Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Ne radi zvuk u w 7

V
ivana5686
poruka Oct 8 2011, 02:35
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 24-May 09
Član broj: 29,951

Nakon instalacije windows 7, zvuk je prestao raditi. Na kompu se pojavljuje oznaka da zvuka ima, ali se isti ne čuje na zvučnicima. Računalo uopće ne pronalazi zvučnike. U ćemu bi mogao biti problem?
Go to the top of the page

+Quote Post
M4K1
poruka Oct 8 2011, 19:36
Poruka #2

Datum reg.: 15-June 08
Član broj: 21,926

Pre 10 godina sam se pitao koji antivirusni program može da skenira zvučnike, miš i monitor da ih spasi u slučaju da im upadne neki virus i onemogući rad... mellow.gif

+Quote Post
boric
poruka Oct 9 2011, 03:41
Poruka #3

Datum reg.: 9-August 05
Član broj: 1,407

Пробај.

+Quote Post
ivana5686
poruka Oct 10 2011, 16:35
Poruka #4

Datum reg.: 24-May 09
Član broj: 29,951

Ma komp uopće ne prepoznaje zvučnike... kao da nisu uključeni u računalo... O tome se radi...

+Quote Post
M4K1
poruka Oct 10 2011, 19:28
Poruka #5

Ako ti zvcučna koristi Realtek drajver, probaj ovo da namestiš: http://i.imgur.com/UZRqJ.jpg
Btw: proveri u koji ulaz si ubacila buksnu za zvučnik - može u bilo koji, uglanvom ide u plavi. smile.gif

+Quote Post
DataS
poruka Oct 10 2011, 21:25
Poruka #6

Datum reg.: 25-June 05
Član broj: 1,059

Oduvek je bio svetlo zeleni konektor za zvučnike. smile.gif I ne može u bilo koji, osim ako to drajver ne podržava. Mora u zeleni.

CITAT (ivana5686 @ Oct 10 2011, 17:35) *
Ma komp uopće ne prepoznaje zvučnike... kao da nisu uključeni u računalo... O tome se radi...

Kako znaš?
Neki drajveri za zvučnu karticu prepoznaju gde je ubačen konektor od zvučnika. Ako se ubaci u pogrešan konektor, drajver sam podesi na konektor u koji su uključeni zvučnici.
U većini slučajeva tek kad dobiješ zvuk, znaš da je računar "prepoznao" zvučnike. Na drugi način ne možeš utvrditi.
Pogledaj sliku na linku koji je dao boric. Na zvučnicima je zelena kvačica, što je znak da su odabrani obični zvučnici kao izlaz, odnosno Playback uređaj. Dešava se da drajver odabere optički ili HDMI (od grafičke) izlaz i da kvačica bude na nekom od njih pa da zbog toga nemaš zvuk, pošto ne koristiš taj izlaz.
Sliku sa tog linka možeš dobiti desnim klikom na znak zvučnika, pa neka od opcija.
Ovo je jedan od mogućih problema. Postoji mogućnost da nisu odabrani stero zvučnici, već 5.1 ili neki drugi. Da je loš drajver i sl.

+Quote Post
M4K1
poruka Oct 11 2011, 01:01
Poruka #7

CITAT (DataS @ Oct 10 2011, 22:25) *
Oduvek je bio svetlo zeleni konektor za zvučnike.

Napred i pozadi na panelu je ucrtano kod zelene slušalice (isto, buksna od slušalice je svetlo zelena boja), roze mikrofon i plave zvučnici. Lud nisam, fabrička je greška ili nešto treće?

+Quote Post
DataS
poruka Oct 11 2011, 01:55
Poruka #8

Datum reg.: 25-June 05
Član broj: 1,059

Slika koju si dao pokazuje kako se priključuju zvučnici i slušalice+mikrofon, ako mogu da se spoje istovremeno.
Pošto su slušalice takođe zvučnici, znači imaš zvučnici+zvučnici+mikrofon.
Mislim da je na ovom crtežu bilo logičnije da su slušalice i mikrofon povezani na prednji panel (zelena za slušalice), a zvučnici na zelenu na zadni panel. Uključenjem slušalica, zvučnici bi trebalo da se privremeno automatski isključe.
Ovo neka potvrdi neko ko koristi ovakav način rada.
Slike su od drajvera i neko je ucrtao kako su spojeni uređaji, što nema veze sa "fabričkom greškom". Već sam rekao, neki drajveri prepoznaju automatski, ili možeš odrediti na koji konektor su priključeni zvučnici. Možeš da ih priključiš na mestu gde se priključuje mikrofon ili line in i ako to podesiš u meniju drajvera, zvučnici će raditi. Ako nemaš to podešavanje, neće raditi.
Mi ovde govorimo o zvučnicima (jednim) koje treba priključiti na računar, odnosno na zeleni konektor.

+Quote Post
boric
poruka Oct 11 2011, 04:04
Poruka #9

Datum reg.: 9-August 05
Član broj: 1,407

Ивана: Мораш дати више информација. Немамо представу шта имаш у рачунару... Она слика коју сам поставио је најчешће "проблем" и најједноставнији за решити.

поз.

+Quote Post
mae
poruka Apr 14 2012, 21:19
Poruka #10

Datum reg.: 4-March 08
Član broj: 19,577

izvinjavam se što podižem temu,ali naziv baš odgovara mom problemu.. elem,
windows 7 ultimate, 32bit
zvučna je integrisana, ploča je asus p5b.

pre neki dan je jednostavno prestao da radi zvuk, ne pušta ništa sa računara.
isprobao sam sve što mi je palo na pamet, čačkao drivere, system restore, last good known configuration..

gledao da nije zveknula zvučna (mada i ne mogu bog zna šta da vidim)
menjao priključke.

izbacivao mi je neki error vezan za admin odobrenja za update, ali sam i to "sredio"

jedino što bi moglo da bude je to što nemam dovoljno prostora da instaliram sp1, pa da ga to nije zakucalo.

najradije bi da izbegnem (bar još kratko) reinstal win-a, pa ako neko ima predlog bio bih mu zahvalan..
pozdrav.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 03:37

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.