POTRBNA POMOC ZA PRIJEMNI |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
POTRBNA POMOC ZA PRIJEMNI |
Jun 28 2011, 22:15
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 0 Datum reg.: 28-June 11 Član broj: 44,135 |
Pripremam se za prijemni na vtš, smer graficki dizajn. Iako sam procackao vecinu materijala sto ce biti na prijemnomn neke stvari me i dalje zbunjuju pa bi postavio par pitanja.
1.- Programski jezik koji kao rezultat daje program se extenzijom exe je po svojoj prirodi a. Kompajler b. Interpreter c. Instaler d. Disasemler 2.-Jedinice mere za a. Kapacitet memorije ___________ b. Brzinu rada procesora _________ c. Brzinu prenosa podataka na internetu _________ 3. Brzina mikroprocesora je odredjena a. Duzinom magistrale b. Sirinom frekvencijskog opsega c. Duzinom procesorske reci 4 Uredjaji koji omogucavaju protok podataka i komunikacija su a. Multiplekseri b. Svicevi c. Ruteri 5. 4 osnovna smera kompozicije _________________ (koliko ja znam ima ih 3. Vertikalni, horizontalni, dijagonalni). Verujem da je ovo mnogima i vise nego poznato i lako, ali slabo se razumem u racunare i terminologiju vezanu za njih, zbunjuju me te merne jedinice koje se u zavisnosti od konteksta u kome se koriste mogu protumaciti na razlicite nacine (kao mere za brzinu ili memoriju).Mozda rizikujem da ispadnem glup ali nadam se da imate razumevanja |
|
|
|
Jun 29 2011, 07:24
Poruka
|
|
|
ovo sve uzmi u krajnjoj rezervi:
1) a. ,mada mi nije baš najjasnije pitanje 2) a- bajt [b] b-herc [hz] c- kbs ili kb/s ,nisam siguran 3) b mada sam možda i lupio 4) verovatno su mislili pod b,no opet neka još neko kaže |
|
|
|
|
Jun 29 2011, 10:12
Poruka
|
|
|
1)
a. - programski kod koji je coveku razumljiv se kompajlira u niz mikroisnstrukcija koje se smestaju u exe fajl. 2) a - bajt [B] (b je oznaka za bit) b - herz [Hz] c - bit u sekundi [b/s] 3) b - sirinom frekventnog opsega 4) sva tri ponudjena odgovora sluze za prenos podataka. medjutim, multiplekser je kolo koje ima jedan ulaz i vise izlaza, a pitanje se odnosi na uredjaje. dakle: b i c (ukoliko moze da se zaokruzi vise od jednog odgovora 5) mozda je cetvrti smer kompozicije dubinska ostrina, tj. z kanal. |
|
|
|
|
Jun 29 2011, 12:10
Poruka
|
|
|
^
<?amin ?> |
|