Sanja, snow-white |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Sanja, snow-white |
Jan 15 2012, 23:24
Poruka
|
|
|
U poslednje vreme samo otvaram neke teme
Evo nesto od danas, uzivao u poslednjem danu raspusta, smrzavali se malo po najvecoj mecavi, ali isplatilo se 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() Pozdrav, Djole. |
|
|
|
|
Jan 16 2012, 00:01
Poruka
|
|
|
koliko ja sa ovih slika vidim jedini kome se ovo eventualno isplatilo, to jest, će se eventualno isplatiti bi mogla biti farmakološka industrija (da l' ovih dana za neki akutni respiratorni problem, ili pak u nekom ne tako skorom vremenskom periodu kada mladoj dami počnu da škripe zglobovi od što se nije čuvala od 'ladnoće u mlados'
-mada, na prvi pogled, može da deluje kao win-win situacija - i model u nedostatku boljih može da bude srećan jer ima ovakve slike, a i ti moš biti isto srećan slikama. al generalno slike jeli nisu dobre. kompoziciono nije dobro jer je ispozirano mnogo. nekako mi kompozicija ne govori iz perspektive vas evo me ja (evo je moja modelica) na snegu, nego mi više priča priču koja glasi otprilike "ovako se ja (moja modelica) slikam na snegu" |
|
|
|
|
Jan 16 2012, 02:09
Poruka
|
|
|
5.5, 5.6, 5.5 ....
Zelim da vidim fotografije dozivljaja mora, mozda poprave prosek |
|
|
|
|
Jan 16 2012, 16:38
Poruka
|
|
|
Mnogo mi se svidja svetlo i sneg daje dobar smek.
Cini mi se da su fotke malko upropastene u postu, narocito na prvoj, vidim kao neke fleke, a mozda je to i zbog snega sve u svemu: lepo lepo |
|
|
|
|
Jan 17 2012, 12:27
Poruka
|
|
|
Hvala na komentarima.
Pa otkud znas da nisam povezan sa nekom farmakoloskom industrijom Sve u svemu ja jesam manje-vise zadovoljan fotkama, i ne stidim se toga, e sad bice prilike da se popravi "ovako se slikamo vas mi ja...", vec sam rekao da tek sticem iskustvo sa modelima i da nisam mnogo strucan... Ja licno sumnjam da ce dobiti bolje u skorije vreme, ali ono, nikad se ne zna... Ispade win win. Sve u svemu, postujem kritiku i hvala na izdvojenom vremenu. @Mipka bas nisam razumeo...... btw evo jos jedna: ![]() Pozdrav. |
|
|
|
|
Jan 17 2012, 14:09
Poruka
|
|
|
Ova izuva
|
|
|
|
|
Jan 17 2012, 15:12
Poruka
|
|
|
@byte: ni meni se sneg nije bas dopao, pa sam pomislio da jedva cekamo letnju shemu
|
|
|
|
|
Jan 17 2012, 16:57
Poruka
|
|
|
Da, ova poslednja meni odlična. Možda jedino da si joj dao još prostora gore i dole, da njena refleksija bude cela.
|
|
|
|
|
Jan 17 2012, 20:51
Poruka
|
|
|
Djole ova zadnja ti je dobra, bas onako dobra...
|
|
|
|
|
Jan 17 2012, 21:30
Poruka
|
|
|
liii...be sto se dete smrznalo....znaju li joj tatko i majka kako si je iskocila napolje...
prva bi bila sasvim valjana samo da je dete gledalo u FA ili iza FA ... ove ostale (do 5-e) manje vise ,levo desno gore dole...dobrane... ....fale im te sitne tehnikalije...sve u svemu valjano za neko usputno fotkanje i treba da si zadovoljan jer ovo su sasvim valjane fotkice...tehnikalije daju se ispraviti-popraviti... ova poslednja skroz dobitna kombinacija, ja tu nista ne bi menjo... |
|
|
|
|
Jan 17 2012, 22:19
Poruka
|
|
|
Cini mi se da si previse peglao lice.
|
|
|
|
|
Jan 18 2012, 09:19
Poruka
|
|
|
jbt, zasto, ali zasto je nisi sprecio da se ovako namesti za poslednju?
|
|
|
|
|
Jan 18 2012, 10:54
Poruka
|
|
|
- lepo pitanje.
probaj kad slikaš da si postaviš pitanje, i odgovoriš na njega - šta ja sad 'oću (da uradim, da kažem, da prikažem...) ovom slikom? hipotetički recimo ova poslednja: da je moja drugarica/modelica jedna mlada, lepa ženska osoba, i da je uklopim u neki sličan/različit ambijent kako bi sklad/kontrast još dodatno pojačao tu moju tvrdnju. (sličnosti: sneg je isto lep za ko voli, a u smislu da je ovo sveža slika, on je i mlad. kontrast: drveće izgleda matoro, već je odradilo svoj brzi životni ciklus, i sad je u hibernacija - sporom ciklusu svog života). reka koja je univerzalnog izgleda, iako je starija i od dame, i od ovog lično snega i od sveg drveća na slici je i tu-ni tamo. i sad šta si ti nama rekao tu? -mislim, meni si još na prvoj rekao da nisi ni o čemu razmišljao manje više. mislim, možda si razmišljao o ekspoziciji i tim tehničkim detaljima, ali ne dalje od toga. pri tom sam setap svetala i nije nešto mnogo komplikovan da iziskuje razmišljanje. više mi je onako "menjač-gas-kvačilo" varijanta. (a o menjaču, gasu, i kvačilu jeli ne razmišljaš - to se uvežba ranije, i dok voziš mozak obrađuje druge podatke, a brzina kretanja / stepen prenosa su tzv podrazumevane stvari. na poslednjoj si utrošio recimo dvocifreni broj minuta da je ofarbaš ovako (ili možda nisi - možda si na blic stavio neki zatopljivač-mada mi deluju kao neke brljokice tamo levo by brush), ili nebitno, obradio si je za minut-dva, a nisi na snimanju utrošio 1 minut da osmisliš kako da staviš seku u kadar, i dodatnih 10 sec. da joj to i objasniš. *od kad sam prvi put primetio, uvek sam se pitao (i uvek kad vidim na ulici zapitam se) - zašto seke nose torbe ovako - na pregibu lakta? da li je to zato što ljudska bića uživaju u mazohizmu, ili hladnim podlakticama usled prekida periferne cirkulacije, vole jače bicepse, a blam ih da provežbaju sa pravim tegićima, ili su videle na slici nekog trendsetera tipa homoseksualaci iz unutrašnjosti u pokušaju zaposlen na popularnoj beogradskoj televiziji, koji je ostilizovao neku umetnicu isto iz unutrašnjosti a za snimanje na toj istoj televiziji. znači one slike iz 1800tih, tipa talbotipije pa ono kad "idemo kod fotografa da se slikamo" i onda kad imaš one drvene držače za ljude, jer je expozicija duga - ovo izgleda ispoziranije nego to tada. evo ovo mi je žešće spontano u odnosu na ove tvoje dakle moj neki opšti zaključak - back to the drawing board. dodatak: naravno, nije problem ni kad je neko iz unutrašnjosti, ni kad je gej u pokušaju, ni kad radi na televiziji, ali neretko je problem što je taj neko "trendseter". i onda kad imaš generalno neobrazovanu naciju - šta god ti padne na pamet može da se sett-inguje kao trend. |
|
|
|
|
Jan 18 2012, 11:23
Poruka
|
|
|
Doktore zelite da kazete da su fotografije emotivno mrtve ?
|
|
|
|
|
Jan 18 2012, 12:00
Poruka
|
|
|
^^ doca car!
Mislim da kolege nece da kazu da su fotografije emotivno mrtve nego da to moze jos bolje. To ti je profesionalna deformacija fotografa da odma analiziraju sve do sitnih detalja, svetlo.. pozu... itd.... dok ce prosecni muski posmatrac samo da pusti bale na mladjanu drugaricu/modelsicu a svetlo, poza lakta i tasne, kao i farmaceutska industrija mu nece biti ni na kraj pameti. |
|
|
|
|
Jan 18 2012, 12:23
Poruka
|
|
|
A mozda je samo Snake Style vezba?
![]() Meni je recimo upravo seka sa svojom Snezana Dakic wannabe pozom upropastila jednu potencijalno vrlo prijantnu zimsku portret-fotku. Steta. |
|
|
|
|
Jan 18 2012, 12:36
Poruka
|
|
|
Postoji jako, jaaaako, ali bas jako dobar razlog zasto su neki ljudi modeli a neki drugarice...
Realno, tebi se bata Djole nema mnogo toga zameriti. Iskoristio si ono sto si imao na najbolji moguci nacin ali si malo zajeb'o tajming a nijesi imao neko jako brzo staklo pa da pustis malo vise okolnoga sveta i radis sa jedno 1/3EV manje blica. |
|
|
|
|
Jan 18 2012, 13:44
Poruka
|
|
|
Hvala na komentarima... @Nezla vidim da poceo/la da uci van "beogradskog" jezika...
Hvala na komentarima, nisam ih ocekivao ovoliko, iskreno. Abdee je potpuno upravu... Niti sam ja neki PROFESIONALNI FOTOGRAF, niti je ona MODEL.... Sto jelte, ne mora da znaci da se to mozda nece dogoditi u buducnosti Pominjete svetlo... Pa iskreno i ne bi umeo nesto mnogo bolje bez dodatne opreme i na onakvoj lokaciji... Kontam da tu moze, kao sto neko rece, da se smanji jacina, da se poigra senkama, pozicijom, ali vezba i jeste zato da bi se nesto naucilo, bar ja tako razmisljam. E sad, ako gledamo golo mrtvo drvece, staru reku, tmurne oblake, bas tako, sta ce ona tu...? Ali ja na sve to gledam "komercijalno", mada iskreno nije mi ni palo tad na pamet ta ravnoteza, sto opet ukazuje na to da nisam pravi profesionalac Naravno, ovim necu da kazem da zelim da radim na taj nacin (mada sto i da ne u nekim situacijama), vec da mislim da nije sad tu neka prevelika greska. I jesam postovao ovde da bi dobio savete i svaki sledeci put bio jos bolji... Hvala doktore na iscrpnom postu... Znas kako, pocetnici, uglavnom, duze vreme vezbaju kvacilo, menjac, gas, volan, bla bla bla pa tek kasnije, bar oni oprezniji i ne napaljeni, pustaju glasnu muziku, gledaju sa strane i jedu dok voze A tako je i u fotografiji, bas smo nedavno imali temu napaljenog fotografa, pa se moze uporediti... Kad si vec poceo sa voznjom Pozdrav! |
|
|
|
|
Jan 18 2012, 14:22
Poruka
|
|
|
@byte: pravi si laf u fokusu (srcu) !
|
|
|
|
|
Jan 18 2012, 19:10
Poruka
|
|
|
pa neshto sam iz prvog tvog odgovora u temi skontao da nisi neshto natripovan, i da necesh odma da se nakurobecash ako bi ti malo josh detaljnije istranzirali sliku, pa sam zato i napisao poduzi komentar. poshto vech neko duzhe vreme uglavnom ne napishem odma komentar, pogotovo neshto korisno, a shto u pozadini ima neku ideju tipa "pa mogao si malo bolje...(neshto)", poshto sam provalio da me tu i tamo ljudi iznapushavaju, i tako to. (nedavno me neko cimo aj sevnemo po pivo, i reko to nekom isto sa foruma, i taj neko reko ma daj bre gde s njim da pijesh pivo, pa on je drkadzhija samo takav, njemu nikad nishta ne valja
sad, ima recimo ovde prethodnu dekadu su obelezhili nekoliko da kazhemo modnih fotografa. -van srzbekistana-za njih -niko nikad chuo. ima pak i jedan drugi koji je malo manje poznat u javnosti, a malo vishe poznat vani 'ochu ti kazhem - ne treba grand prodakshn da ti bude ikakva vodilja u zhivotu, ni asahi muertes, ni sneki daki, ni sale harmonikash, i tako dalje. (*svi karakteri u ovoj prichi su izmisljeni u nekim stvarima srbija je kloaka, i neche se pomeriti odatle za josh parsto godina. e sad ko voli da zhivi u shupku jednog gmizavca, to je super - ali -ko to zheli? *uzgred da je ovo napisao neki ne-zhitelj srbije, naj...o bi mu se svega po spisku, i napljuvao ga. tako da naravno - samo cepaj, i bitno -razmisljaj o tome shto radish, i vrlo brzo ima da uznapredujes. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Monday 20. May 2013 - 21:29 |