Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

SIGMA lens mount, SA i ostali

V
mlukic999
poruka Dec 10 2011, 01:46
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 1-November 06
Član broj: 7,087

Danas me pozvao kolega fotograf u pomoć da probam jedan objektiv. U pitanju je Sigma 50 2,8 macro. Na žalost nije EF, EF-S mount.

Na prvi pogled sa rasporedom kontakata liči na EF ali je mount malo manji i ima neke izbočine za koje sam posumljao da je Pentax, ali čovek tvrdi da nikad nije imao Pentax. I tako detaljnim pregledom zadnjeg poklopca spazih da na poleđini sitno piše SA KPA(možda KRA).
Dubljom hipnozom setio se da je nekada davno imao analognu Sigmu i šta sad. To je Sigma lens mount makro objektiv.

Ne treba mu taj objektiv hteo bi da ga proda menja i sl. ali kome treba takvo čudo? Ko uopšte ima Sigmu DP 14 ili 15 ili DP1 ili 2?

E tu je sad moje pitanje: Da li se ovo čudo od objektiva može "ukrotiti" da služi na Nikonu, Canonu ili Pentax-u ma bilo čemu?
Možda u nekom servisu? Možda sa nekim adapterom?

Ako nekom treba objektiv može PP.
Go to the top of the page

+Quote Post
Abdee
poruka Dec 10 2011, 17:12
Poruka #2

Duhovni vođa

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 16-January 05
Član broj: 13

Sigma SA bajonet koristi isti protokol za komunikaciju kao Canon EF tako da je moguce nabudziti to ali se mora razjebati neki Sigmin objektiv za Canon...
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 05:48

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.