SIGMA lens mount, SA i ostali |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
SIGMA lens mount, SA i ostali |
Dec 10 2011, 01:46
Poruka
|
|
|
Danas me pozvao kolega fotograf u pomoć da probam jedan objektiv. U pitanju je Sigma 50 2,8 macro. Na žalost nije EF, EF-S mount.
Na prvi pogled sa rasporedom kontakata liči na EF ali je mount malo manji i ima neke izbočine za koje sam posumljao da je Pentax, ali čovek tvrdi da nikad nije imao Pentax. I tako detaljnim pregledom zadnjeg poklopca spazih da na poleđini sitno piše SA KPA(možda KRA). Dubljom hipnozom setio se da je nekada davno imao analognu Sigmu i šta sad. To je Sigma lens mount makro objektiv. Ne treba mu taj objektiv hteo bi da ga proda menja i sl. ali kome treba takvo čudo? Ko uopšte ima Sigmu DP 14 ili 15 ili DP1 ili 2? E tu je sad moje pitanje: Da li se ovo čudo od objektiva može "ukrotiti" da služi na Nikonu, Canonu ili Pentax-u ma bilo čemu? Možda u nekom servisu? Možda sa nekim adapterom? Ako nekom treba objektiv može PP. |
|
|
|
|
Dec 10 2011, 17:12
Poruka
|
|
|
Sigma SA bajonet koristi isti protokol za komunikaciju kao Canon EF tako da je moguce nabudziti to ali se mora razjebati neki Sigmin objektiv za Canon...
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 05:48 |