uredjivanje boja u photoshopu, izdvajanje boja |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
uredjivanje boja u photoshopu, izdvajanje boja |
Feb 26 2012, 18:59
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 58 Datum reg.: 7-September 09 Član broj: 31,636 |
Zamolila bih nekog da mi pomogne. Radim u stampariji i ponekad se desava da moram da napravim dokument u dve boje (recimo magenta i crna) jer kupac trazi da ga sto jeftinije kosta, pa umesto 4 ploce prave se 2 ploce. U tom slucaju sliku koju obradjujem u photoshopu i koja je u sve cetiri boje treba da prebacim u dve boje i onda recimo importujem u corel gde kucam text ili slicno. Dakle kako da da tako kazem izbrisem cyan i yellow, a da ostane samo magenta i black ili neke dve druge boje ili samo jedna.
Hvala unapred!!!!!! |
|
|
|
Feb 26 2012, 20:03
Poruka
|
|
|
U fotosopu Image/adjustments/Hue/Saturation, oznacis Colorize. Magenta je hue:300, saturation:100
|
|
|
|
|
Feb 26 2012, 23:20
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 3 Datum reg.: 4-June 10 Član broj: 36,170 |
Zamolila bih nekog da mi pomogne. Radim u stampariji i ponekad se desava da moram da napravim dokument u dve boje (recimo magenta i crna) jer kupac trazi da ga sto jeftinije kosta, pa umesto 4 ploce prave se 2 ploce. U tom slucaju sliku koju obradjujem u photoshopu i koja je u sve cetiri boje treba da prebacim u dve boje i onda recimo importujem u corel gde kucam text ili slicno. Dakle kako da da tako kazem izbrisem cyan i yellow, a da ostane samo magenta i black ili neke dve druge boje ili samo jedna. Hvala unapred!!!!!! Image -> Mode -> Grayscale -> Duotone pa tu definises ploce koje hoces. Bilo Pantone, HKS ili neku od CMYK Druga opcija je da otvoris Channel tab i tu rucno obrises sadrzaj pojedinih kanala |
|
|
|
Feb 27 2012, 08:33
Poruka
|
|
|
Image -> Mode -> Grayscale -> Duotone pa tu definises ploce koje hoces. Bilo Pantone, HKS ili neku od CMYK Druga opcija je da otvoris Channel tab i tu rucno obrises sadrzaj pojedinih kanala Hvala na odgovoru, ali kad napravim duotone ne mogu da sacuvam file kao tiff da bih ga prebacila u neki drugi program i kad pritisnem sa eyedropper tool i dalje mi pokazuje sve cetiri boje. Tako da kad bih poslala dokument na ctp morala bih da naglasim da mi urade samo odredjene ploce, a ne sve cetiri. |
|
|
|
Feb 29 2012, 13:50
Poruka
|
|
|
Image -> Adjustments -> Curves. Naravno fajl mora da ti bude u CMYK modu.
U padajućem meniju Chanels izaberi boju koja ti ne treba i onda u onom donjem polju spusti crnu (gornji desni ćošak) na nulu. To ponovi za sve boje koje ti ne trebaju, u ovom slučaju za cijan i žutu. Ja sam tako ranije radila kad su trebale da se rade samo dve ploče. |
|
|
|
|
Mar 6 2012, 22:08
Poruka
|
|
|
Image -> Adjustments -> Curves. Naravno fajl mora da ti bude u CMYK modu. U padajućem meniju Chanels izaberi boju koja ti ne treba i onda u onom donjem polju spusti crnu (gornji desni ćošak) na nulu. To ponovi za sve boje koje ti ne trebaju, u ovom slučaju za cijan i žutu. Ja sam tako ranije radila kad su trebale da se rade samo dve ploče. Hvala ti puno na pomoci!!!!! |
|
|
|
Mar 13 2012, 23:25
Poruka
|
|
|
Hvala na odgovoru, ali kad napravim duotone ne mogu da sacuvam file kao tiff da bih ga prebacila u neki drugi program i kad pritisnem sa eyedropper tool i dalje mi pokazuje sve cetiri boje. Tako da kad bih poslala dokument na ctp morala bih da naglasim da mi urade samo odredjene ploce, a ne sve cetiri. kad radiš duotone sačuvaj file kao .eps ako uvezeš taj eps u illustrator, tvoja spot boja se automatski dodaje u swatches panel kao spot boja. dodaj druge elemente u crnoj i toj spot boji i radi pdf od toga. na ctp-u puštaš crnu i spot nije naodmet spremiti postavke kod pretvaranja u duotone, tako da se može za više slika isti postupak ponoviti s istim bojama. |
|
|
|
|
May 8 2012, 11:51
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 452 Datum reg.: 11-June 08 Član broj: 21,846 |
Zamolila bih nekog da mi pomogne. Radim u stampariji i ponekad se desava da moram da napravim dokument u dve boje (recimo magenta i crna) jer kupac trazi da ga sto jeftinije kosta, pa umesto 4 ploce prave se 2 ploce. U tom slucaju sliku koju obradjujem u photoshopu i koja je u sve cetiri boje treba da prebacim u dve boje i onda recimo importujem u corel gde kucam text ili slicno. Dakle kako da da tako kazem izbrisem cyan i yellow, a da ostane samo magenta i black ili neke dve druge boje ili samo jedna. Hvala unapred!!!!!! Image > Mode > Multichannel Tad se CMYK "razlozi" na separate i pobacaj one koji ti ne trebaju. Da dodas novu spot boju idi u Channels paletu i iz opcija palete izaberi New Spot Channel. Zadaj koji Pantone ili sl hoces. I sve sta nacrtas na tom kanalu boce ta spot boja. Fajl cuvaj kao DCS 2.0 i to importuj i neki vektorski program preko File>Place komande. Ostatak znas i sama vec. RIP CTPa ce shvatiti sta si mu poslala... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Tuesday 18. June 2013 - 08:12 |