Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

2 - broj stranica V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic

Houdini 12

V
nosferatu_037
poruka Mar 3 2012, 15:06
Poruka #21

Grupa: Članovi
Datum reg.: 2-February 05
Član broj: 192

Jedini nacin da covek shvati zasto je taj interfejs takav je da sedne i da krene ozbiljnije da radi u hudiniju.
Tada se vidi prednost tog interfejsa, jer za razliku od maje i njenog, houdini ima kompletno drugaciji pristup 3du.
Mislim da kada bi zalepio majin interfejs preko hoduini ideje o SOPs,DOPs,VOPs,SHOPs itd da to nikakvog smilsa ne bi imalo.
Go to the top of the page

+Quote Post
3D_SFx
poruka Mar 3 2012, 23:20
Poruka #22

Datum reg.: 16-August 08
Član broj: 23,079

CITAT (breeder @ Mar 3 2012, 11:25) *
Pa jel si radio u houdiniju ili tek onako kritikujes UI...

To sto je nabacano ima svoju svrhu da sve bude "na dohvat ruke" , a zdruge strane posto houdini nema ni priblizno nivo kustomizacije ui kao maya(marking meni,lako kustomiziranje shelfova , editovanje bilo cega preko mela) , onda mora da bude negde , posto houdini interfejs nije menu based(kao mayi) , ali dobra stvar je da to sve moze da se lako otvara i zatvara po potrebi.

Sveobuhvatnost i dubinu prilagodjavanja Hudinijevog interfejsa je moguce sagledati tek posle savladavanja svih delova tog softverskog paketa, OBJs, SOPs, DOPs, CHOPs, itd. Pored tog, interfejs je baziran na panelima ( svaki panel je moguce "svuci" i u Linuksu prebaciti na drugi Desk - npr. meni je sada rasporedjen na prvom monitoru na sest desktopa.
Sa "Display options" okvira za dijalog kao i "Network Editor Display Options" ( kao i drugih ) moguce je podesavati sve sto se pozeli. Zatim u "Main Preferences" moguca je gomila podesavanja. Zatim program ima po difoltu devet desktopa kreiranih za za razlicite potrebe ( Animate, Build, Image, Look_Development, Model, Output, Posing, Technical, Tekstport ) a pored toga korisnik moze da napravi BILO KOJU KOMBINACIJU panela u Desk koja mu je potrebna i da taj Desk spremi, a moze da ih napravi koliko mu treba. Paneli mogu da budu plutajuci, da se sakriju, maksimizuju, minimizuju, premestaju po desktopu, fiksiraju ili da prate ( da se vezuju medjusobno-sinhronizuju ). Bitna je i osetljivost na kontekst. Preko tastera "Tab" na tastaturi npr. u View panelu kada je kursor u njemu direktno su dostupni svi alati ( oni za OBJs za objekte a ako si na Geometry nivou onda svim alatima tog nivoa, - slicno je i za Network Editor, itd. ... ) Alati su dostupni i u Shelf-u, po difoltu podeljeni u dva Shelf Set-a, koja organizacija moze da se menja-prilagodi potrebi. Itd., itd., ... Da ne pominjem mogucnosti podesavanja UI-ja na dubljem nivou kao i samostalnu izgradnju delova programa za svoje potrebe { npr. izgradnju nodova editovanje alata, pravljenje digital asseta, stvaranja shadera lakim vizuelnim jezikom - za svoje specificne potrebe ... }. Ovo je samo deo te kompleksne price.
Dakle moguca je potpuna kustomizacija UI kod Hudinija - ogromna fleksibilnost. Ko poznaje solidno oba programa mogao bi da poredi a ja se necu upustati u to, jer smatram da nedovoljno poznajem Majin interfejs, ali ako je pristup tom podrucju kao do verzije 5 onda mi je jasno gde je Maja po tom pitanju.
Za rad je bitan taj deo gde si rekao da je "sve na dohvat ruke" i to je sustina kao i mogucnost da se zavisno od vrste posla sve to jos poboljsa da rad bude produktivniji.

+Quote Post
LuckyBug
poruka Mar 10 2012, 01:05
Poruka #23

Datum reg.: 16-April 06
Član broj: 4,235

Free webinar.

+Quote Post

2 - broj stranica V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 15:00

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.