Auto rig, U pokretu |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Auto rig, U pokretu |
Aug 23 2011, 11:52
Poruka
|
|
|
Ne secam se kada sam poslednji put kacio neku fotku... nisam ni fotkao nista spec.
Juce sam konacno ugrabio vremena da isprobam novu spravicu... Za ovaj prvi test, definitivno mi je falila sajla (kao na mostu) koja ce da zategne cev, da ne talasa toliko. Sajlu imam, sve sam napravio ali zaboravih alat da mogu i da nakacim Uglavnom, evo prvih test fotki... na mom autu, za sledeci test cu naci nesto bolje, a i neki put bez rupa ![]() ![]() ![]() Nisam mnogo birao kadar, hteo sam da proverim da li je sve spremno odnosno da li funkcionise kako treba. Ali, sugestije dobrodosle! |
|
|
|
|
Aug 23 2011, 12:21
Poruka
|
|
|
odlicno! koliko si platio rig ako nije tajna? znam za onaj sa sajta automotiverigs.com, previse mije da dam 900e za to, i duplo manje bi mi bilo puno.. Jel to tvoje neka alternativa, nesto divlje, ili?
|
|
|
|
|
Aug 23 2011, 12:28
Poruka
|
|
|
Pa kupio sam cevi, odneo kod strugara... nasao sajlu...
Nabavio vakum pumpe, manfrotto clamps, manfrotto ruka.. zaboravih taco ime i to je to. Za automotiverigs.com jos dok platis postarinu... napravis 10 komada |
|
|
|
|
Aug 23 2011, 13:28
Poruka
|
|
|
jesi probao da drugu iseces u 16:9, metnes sinemaskop i ukines pregoreli deo neba? Ovakve stvari prosto placu za ND grad filterom (hint: Top Gear).
Inace odlican posao! Kolika je ekspozicija? |
|
|
|
|
Aug 23 2011, 13:41
Poruka
|
|
|
Ma bilo je sume okolo pa sam mislio i da mi nece trebati ND grad, mada na 2. i 3. fotki sam bas zakacio "rupu"
Mislim da je exp bila 6" |
|
|
|
|
Aug 23 2011, 14:24
Poruka
|
|
|
Ču 6"
Zanimljivo izgleda ovo skroz.. Prva najbolja |
|
|
|
|
Aug 23 2011, 14:26
Poruka
|
|
|
Jes' ti siguran da nije 1/6"? Nesto mi 6 sekundi deluje previse za ovakvu pozadinu. Ako jeste, onda alal ti cufte na rigu koji u pokretu izdrzi 6 sekundi da se ne zatrese
|
|
|
|
|
Aug 23 2011, 14:44
Poruka
|
|
|
Greska, mislio sam 6 sekundi
Na 100% nisu najostrije, ali mislim da ce kabal da pomogne. |
|
|
|
|
Aug 24 2011, 13:27
Poruka
|
|
|
jako lepo ovo ispalo.. bravo..
|
|
|
|
|
Aug 24 2011, 14:26
Poruka
|
|
|
nema šanse da je ovo 6 sekundi, pozadina je previše prepoznatiljiva (odnosno, nije uniformna). Još ako ste se vi kretali brzo, ovo nema šanse dad je preko jedne sekunde, a verovatno je i manje.
|
|
|
|
|
Aug 24 2011, 15:19
Poruka
|
|
|
Sto bi se kretali brzo? Pa zar bih vozio brzo sa 4m+ stanglom na krovu i na kraju stangle aparat
Kretali smo se 10km/h... mozda i sporije, koliko smo mogli. Nismo hteli za ovaj test da ga guramo. Pogledacu danas EXIF... ali mislim da nisi u pravu Sad razmisljam pri toj brzini, da je bila 1 sekunda ne bi ni bilo nekog efekta. Razmisli... do veceras |
|
|
|
|
Aug 24 2011, 15:22
Poruka
|
|
|
Sad si me zbunio... mislim ljudi slikaju i po 30s, doduse sa malo vise podrske koja drzi cev, za slikanje driftera itd.
Tako da sam i dalje ubedjen da je 6 sec, ali ajde.. javljam veceras, da ne trcim pred rudu. |
|
|
|
|
Aug 24 2011, 16:23
Poruka
|
|
|
Jedva čekam da vidim ostale fotke!
Ja sam skupio neke vakumske držače, ND filter, UWA staklo ali još uvek nisam nabavio magic arm tako da ništa od fotkanja za sada. Ako imaš vremena mogli bi da probamo neki kadar sa fisheye objektivom. |
|
|
|
|
Aug 24 2011, 17:07
Poruka
|
|
|
|
|
Aug 24 2011, 21:57
Poruka
|
|
|
Pa koliko sam ja shvatio ovakve stvari se rade na jako malim brzinama
A zbog opreme se ne bih usudio kao prvo, kao drugo ko zna sta bi sve zakacio... Nema gde tako nesto ni da izvedem, a i naleteo bih na 10 rupa To sa malim setup-om za video, koji drzi aparat uz prozor, sa tri razlicite strane pa i da vozis 50km Nisam jos seo za komp, cim se nakanim, provericu exif |
|
|
|
|
Aug 24 2011, 22:00
Poruka
|
|
|
Baltrekk jos nisam dovrsio rig, kad podesim salju tako da ukrutim cev koliko je moguce, mozemo da probamo
Kakve cu cene adaptera za filtere? I samih ND filtera? |
|
|
|
|
Aug 24 2011, 22:15
Poruka
|
|
|
Ma ja sam mislio da ste jurili. Ako ste išli tako sporo, onda je sasvim moguće da je nešto tako puno.
Inače, otprilike preko f11 počinješ da gubiš na oštrini snimka pa za te duže ekspozicije je možda bolje koristiti nd filtere a ne privrtanje blende do maksimuma. |
|
|
|
|
Aug 24 2011, 22:22
Poruka
|
|
|
Uf pogresno sam se izradio, imam nd filter... Nego sam mislio na nd grad. Njih nema cirkularnih? Za njih mi treba adapter? Ta varijanta bi mi trebala u slucaju kada mi je u kadru nebo, kao na prvoj.
|
|
|
|
|
Aug 24 2011, 22:58
Poruka
|
|
|
ima ih i cirkularnih, mada je mnogo zahvalnije nakaciti neki Cokin P ili neki drugi sistem koji podrzava kvadratne filtere jer onda mozes da podesavas "visinu" prelaza.
|
|
|
|
|
Aug 24 2011, 23:04
Poruka
|
|
|
Na to sam mislio... Pogledacu u fotodiskontu, vidjao sam ih tamo.
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 04:49 |