InDesign CS4, Problem sa shortcut-om |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
InDesign CS4, Problem sa shortcut-om |
Jun 5 2011, 10:46
Poruka
|
|
|
Skoro mi se javio jedan veoma iritantan problem kod InDesign-a.
Naime, shortcut koji mi je 70% rada je prestao da funkcionise. U pitanju je shortcut za "Fit Content Proportionally" koji kao sto pise: proporcionalno fituje iliti razvlaci sliku u okviru nekog image box-a. Shortcut za ovu funkciju je Alt+Shift+Ctrl+E. Probao sam i da izbrisem preference ali to nije bas pomoglo. Cudna stvar je da kada udjem u meni za definisanje shortcutova i kad izbrisem komandu za ovaj koji mi pravi problem, ne mogu ponovo da ga napravim jer InDesign jednostavno ne prepoznaje kombinaciju ova cetiri tastera. Tastatura mi je inace ispravna. Svaki od navedenih tastera radi. Koristim Windows 7. Pregledao sam i neke forume ali nisam mogao sa lakocom da nadjem resenje. Da li je ovo iskljucivo problem vezan za InDesign ili mozda postoji neki sistemski problem? Pozz |
|
|
|
|
Jun 6 2011, 08:56
Poruka
|
|
|
Jesi li video ovo.
|
|
|
|
|
Jun 6 2011, 09:15
Poruka
|
|
|
Sad nadjoh i ovo, na ovoj strani:
Dave Saunders said on Oct 19, 2007 at 10:19 AM : Keyboard shortcut sets are saved in two locations: in the Application folder in a folder in Presets and in a folder in Preferences. The factory installed sets are in the Application folder; any new sets you make go to the Preferences. So far so good. But, if you are tempted to move a set from Preferences to the Application folder (for examle, to make it available to all the users sharing a computer), make sure that you do not have two sets with the same name, one in each place. If you do, you can get into the situation where InDesign says it is using one (the one in Preferences) when it is in fact using the other. |
|
|
|
|
Jun 8 2011, 22:27
Poruka
|
|
|
Znam kako se prave shortcutovi.
Poznate su mi i te stvari koje si naveo ali mi to ne pomaze. |
|
|
|
|
Jun 10 2011, 17:13
Poruka
|
|
|
Instaliras lepo CS5 i problem resen
|
|
|
|
|
Jun 10 2011, 22:35
Poruka
|
|
|
Instaliras lepo CS5 i problem resen Ah da, kako se toga nisam setio. Mislim da bi radije instalirao 10 puta Windows nego neki CS paket. I opet bih to uradio brze. Salim se, ali se ne salim sa cinjenicom da me mrzi da reinstaliram ceo CS paket. Ima tu dosta programa i to traje. |
|
|
|
|
Jun 11 2011, 11:40
Poruka
|
|
|
instalacija mozda, a umesto klasicnog uninstall (koji traje duze od instaliranja) imas cleaner na Adobe-ovom sajtu koji ukloni instalaciju za cas posla.
P.S. Da nisi nesto cackao po Win-u, pa ti ta kombinacija sluzi za nesto drugo? Problem moze biti do samog OS-a, koji je zaduzen da preko drajvera tastature prosledjuje te kombinacije tastera aplikaciji koja je 'u fokusu'. Kad bi samo imao neki programcic da se testiraju te skracenice, tj. da se vidi da li do aplikacije uopste dolazi ta kombinacija. |
|
|
|
|
Jun 12 2011, 10:58
Poruka
|
|
|
instalacija mozda, a umesto klasicnog uninstall (koji traje duze od instaliranja) imas cleaner na Adobe-ovom sajtu koji ukloni instalaciju za cas posla. P.S. Da nisi nesto cackao po Win-u, pa ti ta kombinacija sluzi za nesto drugo? Problem moze biti do samog OS-a, koji je zaduzen da preko drajvera tastature prosledjuje te kombinacije tastera aplikaciji koja je 'u fokusu'. Kad bi samo imao neki programcic da se testiraju te skracenice, tj. da se vidi da li do aplikacije uopste dolazi ta kombinacija. Instalirao sam program Keyboard test da bih proverio da li mi rade trasteri. Svi pojedinacno rade. Radi i kombinacija CTRL+ALT+SHIFT. Ali CTRL+ALT+SHIFT+E ne funkcionise. I ja se plasim da nesto nisam zeznuo u samom Windowsu. Ali ne znam sta, niti kako to da ispravim. Jedina stvar koju sam podesavao je "change input language' shortcut, koji je bio na ALT+SHIFT pa sam ga iskljucio jer nije bas zgodno za rad kada se stalno koriste ti tasteri. Razmisljao sam i da li sam mozda nesto slucajno blokirao sa programom Zone Alarm. Probacu da reinstaliram drajver za tastaturu zatim da izbrisem jezike pa da ih ponovo setujem. Pa da vidim da li ce to da pomogne. |
|
|
|
|
Jun 13 2011, 00:51
Poruka
|
|
|
|
|
Jun 13 2011, 07:57
Poruka
|
|
|
Cisto da proveris OS, mozes videti da li ti u Photoshopu radi CTRL+ALT+SHIFT+E (Stamp Visible komanda, doduse u PS CS5 nisam siguran za CS4), ali moras imati bar dva lejera u dokumentu.
|
|
|
|
|
Jun 16 2011, 23:54
Poruka
|
|
|
Cisto da proveris OS, mozes videti da li ti u Photoshopu radi CTRL+ALT+SHIFT+E (Stamp Visible komanda, doduse u PS CS5 nisam siguran za CS4), ali moras imati bar dva lejera u dokumentu. Mislim da ta funkcija ne postoji u CS4. Nisam uspero da nadjem. Ali svejedno pokusao sam i u Photoshopu da napravim shortcu sa ova cetiri tastera, cak sam koristo i leve i desne tastere, ali bez uspeha. Sve vise da je problem do windows ili neku drugu aplikaciju koja mi je instalirana na kompu. |
|
|
|
|
Jun 17 2011, 08:42
Poruka
|
|
|
Ja mislim da Stamp Visible postoji u CS4, samo je skrivena, kao i u CS5.
Mozes je aktivirati i iz Layer menija, a i preko shortcut-a (ako radi) Layer/Merge Visible i dok misem drzis Merge Visible kliknes i na Alt na tastaturi. |
|
|
|
|
Jun 17 2011, 10:23
Poruka
|
|
|
Ja mislim da Stamp Visible postoji u CS4, samo je skrivena, kao i u CS5. Mozes je aktivirati i iz Layer menija, a i preko shortcut-a (ako radi) Layer/Merge Visible i dok misem drzis Merge Visible kliknes i na Alt na tastaturi. Probao sam na drugom kompu koji ima CS4 i radi. Kod mene ne. |
|
|
|
|
Jun 17 2011, 11:22
Poruka
|
|
|
Pa deinstaliraj Zone Alarm pa probaj, sasvim je moguce da te on zeza.
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 03:34 |