OOP Help, AS3 OOP Problemi |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
OOP Help, AS3 OOP Problemi |
Jul 1 2011, 16:18
Poruka
|
|
|
Dakle, imam problem, radim svoju prvu oop stranicu i malo me grebe logika.
napravio sam Main klasu i u packageu sam radio ostale klase. Koristim SWFAddress i problem je ovaj. imam klasu za meni i klasu za dugme. u dugme klasi su samo definirani event listeneri i pripadajuće funkcije CODE package com.jossaric{ import flash.display.MovieClip; import flash.events.MouseEvent; import com.greensock.*; public class RestoBut extends MovieClip{ public function RestoBut() { var rb:MovieClip = this as MovieClip; rb.mouseChildren = false; rb.buttonMode = true; rb.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_OVER, restoButOver); rb.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_OUT, restoButOut); rb.addEventListener(MouseEvent.CLICK, restoButClick); } private function restoButOver(e:MouseEvent):void{ TweenMax.to(e.target.bg, .3, {tint:0x333333}); } private function restoButOut(e:MouseEvent):void{ TweenMax.to(e.target.bg, .3, {tint:null}); } private function restoButClick(e:MouseEvent):void{ var t:String = e.target.name.substr(2); Main.setAddress(t); } } } Svako dugme sa ovakvom klasom je dodano u meni klasu. Kao što vidite ovdje ja prosljeđujem varijablu (dio imena koji je u biti id) u main klasu i tamo želim da prema tome označim i disejblam odnosno odznačim i enablam određenu dugmad. Funkcija kojom želim da označavam dugmad u meniju nalazi se u Main klasi i glasi CODE public static function markRestoNav(list:XMLList, mc:MovieClip):void{ for(var i:uint = 0; i<list.length(); i++) { var bt:MovieClip = mc.getChildByName('bt' + i) as MovieClip; trace(bt); } } a pokrećem je iz main klase iz change address handlera sa CODE if(_xml != null && t1 != null) { var rm:MovieClip = getChildByName('restoMenu') as MovieClip; RestoMenu.markRestoNav(_xml, rm); } i trejsuje mi bt kao null, pokušao sam na razne načine no očito imam rupu u logici. |
|
|
|
|
Poruke u ovoj temi
jossaric OOP Help Jul 1 2011, 16:18
the baš grebe...
kao što i sam vidiš, ovo ne radi... Jul 2 2011, 13:27
iki_xx Kao sto the rece, zakomplikovao si logiku.
Ako vec... Jul 2 2011, 14:39
jossaric Da, ja baš želim da mijenjam kod. Dakle nije dob... Jul 5 2011, 14:05![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 06:29 |