Moje manipulacije, Fotomanipulacije by me :) |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Moje manipulacije, Fotomanipulacije by me :) |
Nov 20 2011, 13:14
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 19 Datum reg.: 20-November 11 Član broj: 45,818 |
Pozdrav svim
Photoshopom se bavim oko godinu dana sam manjim prekidima nisam početnik ali nisam ni napredan mislim da sam neka sredina. Moj DA accanunt CODE http://machiavellicro.deviantart.com/ Radovi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konstruktivne kritike su dobrodošle Pozz |
|
|
|
Nov 20 2011, 22:12
Poruka
|
|
|
dobar si manipulator
|
|
|
|
|
Nov 20 2011, 22:32
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2 Datum reg.: 30-December 08 Član broj: 26,338 |
Prilično dobre manipulacije. Može li za neke da se vidi od čega si počeo? ono before/after
pozdrav |
|
|
|
Nov 20 2011, 22:55
Poruka
|
|
|
Svaka čast. Odlično ti ide.
Nadam se da ću i ja jednom dostići ovaj tvoj ''srednji'' nivo. |
|
|
|
|
Nov 21 2011, 10:49
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
Nov 21 2011, 10:56
Poruka
|
|
|
Prilično dobre manipulacije. Može li za neke da se vidi od čega si počeo? ono before/after pozdrav Pocetnicke radove sa maknijo sa DA accaunta,vecina ih je bila radjena po tutorijalima a to mi je bilo bezveze predstavljati ko svoje radove .Imamo sam naravno i pocetnicke radove di sam sam smisljao koncept kad ih lociram na kompu uplodam ih . |
|
|
|
Nov 24 2011, 21:02
Poruka
|
|
|
Nešto novo:
|
|
|
|
Nov 25 2011, 19:49
Poruka
|
|
|
Divno... aj nas sad sve nauci kako to radish
|
|
|
|
|
Nov 26 2011, 10:36
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
Nov 26 2011, 10:44
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2 Datum reg.: 30-December 08 Član broj: 26,338 |
Zato sam mislio da ubaciš sliku od čega si počeo pa da vidimo razliku.
inače radovi su ti veoma dobri, još jednom sve pohvale |
|
|
|
Nov 26 2011, 11:33
Poruka
|
|
|
Nema problema objasni koji te dio zanima ili te zanima cjelokupan proces ipak bi trebao znati koliko znaš raditi u Photoshopu prije nego krenem objašnjavati. Salim se, nisam kontao da si voljan podeliti svoje tajne sa nama ali sad kad si rekao sada morash Moje znanje je nekako na intermediate nivou, recimo negde ispod sredine, iako bi moglo biti mnogo vece da imam vremena Poz i hvala |
|
|
|
|
Nov 26 2011, 14:10
Poruka
|
|
|
Salim se, nisam kontao da si voljan podeliti svoje tajne sa nama ali sad kad si rekao sada morash Moje znanje je nekako na intermediate nivou, recimo negde ispod sredine, iako bi moglo biti mnogo vece da imam vremena Poz i hvala Ovako pošto znaš dosta u Photoshopu prva stvar da ti kažem ja necrtam ništa (sve što vidiš ovdje je fotomanipulacija neposjedujem tablet )jedino kad radim sa ženskim modelima crtam kosu i to osrednje ko što moreš vidjeti. Sad prva slika (cigan svira vijolinu)inspiracija je došla gledajuči rad Cindy Grundsten aka Dezzan meni osobno jedna od najboljih fotomanipulatorica Dezzan Ovo je ona napravila sa istim modelom: ![]() I tu je prvi korak odabir dobrih stock fotki i traženje inspiracije(koja kod mene dolaz kako pravim sliku gotovo nikada nemam cijeli koncep smislit u glavi) Kod odabira stock fotki treba gledati da su približno iste kvalitete(ako je nešto loše kvalitete spojeno sa nečim dobre kvalitete blending je gotovo nemoguć) Sljedeča stvar je rezanje kada režem modele uvjek koristim pen tool jest da je mukotrpno ali daje najbolje rezultate pogotovo ako koristiš CS5 verziju koja ima i redifaj ege opciju di moreš selekciju malo poštimati. Sam blending je konbinacija adjusment layera burn-a/dodge-a i naravno razlikuje se od fotke do fotke.Savjet koji ti tu mogu dati da burn i dodoge uvjek radiš na layeru postavljenom u overlay sa 50% sive(ideš na layer new layer mod overlay i kvači fill with 50% of grey) Nekada može pomoći ako nežto želiš potamnit/posvjetliti i isti postupak samo layer mod staviš u soft light i uzmeš običan brush sa oko 20% opacity i crnom bojom potamljuješ bijelom posvjetljuješ. Još jedan koristan savjet ako želiš da ti model fino upadne u pozadinu Ctrl+ljevi klik na layer modela (da bi napravio selekciju) napraviš novi lajer(neka ti je selekcija uapljejena cijelo vrijeme) i na novom layeru uzmeš soft brush sa oko 20% opacitya i brush mod u color i izabireš boju iz pozadine i lagano prelaziš preko ivica modela tako češ na ivice modela nanjeti boju iz pozadine i to će pridonjeti uklopljenosti modela. Uvjek je na kraju korisno rad provući kroz par neutralnih boja(to ovisi o samom radu)npr kroz sepiju da bi ti se sve boje fino uskladile i naravno napraviti clor balance i jako fin "osječaj " slike možeš dobiti i pomoću curve adjusment layera(malo mi je teško opisati kako jer sve je dosta idividualno) Ovaj efekat vatre iza njega je obična slika : ![]() Stavljena u screen mod i kontroliran a pomću layer maske(inače nikada nekoristim gumicu uvjek masku koja daje apsolutnu kotrolu nad layerom i to preporučam svima) Vatreno gudalo je slika iskrenja varnica prilikom brušenja,a mjesto di dotiče gudalo žice violine je slika prskalice. Životinje su izrezane uklopljene i dodane. E sad neznam dali si ikad čuo za Topaz filtere njih koristim nakraju i uz pomoć njih rad može brzo podiči na veču razinu,ja najčešče koristi topaz adjust,cleen de nosie de jpg i ditals. Sa njim treba dosta prakse jer su u večini slučajeva jako destruktivini . Naravo ovo je opis onako nabrzaka i ima tu dosta posla ,najvažnije je bit strpljiv i skupiti dobre stock fotke(to obično traje i najdulje jer ih je teško naći svi vrhunski manipulatori koji se time bave profi naravno kupuju stock fotke sa kojima je puno lakše radit) Volio bi vidjeti tvoje radove Nadam se da sam pomogao barem malo jer za neke dublje stari sad nemam vremena |
|
|
|
Nov 26 2011, 14:21
Poruka
|
|
|
Nema problema objasni koji te dio zanima ili te zanima cjelokupan proces ipak bi trebao znati koliko znaš raditi u Photoshopu prije nego krenem objašnjavati. sad trenutno nisam kod kuče i pišem sa laptopa na kojem nemam stare radove za jedno tijedan dana sam kući pa uplodam i starije radove . |
|
|
|
Nov 26 2011, 14:57
Poruka
|
|
|
Super! Hvala na brzom odgovoru , ponovo sam se zagrejao za PS pa cu se malo baciti na ucenje.
|
|
|
|
|
Nov 29 2011, 16:03
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 105 Datum reg.: 4-June 10 Lokacija: beograd Član broj: 36,155 |
Super radovi
|
|
|
|
Dec 9 2011, 09:22
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
Dec 9 2011, 09:25
Poruka
|
|
|
Novi radovi
Mademoiselle Freddy ![]() Princess Leia Organa ![]() Night Watch ![]() Kritike su poželjne |
|
|
|
Dec 24 2011, 23:33
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 20 Datum reg.: 8-November 11 Lokacija: Beograd Član broj: 45,675 |
Svidja mi se, vrlo lepo, nastavi da postujes nove stvari,
pozdrav, dejan |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 22:41 |