Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

11 - broj stranica V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic

Kupovina foto opreme u Mađarskoj?, U radnjama 220volt prvenstveno

V
Azazel
poruka Oct 7 2011, 12:16
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 26-June 07
Član broj: 11,830

Idem nekim poslom za nedelju-dve u Mađarsku, pa ću uzeti nešto za aparat od opreme. Zanima me da li je neko kupovao u http://www.220volt.hu/ ? Kakva iskustva ima? Vidim da na sajtu imaju cene sa i bez poreza, pa predpostavljam da može povraćaj pdv-a da se uzme?

Kakva je procedura oko pdv-a iz Mađarske? (reče mi drug da nije standardna kao recimo u npr. Holandiji, uzmeš ček, overiš ček na granici i podigneš novac u Rajfajzen banci u Beogradu, da novac uzimaš u Mađarskoj neki drugi put, ili tako nešto? Zna li neko? )

Sem Mediamarkt-a, koje još radnje vraćaju porez? Ovaj 220volt mi zapao za oko zbog funkcionalnosti sajta i cena. Ima li gde povoljnije?

Šta vi preporučujete?
Go to the top of the page

+Quote Post
prolece
poruka Oct 7 2011, 12:29
Poruka #2

Datum reg.: 25-April 10
Član broj: 35,572

http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=62081

+Quote Post
djole_
poruka Oct 7 2011, 12:32
Poruka #3

Datum reg.: 8-November 10
Član broj: 38,669

Ima već negde ova tema, neki su pisali da su povraćaj AFA-e uzimali u Rajfajzen banci u BG dok su neki uzimali u samoj radnji kada su drugi put išli, ne znam da li je opcija 1 još uvek aktuelna. Što se tiče povraćaja AFA-e proveri koja od prodavnica daje povraćaj, možeš da im šibneš mejl na engleskom kažu da odgovore uredno (čak možeš da se dogovaraš za opremu preko mejla šta da ti ostave i za kada). Potraži temu sve piše kako funkcioniše, neko je čini mi se napisao da 220volt više ne radi povraćaj AFA, ali najbolje pitaj mejlom pa proveri. Pozz

+Quote Post
Azazel
poruka Oct 7 2011, 14:42
Poruka #4

Pročitao celu temu. Hvala na odgovoru. Zvaću Volt, pa ću da vidim da li vrši povraćaj AFA.

+Quote Post
Vlada_zvs
poruka Oct 8 2011, 01:29
Poruka #5

Datum reg.: 23-October 10
Član broj: 38,288

Ajd pa napisi ovde sta su rekli posto i mene interesuje..

+Quote Post
CyberKat
poruka Oct 8 2011, 09:10
Poruka #6

Datum reg.: 31-August 05
Član broj: 1,577

Mozda nije bas pitanje za ovu temu ali da li neko zna neki servis za popravku objektiva u Madjarskoj (za Tokinu konkretno)?

+Quote Post
Azazel
poruka Oct 11 2011, 00:36
Poruka #7

Vraća Volt pdv (afu). Stigao mi danas mail od njih. Da ga ne prevodim, evo mail-a.

CITAT
Dear Nemanja Radojevic!

We can refund the tax. In hungary 25% are the tax for these equipments. You should reserve those products, if you want to buy in our shop in Szeged. We have some rules about tax refunding. There are 3000 Forints price for doing papers, so we can't give you, the total AFA and we give you the money after three days.
If we can help you to order something, please call us!

220volt, Szeged, Iringó Dusha
--
Dusha Fotó Kft.
220 volt
6720 Szeged
Deák F. u. 28-30.
06/62/438-888

+Quote Post
flatlinens
poruka Oct 11 2011, 13:56
Poruka #8

Datum reg.: 6-November 08
Član broj: 25,096

u 220V je 1god garancija, bolje pogledaj u extreme digitalu kod njih je 3 godine.
ja sad trazim neku kombinaciju da ima onaj taxfree, pa da mogu odmah na granici pa podignem das kapital.

+Quote Post
NShappy
poruka Oct 11 2011, 14:48
Poruka #9

Datum reg.: 23-May 05
Član broj: 725

Pazi, tax free uzme baš baš veliki procenat.

+Quote Post
.:: walkner ::.
poruka Oct 11 2011, 15:17
Poruka #10

Datum reg.: 28-January 06
Član broj: 3,111

CITAT (flatlinens @ Oct 11 2011, 13:56) *
u 220V je 1god garancija, bolje pogledaj u extreme digitalu kod njih je 3 godine.

220Volt daje 2 godine garanciju za Canon.

+Quote Post
flatlinens
poruka Oct 11 2011, 16:56
Poruka #11

@nshappy znam da zakidaju, uzimao sam nesto iz ikee ali nisam uspeo da skontam koliko %, jer nema na racunu afa.
mislim da nije toliko mnogo, ako racunam da bi morao do peste po afu, a ovako odmah cim ti udari pecat odes po afu na horgosu.

@walkner na sajtu kod d90 pise 1 godina, mozda ima nesto sitnim slovima nisam detaljisao zanimala me samo cena, a i da je 2 opet je bolje 3 god smile.gif

+Quote Post
flatlinens
poruka Oct 12 2011, 16:37
Poruka #12

Da demantujem samog sebe i da se ispravim...
I u 220volt je 3god garancija na telo, 1 god na objektiv.

nego setih se jos neceg...nesto me natripovala jedna od onih madjarskih salterusa, gde sam podizao pdv, da se gubi pravo na garanciju ako se uradi povrat, sto me je zacudilo...prilicno sam ubedjen da gresi.
jel moze neko ovo da potvrdi ili da demantuje?

+Quote Post
Spooky
poruka Oct 12 2011, 20:17
Poruka #13

Datum reg.: 7-November 08
Član broj: 25,117

Gubi se garancija kada se uzme povracaj poreza , zato sto se taj aparat po svom serijskom broju vise ne nalazi u njihovom sistemu pdv-a.Papiri koje pounjava "salterusa" sadrze podatke o serijskom broju i modelu aparata to se vraca u radnju da bi oni na osnovu tih papira kao dokaza da je aparat izasao iz zemlje mogli da izvrse povracaj poreza.Da bi nesto bilo pod garancijom mora da bude potpuno legalno , sto u ovom slucaju nije zato sto nema vise poreza.Ti jesi kupio aparat na legalan nacin ali si zakinuo drzavu za njen deo.

+Quote Post
NShappy
poruka Oct 12 2011, 20:26
Poruka #14

Spooky, pričaš neosnovano.

Uzimali smo u Extreme Digital, uzmali pdv nazad, i vraćali na popravku. Uvažavali su reklamaciju bez ikakvih problema, više puta. Jednom prilikom su čak odmah u radnji zamenuli aparat novim.

A pogotovo ništa tu nije nelegalno.

+Quote Post
flatlinens
poruka Oct 12 2011, 20:28
Poruka #15

cudi me da je tako, jer kod nas ne funkcionise na taj nacin...radim u maloprodaji sa racunarima i nikad mi niko nije spominjao gubljenja prava na garanciju...a realno kad pogledas kakve veze ima drzava sa servisom? ne pokriva troskove servisa drzava nego proizvodjac. sta je sa worldwide garancijama?...bas cu da ih pitam...
mislim kako god okrenes cak i da se gubi pravo na garanciju, isplati se s obzirom na cene polovne opreme kod nas.
haban d90 430-500e, a nov kad odbijes porez 450e...racunica je prilicno jasna...

pretece me happy...
priznaju normalno fotokopirani fiskal jel tako?

izmena br.2
...kakvi s/n?
na papirima za povracaj poreza se nalazi samo opis racuna (stavke) i iznos PDV-a, i podaci stranog drzavljanina...

+Quote Post
Spooky
poruka Oct 12 2011, 20:29
Poruka #16

Datum reg.: 7-November 08
Član broj: 25,117

Ok ako je tako , ja sam napisao ono sto zakon kaze

+Quote Post
flatlinens
poruka Oct 12 2011, 20:37
Poruka #17

bez neke zelje za prepiranjem, koji zakon?

drzava naplacuje porez na promet roba i usluga, i onda se iz tog naplacenog PDVa izdvaja (u normalnim drzavama jelte...) za razne servise gradjana/drzavljana. posto sam ja strani drzvaljanin onda necu ni koristiti te njihove servise, pa automatski ne bi ni trebalo da placam za njih.
a na kraju krajeva, drzava ce svakako uzeti svoj deo kroz servis jer se na delove i usluge naplacuje pdv...

...polako ali sigurno pocinjemo off-road smile.gif

+Quote Post
puckons
poruka Oct 12 2011, 20:40
Poruka #18

Datum reg.: 26-February 11
Član broj: 42,398

znam za drugu vrstu robe da se bez problema vrši reklamacija, bez obzira na to što je AFA vraćena

+Quote Post
NShappy
poruka Oct 12 2011, 21:52
Poruka #19

CITAT (Spooky @ Oct 12 2011, 21:29) *
Ok ako je tako , ja sam napisao ono sto zakon kaze

Koji zakon?!?

+Quote Post
.:: walkner ::.
poruka Oct 12 2011, 21:59
Poruka #20

Datum reg.: 28-January 06
Član broj: 3,111

Andor uredno daje garanciju za stvari koje donosi iz 220volt, a kontam da je njegova zarada u povracaju AFA, tako da ne bi trebalo da bude problem kad je garancija u pitanju.

+Quote Post

11 - broj stranica V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 05:02

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.