Uslovi zivota i rada u Srbiji naspram inostranstva, cinjenice, bez psovki, prepucavanja i Afrike |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Uslovi zivota i rada u Srbiji naspram inostranstva, cinjenice, bez psovki, prepucavanja i Afrike |
Mar 1 2012, 18:25
Poruka
|
|
|
BAŠ BAŠ
|
|
|
|
|
Mar 1 2012, 20:47
Poruka
|
|
|
pozdrav za san francisko. x2
|
|
|
|
|
Mar 3 2012, 10:04
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 11 Datum reg.: 29-February 12 Član broj: 46,983 |
Moje iskustvo -
ovde u srbiji sam radio kao IT tehnicar, dizajner, flash dizajner, sys administrator, web dizajner i tako dalje. NIJEDAN od tih poslova, ne samo da je imao kvalitetnu isplativost, vec je nacin obvljanja poslova bio toliko seljacki da je to katastrofa. u medjuvremenu sam dobio posao za jednu nemachku firmu da im dizajniram odredjene web prezentacije, a u isto vreme sam svercovao stvari iz Kine. odnos ovih nemaca prema poslu i obavezama, i to online - lepsi i kvalitetniji nego ne znam sta ovde. ljudi mi se obracaju kao da sam gospodin, za sve obaveze u rokovima dobijam nagradu kao da je default stanje da cu da pretpostavljeno zakasnim svercovanje stvari iz kine - zanimljiviji posao nego bilo sta sto sam do sad radio, ne zato sto je kina zemlja snova i potencijala, vec zato sto u Shenzhen-u recimo, ides ulicom, naletis na Egipcanina ili britanca ili rusa, i oni potrose svojih 48 sati samo tebi da pomognu, iako znaju da si sitni svercer i muljator, koji se trudi da napravi nesto. elem, moj zakljucak je da bih radije radio po brodovima, i kao manual labor, nego ovde u struci. bez da ulazim u politiku jer imam poprlicno jasnu sliku situacije ovde i zasto je sve tako kao sto jeste, kapiram da nije ni dozvoljeno pravilima, samo bih da kazem da sam svestan da ovde neam sta da trazim. nazalost, jer je ovo moja i vasa zemlja. |
|
|
|
Mar 5 2012, 11:45
Poruka
|
|
|
ma, bice bolje, status kandidata, ovo - ono...
|
|
|
|
|
Mar 5 2012, 14:33
Poruka
|
|
|
... ma da bre... cvetanje ruza, med i mleko...
|
|
|
|
|
Mar 5 2012, 14:49
Poruka
|
|
|
Да, чим сам чуо спаковао сам кофере и вратио се у Србију.
|
|
|
|
|
May 25 2012, 22:07
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 44 Datum reg.: 26-February 12 Član broj: 46,950 |
|
|
|
|
May 25 2012, 22:41
Poruka
|
|
|
bravo drzavo, bravo uticajni tviterashi, bravo torbica i ekipa, bravo jasna matic, bravo dragan varagic.
Sve najgore vam zelim. Bravo istok, bravo nole. jedan od komentara CITAT Nanjusio sam ja to odavno pa sam jos prosle godine prebacio realizaciju uplata preko crte, imate stranih banaka u okruzenju pa ne oklevajte. Jeste da mora da se putuje ali i to ima svojih prednosti...shoping jevtinije robe + tax free za vas krvavo zaradjeni nov |
|
|
|
|
May 25 2012, 23:08
Poruka
|
|
|
Ionako po zakonu imaju pravo da krše privatnost, taman će da se sad oporezuje sve živo i ne živo
|
|
|
|
|
May 26 2012, 17:24
Poruka
|
|
|
[Slightly off]
Pre okoli 2 godine napustio sam sve discipline alternativnog sporta i krenuo da se bavim poljoprivrdom, međutim, država ne samo da ne pomaže poljoprivrednicima nego ih i puni po svakom osnovu. Naravno, nisam ni očekivao neku pomoć/razumevanje/logiku od države ali prekratni problem su razdrndani vremenski uvijeti usled kojih koliko toliko uspešna poljoprivredna proizvodnja (a bez intenzivne upotrebe hemije i propratnih tehnikalija) postaje nemoguća. Čak i kad bih želeo da koristim svu raspoloživu hemiju - opet država upropasti cijelu rabotu. Obezbedio sam kvalitetran izvor vode, radim sad i na odvajanju od države po pitanju el. energije (imam odličnu ružu vetrova na ranču) tako da uz solarne ploče i vetrenjuaču mislim da ću valjano rešiti energetski problem. Počeo sam i sa ograđivanjem imanja pa ću sprečiti i degenerike od lovaca da mi njuškaju i kvare mir. Također, uz wireless ću se rastosiljati i mt:s ADSL grdobe i ostvariti potpunu autonomiju. Našao sam i kupca za kuću u gradu što će mi obezbediti dovoljno kapitala za pristojnu laboratoriju ds-a na ranču, a ako sve bude kako treba biće cijeli spektar predjela... Mislim da je to jedini način da čovek bude zadovoljan u ovoj državi a da se na bavi krvavim kriminalom, mada, budimo realni, ovo što radim i nije stvarno kriminal, a navlačenje i skidanje sa droga je neprocenjivo iskustvo. Jedini problem je kako da ostanem samo čisto proizvođač, zato; Sch vrati se da nam razgališ (&spasiš moju) dušu [/Slightly off] ![]() |
|
|
|
|
May 26 2012, 18:46
Poruka
|
|
|
Rispekat.
Dolazim na praksu... |
|