Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Forum Rules *** PRAVILA FOTO FORUMA *** Pročitaj pre postovanja!

Reply to this topicStart new topic

Avalski toranj

V
ywanho_bg
poruka Feb 10 2012, 11:40
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 12-November 08
Član broj: 25,218

Evo kako izgleda toranj na Avali ovih dana...

1.

2.

a kako je izgledao pre par meseci

Naravno komentari, kritike i sve ostalo prihvatam jer smatram da jedino tako mogu nesto nauciti.
Go to the top of the page

+Quote Post
Jo Husafet
poruka Feb 10 2012, 15:48
Poruka #2

Urednik

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 24-April 05
Član broj: 539

druga ti je najuspelija. Prva ima previse prostora dole, mislim da bi u kvadratnom kropu bila mnogo bolja.
Pazi kad radis shadows/highlights jer su ti istracali "halo"-i na trecoj.

+Quote Post
ywanho_bg
poruka Feb 10 2012, 21:11
Poruka #3

Na prvoj sam hteo da uhvatim deo puta koji vodi do moje osnovne skole, a trecu sam radio na poslu, na nekom losijem monitoru i te sada vidim halo-e. biggrin.gif

Evo jos jedne sa iste pozicije kao na trecoj, samo par meseci kasnije. biggrin.gif

+Quote Post
Rashan
poruka Feb 10 2012, 23:58
Poruka #4

Datum reg.: 14-October 11
Član broj: 45,393

Vidi prva ima potencijala, samo da si se popoeo na bankinu desno (radi boljeg kadra), ali ono sto je jos bitnije bio si blizu necem neobicnom, samo da si imao neki jaci zum objektiv i da iskoristis oblake kod stuba tornja i da ga uslikas samog u krupnom planu, kao da "raste" iz nicega (oblaka). Bilo bi efektno. smile.gif
Ostalo ti je Jo napomenuo, a na drugoj si preterao sa kontrastom.Poz.

+Quote Post
ywanho_bg
poruka Feb 13 2012, 09:02
Poruka #5

Da sam otisao jos desno onda bi ispalo da toranj raste iz najvise jelke koja je sada desno od njega, a ja bih upao u sneg koji je pokrio divlju kupinu, pa se ne bih bas lepo proveo. biggrin.gif
Slazem se da mi je falio jaci zoom objektiv, ali kada to budem pazario odoh na drugo mesto odakle se rast tornja iz magle mnogo bolje vidi, pogotovo kada je svetlo na istom upaljeno.
Kontrast mozda jeste malo jaci, ali mi je sa slabijim kontrastom sve delovalo bledunjavo, tako da sam se ipak odlucio za ovu varijantu.
Hvala puno na komentaru.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 16:43

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.