Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

11 - broj stranica V  « < 8 9 10 11 >  
Reply to this topicStart new topic

Kupovina foto opreme u Mađarskoj?, U radnjama 220volt prvenstveno

V
simazoran
poruka Apr 18 2012, 16:17
Poruka #181

Grupa: Članovi
Datum reg.: 3-January 10
Član broj: 33,661

Nije ih ni Evropska Unija izlecila.........Carinik je carinik ne menja se.
Inace po pitanju palacinka objektiva, cujem da se najbolje svercuju u hamburgeru jednog poznatog lanca hamburgerija, cije ime ne bih da spominjem zbog Trade Marka-citaj ja sam stoker.Elem ono sto izigrava meso se izbaci i ubaci se objektiv.Posto miris ostaje carinik to zaobidje u sirokom luku.Preostaje jedino da se objektiv dobro provetri po dolasku kuci.Ukoliko se hamburger kupi sa prelivom od majoneza, dobija se sjajan mekocrtac.
Go to the top of the page

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Apr 18 2012, 21:07
Poruka #182

Mr. Wolf

Grupa: Supermoderatori
Datum reg.: 24-January 06
Član broj: 3,067

Poruke uklonjene.

Ko nastavi sa pričom o politici dobija odmor od Zone.
Hvala.

+Quote Post
Nikonlina
poruka Apr 18 2012, 21:11
Poruka #183

Datum reg.: 1-August 11
Član broj: 44,520

Koju bi prodavnicu preporučili u Mađarskoj za kupovinu filtera?

+Quote Post
Zuba1970
poruka Apr 27 2012, 21:55
Poruka #184

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 3-February 12
Član broj: 46,661

I sta bi na kraju vraca li 220 volt AFA ili ne? Oni su mi mislim jos pre nove godine odgovorili da ne vracaju AFA. Madjari su mi pre nekih odprilike mesec dana odgovorili (na zalost izbrisao meil da bi vam ga pokazao) da AFA vracaju Mediamarkt (moze mislim i u Srbiji preko Raiffaissen banke i to putem Global Blue ceka ) I Extremedigital.

+Quote Post
DuxX
poruka Apr 28 2012, 08:16
Poruka #185

Datum reg.: 4-September 06
Član broj: 6,143

Neko od naših ovde je napisao da vraćaju i ostavio email od neke devojke koja tamo radi, a zna engleski. Prelistaj malo unazad pa je kontaktiraj i bilo bi lepo da postuješ odgovor.

Ja sam ih kontaktirao pre par meseci i odgovor je bio da ne vraćaju ali moguće da nisu razumeli i da su mislili da ih pitam da li vraćaju odmah ili nešto slično.

+Quote Post
damjand
poruka Apr 28 2012, 10:01
Poruka #186

Datum reg.: 31-July 11
Član broj: 44,494

Ja kupih aparat i objektiv u ovoj http://fokuszfoto.hu/ radnji u Budimpesti, pred proslu Novu godinu. Zvao coveka par dana pre puta, najavio se rekao sta mi treba i da mi je neophodan povracaj poreza. Kad sam dosao u radnju sve me cekalo po dogovoru, platio pun iznos uzeo zeleni AFA papir i krenuo nazad. Na carini strogo skroz desna traka, cekas da dodjes na red, das carinikiu sve neophodne papire, on overi i to je to.

Posle nekoliko dana je drugar isao u Budimpestu na docek, ja mu spakovao sve papire, ukljucujuci i kopiju pasosa za svaki slucaj, javio ljudima da dolazi drugar tad i tad. Otisao u radnju, dao papire oni njemu forinte i to je to.

Inace rok za podizanje AFA-e je cini mi se 6 meseci od kupovine.

Bitna stvar, zelena AFA NE MOZE da se podige u rajfajzenu. Samo ako radnja u kojoj ste kupili proizvod ima nalepnicu na vratima global blue, dolazi u obzir dizanje u RF.

Nego sta mislite o tome da se kod nas kupi roba i da se nekom drugu crnogorcu da da je odnese u cg i uzme nas porez nazad. Mislim svako od nas zna nekog crnogorca smile.gif

+Quote Post
Zuba1970
poruka Apr 28 2012, 10:05
Poruka #187

Datum reg.: 3-February 12
Član broj: 46,661

CITAT (DuxX @ Apr 28 2012, 09:16) *
Neko od naših ovde je napisao da vraćaju i ostavio email od neke devojke koja tamo radi, a zna engleski. Prelistaj malo unazad pa je kontaktiraj i bilo bi lepo da postuješ odgovor.

Ja sam ih kontaktirao pre par meseci i odgovor je bio da ne vraćaju ali moguće da nisu razumeli i da su mislili da ih pitam da li vraćaju odmah ili nešto slično.

Poslacu im ponovo e-mail sa naglaskom na to da li uopste vracaju AFA ( ako vracaju koliko dana treba da prodje od kupovine).

+Quote Post
puckons
poruka Apr 28 2012, 14:22
Poruka #188

Datum reg.: 26-February 11
Član broj: 42,398

koliko je vidim rok za vraćanje AFE je 90 dana

+Quote Post
FFFF
poruka Apr 28 2012, 18:26
Poruka #189

Datum reg.: 1-April 08
Član broj: 20,279

zasto se cimate sa 220volt kada imate i edigital.hu u segedinu, koji vraca afu uredno.

+Quote Post
guru
poruka May 2 2012, 15:29
Poruka #190

Datum reg.: 7-April 05
Član broj: 467

Meni ne vredi edigital jer sam ih cimao na mail i pitao da li hoce da shalju postom, a oni kazu "mozete doci po opremu" smile.gif

Kapiram da cu tesko naci nekoga ko to radi i jos da prima paypal, cimnuo sam 220volt, mozda bude vise srece smile.gif

edit: Dobio sam odgovor od 220Volt, kazu da prvo ne shalju u Srbiju postom, a drugo, na neodredjeno vreme su prestali da vracaju AFU.

+Quote Post
jovsa
poruka May 3 2012, 08:04
Poruka #191

Datum reg.: 4-May 09
Član broj: 29,538

Gde je najpovoljniji kurs za zamenu eur - forinta? O Segedinu pričam...

+Quote Post
zorkos
poruka May 3 2012, 13:12
Poruka #192

Datum reg.: 21-March 12
Član broj: 47,203

najbolji kurs (Vizin) je sa bankomata. Treba da imas karticu. Obračun je po srednjem Vizinom kursu koji je najčešće najpovoljniji...

+Quote Post
jovsa
poruka May 3 2012, 15:41
Poruka #193

Datum reg.: 4-May 09
Član broj: 29,538

E hvala.
Jel može da se negde proveri taj kurs pre polaska?

+Quote Post
Bocca
poruka May 3 2012, 15:43
Poruka #194

Datum reg.: 7-November 06
Član broj: 7,200

http://www.visaeurope.com/en/cardholders/exchange_rates.aspx

17 sekundi pomocu druga gugla

+Quote Post
ZEMZEM
poruka Feb 14 2013, 20:57
Poruka #195

Datum reg.: 19-January 12
Član broj: 46,489

Imam u planu put do Austrije i Mađarske i nameravam da kupim fotoaparat. Interesujeme gde su povoljnije cene i ako može neka adresa ili link od prodavnica.
I još jedno pitanje koliko su otprilike niže cene nego kod nas.

+Quote Post
guru
poruka Feb 14 2013, 21:51
Poruka #196

Cene nisu mnogo nize, fora je u povracaju poreza, a to je cimanje. Prvo treba da iskesiras sumu kao da si kod nas kupio, onda treba da cekas red na madjarskoj carini, pa da prodjes nasu da te carinik ne provali, a onda treba da se vratis u prodavnicu posle najmanje 7 dana, kako bi ti vratili taj porez. Ako mene pitas preveliko cimanje, a i dosta od tih para ima da se istopi u putu i medjuvremenu pa neces ni imati utisak da si prosao jeftinije smile.gif

Ako ne planiras da kupis foto opremu u vrednosti od 5000e, neuporedivo je jednostavnije a ne mnogo skuplje kupiti od onih koji je vec donose iz Madjarske, kao Andor...

+Quote Post
artfocus
poruka Feb 14 2013, 22:52
Poruka #197

Datum reg.: 6-December 06
Član broj: 7,817

Pošteno zboriš, još da nisi tako crven oma bi išli na pivo, haha. tongue.gif

+Quote Post
DataS
poruka Feb 14 2013, 23:44
Poruka #198

Datum reg.: 25-June 05
Član broj: 1,059

^^Ako zatreba servis u garantnom roku, prvo ga odneseš, pa nakon nekog vremena treba otići po njega. wink.gif

+Quote Post
guru
poruka Feb 14 2013, 23:48
Poruka #199

To tek na celo cimanje smile.gif

Ovako okrenes Andora, narucis sta ti treba, stigne ti na vrata, ako treba servis, isto poshaljes postom i tako se vrati. Odlazak u Madjarsku se isplati ako kupujes FF vise klase sa dva ljudska objektiva. Ako cesh da ides za neko plastikaner telo to je vise cimanja nego dobitka.

Jedini nacin na koji se stvarno stedi je da ti neko donese opremu iz USA, ali treba znati nekoga koga mozes tako da iscimas i da se to potrefi sa trenutkom kad imas kesh smile.gif

+Quote Post
ZEMZEM
poruka Feb 15 2013, 11:58
Poruka #200

Datum reg.: 19-January 12
Član broj: 46,489

CITAT (guru @ Feb 14 2013, 21:51) *
Cene nisu mnogo nize, fora je u povracaju poreza, a to je cimanje. Prvo treba da iskesiras sumu kao da si kod nas kupio, onda treba da cekas red na madjarskoj carini, pa da prodjes nasu da te carinik ne provali, a onda treba da se vratis u prodavnicu posle najmanje 7 dana, kako bi ti vratili taj porez. Ako mene pitas preveliko cimanje, a i dosta od tih para ima da se istopi u putu i medjuvremenu pa neces ni imati utisak da si prosao jeftinije smile.gif

Ako ne planiras da kupis foto opremu u vrednosti od 5000e, neuporedivo je jednostavnije a ne mnogo skuplje kupiti od onih koji je vec donose iz Madjarske, kao Andor...

Ja već moram da odem do Beča i da se vratim preko Segedina tako da mi je to usput a AFU ću naplatiti kad se ponovo budem vraćao u Segedin. Što se tiče carine neću ga ni pokazivati kod nas. Ja vodim borbu sa carinicima od 88 god. i povraćaja poreza sam naplatio ne znam ni ja već gde sve. Ne znam da li je i sad tako ali poslednji put kad sam vraćao porez to si mogao da odradiš i na samoj granici čim ti carinik overi papire ali ti vrate nešto manje nego ovi iz radnje - uzmu ljudi svoju proviziju.

+Quote Post

11 - broj stranica V  « < 8 9 10 11 >
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 01:15

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.