Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

48 - broj stranica V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic

OM-D, digitalni OM u mikro 4/3 aromi

Ocena 4 V
V
RUMUN
poruka Jan 21 2012, 00:13
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 23-March 07
Član broj: 9,903

Temu o ovom aparatu moram ja da otvorim biggrin.gif , malo je rano ali sta ako me neko preduhitri, pa eto preventive radi je otvaram

Iskreno, nisam uspeo da izvucem ni jednu jedinu informaciju iz srpskog predstavnistva Olija o novoj bebici ali se na rumorima vec nazire sta je u pitanju, ako je ovo to onda aparat obecava samo tako wink.gif

http://www.43rumors.com/
Go to the top of the page

+Quote Post
guru
poruka Jan 21 2012, 00:17
Poruka #2

Datum reg.: 7-April 05
Član broj: 467

Jel ovo FF ? smile.gif

+Quote Post
RUMUN
poruka Jan 21 2012, 00:28
Poruka #3

I jeste i nije biggrin.gif ... ako pod FF podrazumevas 35mm senzor onda nije, pravilno je pitati "jel to 35mm senzor ili senzor lajka formata onako narodski " tongue.gif ..... sama rec full frame znaci da sve sto od zraka prodje kroz objektiv pada na senzor a to 4/3 jeste od nastanka....

+Quote Post
guru
poruka Jan 21 2012, 00:30
Poruka #4

Nisi morao da pises toliko, samo kazes "ne, to je gay senzor" smile.gif

+Quote Post
RUMUN
poruka Jan 21 2012, 00:34
Poruka #5

Malo edukacije nece da skodi biggrin.gif .... veci gej je aps-c 3/2 tongue.gif

+Quote Post
DeepBlue
poruka Jan 21 2012, 00:37
Poruka #6

Datum reg.: 18-November 05
Član broj: 2,316

biggrin.gif

+Quote Post
guru
poruka Jan 21 2012, 00:47
Poruka #7

QUOTE (RUMUN @ Jan 21 2012, 00:34) *
Malo edukacije nece da skodi biggrin.gif .... veci gej je aps-c 3/2 tongue.gif

Sad vidim da si napisao 35mm ili Leica, pa to je isto smile.gif

I kako je APS-C veci gay od 4/3 samo ti znash smile.gif

+Quote Post
SLiKaR
poruka Jan 21 2012, 00:54
Poruka #8

Datum reg.: 31-March 08
Član broj: 20,266

Po specifikacijama obećava. Pretpostavljam da je ISO najmenje za korak bolji od E-P3, a očekujem i od Pane G3. Sobzirom da ISO ide do 25600, sigurno su napravili veliki napredak na tom polju i da je do 6400 vrlodobar i koristan. Pominje se da bi senzor mogao da bude Tošibin?! U svakom slučaju, po iformacijama iz 43 rumors-a, gotovo sigurno nije senzor iz G3 i GX1 već potpuno nov. Najavili su i nekoliko prajmova u toku ove godine, a valjda će neki novi objektiv predstaviti i 8. februara.

Stari, "dobri", guru, ne menja se. Isti taki je bio još onomad biggrin.gif

+Quote Post
RUMUN
poruka Jan 21 2012, 01:00
Poruka #9

CITAT (guru @ Jan 21 2012, 00:17) *
Jel ovo FF ? smile.gif

Pa znam da je isto ali me nisi dobro razumeo, umesto sto si pitao ovo gore pravilnije bi bilo da si pitao " Jel ovo 35mm " ili " Jel ovo Lajka format" ...... pravi naziv 36x24 mm formata je 135 format

Pa nema puno filozofije, 3/2 kao format slike je gej biggrin.gif

+Quote Post
guru
poruka Jan 21 2012, 01:02
Poruka #10

QUOTE (RUMUN @ Jan 21 2012, 01:00) *
Pa nema puno filozofije, 3/2 kao format slike je gej biggrin.gif

To k'o da si rekao, 2,35:1 je gay format filma smile.gif (to je "ono" sto gledash u bioskopu" smile.gif)

QUOTE (SLiKaR @ Jan 21 2012, 00:54) *
Stari, "dobri", guru, ne menja se. Isti taki je bio još onomad biggrin.gif

Ja mislim da ja to treba da kazem smile.gif

Posle prve groznice za nechim novim, oglasi su bili puni EP1 i slicnih upola para, i tako su jedva prodati smile.gif To samo vas trojica penzionera zivite u nekoj drugoj dimenziji gde four thirds:

1) Moze da se nosi u dzepu
2) Moze da se poredi sa drugim fotoaparatima za te pare

smile.gif

+Quote Post
RUMUN
poruka Jan 21 2012, 01:13
Poruka #11

Ko uopste poredi 4/3 sa bilo cime, ja to nikada nisam radio u bukvalnom smislu, kako uopste mogu da se porede aparati razlicitih formata slike kad su dva razlicita sveta u pitanju, u upotrebnom smislu kadriranje kroz 4/3 trazilo i 3/2 trazilo veze nemaju jedno sa drugim a to odlicno znam jer cesto slikam sa 3/2 formatom i nikako da se navatam, al aj to manje vise nego mi se mnogo vise svidja 4/3 format slike....dakle aj vise da ne poredimo babe i zabe kad te moli tvoj drug smile.gif

....najbolje mozda da ides da objasnis proizvodjacima srednjih formata da veze sa mozgom nemaju jer furaju 4/3 format slike 100 godina unazad tongue.gif

+Quote Post
nidza
poruka Jan 21 2012, 01:20
Poruka #12

Datum reg.: 18-August 05
Član broj: 1,469

Ko ume da slika, sve mu je jedno da li komponuje na 4/3, 3/2, 1/1, ili nešto 4to...

+Quote Post
RUMUN
poruka Jan 21 2012, 01:25
Poruka #13

CITAT (guru @ Jan 21 2012, 01:02) *
To k'o da si rekao, 2,35:1 je gay format filma smile.gif (to je "ono" sto gledash u bioskopu" smile.gif)

E o formatima vec mozemo da pricamo .... vidi, ja i dalje imam 4/3 tv ( jedan od televizora ) i 4/3 monitor, i piskim od srece kad gledam film koji je snimljen u 4/3 formatu na 4/3 televizoru.

+Quote Post
RUMUN
poruka Jan 21 2012, 01:28
Poruka #14

Nidzo, sve to je ok ali uzmi mi nasilno 4/3 i turi 3/2 u ruke i slikacu ja i dalje bez problema, ali da je svejedno i nije bas smile.gif

+Quote Post
SLiKaR
poruka Jan 21 2012, 01:43
Poruka #15

Datum reg.: 31-March 08
Član broj: 20,266

I ovde je opet promašena tema. Uvek se nađe jedno jaje mućak da sve pokvari.

+Quote Post
f16
poruka Jan 21 2012, 01:58
Poruka #16

Datum reg.: 25-December 07
Član broj: 18,138

jbt od kad posecujem foto sajtove Vas trojica vecito u istim uglovima biggrin.gif
Dobro je makar za jednu stvar biti siguran da se nikada nece promeniti ph34r.gif

+Quote Post
Петар М. Дима
poruka Jan 21 2012, 09:05
Poruka #17

Datum reg.: 20-November 05
Član broj: 2,332

ово, људови постаје баш, баш досадно - што би омладина рекла сморно ... понекад помислим да овде има људи који можда и добију коју лову за промоцију одређених брендова, а онда се сетим феномена српског кафанског беседништва.
имао сам OM1n, још увек имам Oly Mju II. Поменути апаратићи су поред елегантног дизајна ( питам се јели то све што је остало) били примери функционалности - у време када су се појавили на тржишту. погледајте само у којим серијама је Mju II штанцан - и јашта брате, продаван. Када видиш Ј.Куделку да воза ОМ, јасно ти је да човек користи тај апарат јер је добра справица + има оптику која ће омогућити да принта веелике принтове који ће украшавати галерије од јапана преко европе до америке. све је ствар личног избора - откуд знам да се не бих упецао на ОМD ... када би имао довољно дубок буђелар, али препирке на овом форуму постају све бесмисленије.
зашто не отворите флејм тему: Oly 4/3 vs. Fuji X и готова ствар? то је у случају Canikon дало одличне резултате wink.gif

п.с. гуру је поставио једино смислено питање. за 1000 Е ово тело је требало имати лајка формат сензора и могућност мануал фокуса као код аналогног ом-а.

+Quote Post
bokan
poruka Jan 21 2012, 10:09
Poruka #18

Datum reg.: 16-October 09
Član broj: 32,313

Dima brate sto bi bilo smorno ima ljudi kojima se ovo svidja i otvorili temu da u njoj raspravljaju klanjaju se i ostalo ovome. Mislim ko tebe tjera da citas komentare. Ovo sto se tice dobijanja para za predstavljanja nekih brendova ponekad se i ja upitam dal je to tako, premda ja spadam u onu strukturu ljudi koju trgovci mrze, jer mi je generalno tesko nesto prodati na pricu.
I sto bi ovo za 1000E trebalo da ponudi FF senzor a fuji za duplo vise duplo manji senzor (i to je ok).

Guru nije postavio pitanje on doso malo da flemucka.

+Quote Post
Bolivar
poruka Jan 21 2012, 10:24
Poruka #19

Datum reg.: 4-December 06
Član broj: 7,774

CITAT (Петар М. Дима @ Jan 21 2012, 09:05) *
п.с. гуру је поставио једино смислено питање. за 1000 Е ово тело је требало имати лајка формат сензора и могућност мануал фокуса као код аналогног ом-а.

Ma naravno, i ne samo napisano, nego i jednu crnu krpu, za preko glave... smile.gif
Ako pogledamo (niz) CNCNCNCN... čini se kao taraba, u okviru kog dvorišta korisnici ovih sistema imaju jaku potrebu da prebace oči u drugo dvorište, dvorište, malo, ali zanimljivo, oly dvorište...
Slažem se sa dopisom ^ da daljinski za "čistunce" treba da preskoče uvek (ponavljam: uvek) temu gde se pominje oly. Međutim, radoznalost ne da mira, pa ako vidimo statistiku Rumunove teme, onda će nam biti jasno...
Ja nemam pojma šta će se desiti 8. februara, 7. februar mi je bliži. Ali, ono što unapred i uvek može da se zaključi jeste da oly neće "izbaciti" ništa što nije već viđeno, ništa što je dobro, taj prcmoljasti senzor ga ubi, baš tako ubi ga. Objektivi će biti, takođe, loši, a skupo brate, skupo...
P.s. - Slažem se da, kao uvek, treba održavati ozbiljnost, stručnost i sve tako ovog foruma, ali čini se da malo flejma nekada nije na odmet. Po poseti bi se reklo da to zabavlja narod...

+Quote Post
RUMUN
poruka Jan 21 2012, 11:28
Poruka #20

CITAT (Петар М. Дима @ Jan 21 2012, 09:05) *

Smisleno pitanje dal je aparat FF i to ga jos postavi Guru, ti bre Dima ko da si od juce ovde biggrin.gif ..... Guru hteo odma da ukaze da senzor nije iz Lajka formata i da kao takav nije vredan paznje sem nama trojici biggrin.gif .... a vidim i ti bi FF za 1000 eura i sve moguce didza bidze za koje si cuo na jednom aparatu i to jos od Olija koji veze nema sa digitalnim aparatima Lajka formata

Bez obzira, izgleda da je teska muka napraviti mirorles u Lajka formatu a da ne kosta pola cene M9 , tako da bi to bila jedna skupa i verovatno neisplativa rabota jos uvek za bilo kog proizvodjaca.

Oly mora podhitno da izbaci par ali autofokusnih stakala bar f0.95

http://www.stevehuffphoto.com/2011/02/28/t...y-david-babsky/

http://www.stevehuffphoto.com/2010/03/03/t...s-review-diary/

+Quote Post

48 - broj stranica V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Saturday 25. May 2013 - 08:50

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.