Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

pomoć

V
mario78
poruka Jul 9 2011, 16:31
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 15-November 10
Član broj: 38,841

ovako imam korg trinity i roland a-90 te zvučnu karticu emu 1820m.

htjeo bih koristiti zvukove s ovih klavijatura i snimati u cubase-u ali da mogu kasnije (poslije snimanja) utjecati na određene parametre. znači zanima me midi u cubesu ali da imam zvukove s ove dvije klavijature. jel to moguće?
Go to the top of the page

+Quote Post
boric
poruka Jul 9 2011, 21:32
Poruka #2

Datum reg.: 9-August 05
Član broj: 1,407

Кад снимаш МИДИ, можеш утицати на све параметре које ти те клавијатуре дозвољавају.
Оно што не можеш је да снимиш АУДИО, па да накнадно мењаш параметре (мислим, ти можеш да мењаш параметре, али џаба laugh.gif).

Елем, повежи МИДИ излаз из картице на улаз од једне клавијатуре, затим МИДИ пролаз (through) на улаз друге клавијатуре. Одабери која клавијатура ће ти бити такозвани МАСТЕР (на којој ћеш свирати) и излаз из ње вежи на улаз од звучне картице.
У Кјубејзу ћеш бирати МИДИ канал и инструменте (фарбе, звукове, печеве...) који желиш да контролишеш, а у клавијатурама треба да подесиш на ком каналу ће примати команде (пошто ће ти све ићи преко једног МИДИ порта из рачунара).
Наравно, да би чуо звук, повежи обе клавијатуре аудио кабловима на звучну карту. smile.gif

Ето, то је на брзака идеја која ми је пала. smile.gif

поз.

+Quote Post
mario78
poruka Jul 10 2011, 10:05
Poruka #3

Boric hvala puno, moram sutra kupit još jedan midi kabal pa ću isprobat. wink.gif

imam još jedno pitanje, javlja mi se latencija kad spojim klavijaturu preko midija, znači zvučna je emu 1820m i instalirani su emu asio drajver, također sam probao i asio4all i opet isto. predpostavljam da ne znam namjestiti postavke u cubaseu ili?

+Quote Post
konstrict
poruka Jul 10 2011, 11:56
Poruka #4

Datum reg.: 13-March 06
Član broj: 3,753

Pa kolika je latencija, mislim tebi ovako osećajno? smile.gif

+Quote Post
mario78
poruka Jul 10 2011, 12:49
Poruka #5

nije strašno velika ali se osjeti, ipak stvara problem pri sviranju smile.gif

koristim cubase sx2 kada odem na devices - devices setup - VST multitrack - pod asio driver mi nudi opcije:

asio directX full duplex driver, asio multimedia driver, asio4all v2, e-mu asio

tu postavim e-mu asio driver

dalje preko control panela postavim na najmanje vrijednosti:
input latency 4.263 ms
output latency 1.995 ms

ali latencija je ista ako postavim i na najveću vrijednost:
input latency 501.134 ms
output latency 498.866 ms

nešta očito radim krivo smile.gif

+Quote Post
konstrict
poruka Jul 10 2011, 17:11
Poruka #6

Datum reg.: 13-March 06
Član broj: 3,753

Samo da pojasnimo - kažeš da si povezao klavijaturu preko MIDI-a - da li to znači da iz Cubase-a ide pattern koji okida zvuke na klavijaturi ili je obratno, klavijaturom preko MIDI-a sviraš neki VST u Cubase-u?

U oba slučaja opet nisam siguran šta to može praviti problem. Ta kartica koju imaš deluje kao vrlo ozbiljna stvar, ja imam emu 0404 i to je entry level, mislim da nema "slabije" od nje u njihovoj paleti proizvoda, a opet me služi izvrsno i nikad nisam imao takav problem. Doduše koristim Ableton Live, kada sam kupio kartu odavno sam bio raskrstio sa Cubase-om. A pre dok sam imao Cubase sam koristio svoju MIDI klavijaturu preko nekih bezveznih drajvera od integrisane kartice i takođe nisam imao neko strašno kašnjenje.

+Quote Post
mario78
poruka Jul 11 2011, 11:38
Poruka #7

CITAT (konstrict @ Jul 10 2011, 18:11) *
Samo da pojasnimo - kažeš da si povezao klavijaturu preko MIDI-a - da li to znači da iz Cubase-a ide pattern koji okida zvuke na klavijaturi ili je obratno, klavijaturom preko MIDI-a sviraš neki VST u Cubase-u?

znači na klavijaturi midi out a u zvučnu midi in, e sad nisam siguran da li iz cubase-a ide pattern koji okida zvuke na klavijaturi ili klavijaturom preko MIDI-a sviram neki VST u Cubase-u.

probat ću danas kad dođem sa posla ovo šta mi je rekao boric, možda onda bude ok.

+Quote Post
mario78
poruka Jul 19 2011, 01:01
Poruka #8

sa malim zakašnjenjem zahvaljujem se svima na pomoći, svi problemi riješeni, sve radi odlično smile.gif

+Quote Post
boric
poruka Jul 19 2011, 08:44
Poruka #9

Datum reg.: 9-August 05
Član broj: 1,407

Драго ми је.
У здравље. wink.gif

поз.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Sunday 26. May 2013 - 06:26

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.