Cufon i IE8 problem, U submeniju top navigacije Cufon u IE8 nece da radi |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Cufon i IE8 problem, U submeniju top navigacije Cufon u IE8 nece da radi |
Apr 3 2011, 16:39
Poruka
|
|
|
Mucim se vec 2 dana da vidim u cemu je problem i ne uspeva mi. Naime evo o cemu se radi:
Kodiram sajt za Spec. Rezervat Prirode Zasavica, i mucim se da mi Cufon proradi kako treba. Koristio sam Jquery baziran dropdown menu: simple dropdown menu jquery 1.5.2 i cufon. I sve je bilo ok dok nisam testirao sta sam uradio u IE8. kad se otvori podmeni, nema texta :s probao sam da ubacim i cufon.Refresh u open funkciju misleci da se ne osvezava prilikom otvaranja, medjutim nista. buljim u kod kao blesav i ne vidim zasto nece. Razvojnu verziju sajta mozete videti na : Zasavica temp. pomagajte ko ima ideju P.S. Submeni se otvara na "vrednosti" |
|
|
|
|
Apr 3 2011, 16:46
Poruka
|
|
|
Kod mene radi na IE8. Aha, ne radi
Zašto ne postaviš selector na "#primary-nav li a", mislim da on zamjeni text unutar "li" koji je prazan. Možda i nije radi toga ali se drugačije ponašaju. Uradi update Cufona da radi i u IE9. edit zamjeni visibility:hidden sa display:none, to je to... FF & Co ![]() IE8
|
|
|
|
|
Apr 3 2011, 19:18
Poruka
|
|
|
E bzvz bas! znam da cufon ne radi sa visibility i sklonio sam ga svuda, ali ne videh d ami je na ul ul ostao... ispravljeno, hvala. doduse sad imam problem kad mi na mouse out prvo skloni sve na absolute 0 0 poziciju pa ga onda sakrije, ali to traje nekih 50ms pa ga ne uzimam za ozbiljan problem
hvala. postujem sajt da se kritikuje kad zavrsim sve |
|
|
|
|
Apr 3 2011, 19:31
Poruka
|
|
|
Ja IE uopšte ni ne gledam, bilo koji, ovaj #menu je onako OK (tehnički), ali slider ti koči opasno, postavi Nivo Slider, mnogo je brži i bolji.
|
|
|
|
|
Apr 3 2011, 19:42
Poruka
|
|
|
Jest u pravu si. dvoumio sam se izmedju nivo i coin-a, al reko iz lokal patriotskih razloga da ubacim coin (s obzirom d aje domace proizvodnje)
ali u pravu si, koci opasno, moracu da menjam. Na IE mi koci dok na ostalim radi ok, ali svejedno mora se menjati. |
|
|
|
|
Apr 4 2011, 00:17
Poruka
|
|
|
Ubacih ja nivo, laksi mi je za custimizaciju, i lepsi od coina, slazem se. ali i On mi usporava. Izgleda da se meni i on kolju :S moracu da vidim to sta je
|
|
|
|
|
Apr 4 2011, 00:42
Poruka
|
|
|
Ja bih ukinuo Cufon, i koristio @font-face. #meni je po meni loš, ono je neko zbrljao. Da li je obavezno da ima 3 levela? Nisi postavio online pa ne mogu da vidim Nivo.
|
|
|
|
|
Apr 4 2011, 08:25
Poruka
|
|
|
sad sam updateovao ovo do sada uradjeno. online je. Meni ce imati 3 levela, nazalost obavezno je. zato sam i koristio ovaj meni.
A sto se font-facea tice, nisam ga koristio zbog opere, IE-a. za sada radi parcijalno a ja ne bih to, zato cufon (koji je updateoavan). |
|
|
|
|
Apr 4 2011, 11:55
Poruka
|
|
|
Radi font-face i u IE, Cufon je užas, ja bih ga izbegao gde god je moguće. Ne treba ti više od 20 minuta da ga zameniš font-face-om pa isprobaj.
|
|
|
|
|
Apr 4 2011, 12:15
Poruka
|
|
|
A to sto je font-face u 95% slucajeva nelegalna upotreba fonta to nema veze je l da?
ne moze type-face iz upravo tog razloga: "The font Segoe UI Negreta was created by Microsoft. We do not allow you to convert fonts from Microsoft for legal and performance reasons" taj koristim i dzaba... |
|
|
|
|
Apr 4 2011, 16:20
Poruka
|
|
|
|
|
Apr 4 2011, 16:36
Poruka
|
|
|
Nije žasu ako nema alternative. Ja ga koristim na svom siteu za navigaciju, i prikaže font kako sam i zamislio, dok je na @font-face žasu. Druga stvar je što sad neko nareda milion nekih JS gluposti onda koči/trza/blinka itd...
|
|
|
|
|
Apr 4 2011, 16:40
Poruka
|
|
|
Ja nikad do sada nisam imao problem sa cufonom takodje... nekad me je malo mucio da ga doteram, ali je uvek radio ok. Renderovao se dobro, nije pravio probleme kao font-face da li ima tog fonta ili ga nema... Da li sam prekrsio licencu ili nisam... Do sada nisam koristio ni coin ni nivo i kapiram da je u tome problem. Ako ne uspem da ga doteram kako treba da radi, bez kocenja, vracam se ja oprobanom receptu (kombinacija cufon + anything slider)
Mada, korsina diskusija se razvija ovde koliko vidim |
|
|
|
|
Apr 4 2011, 17:21
Poruka
|
|
|
Možeš i neki Flash slider ubaciti da rasteretiš JS, mada nema potrebe. Ovaj menu čini me radi i bez JS?
|
|
|
|
|
Apr 4 2011, 17:27
Poruka
|
|
|
Necu flash nikako. odustao sam od nejga pre x godina i necu da se vracam
koji meni radi bez js? ovaj moj ne. trigger ide na jquery.. |
|
|
|
|
Apr 4 2011, 18:03
Poruka
|
|
|
Izbaci Cufon.refresh() iz doOpen().
|
|
|
|
|
Apr 4 2011, 19:25
Poruka
|
|
|
izbacio odavno... ne uploadujem svaki cas posto radim na localu
|
|
|
|
|
Apr 4 2011, 20:32
Poruka
|
|
|
Koristio sam i ja Cufon kad apsolutno nema alternative, ali to je vrlo retko danas. Ako vi (web dizajneri i developeri) ne gurate standarde ne znam ko će.
Zašto je Cufon nepraktično rešenje: - tekst ne može da se selektuje/kopira - veliki usability hendikep - renderuje se tek na DOMready što može dovesti do flicker efekta nestilizovanog fonta (nadam se da su ovo ispravili ili bar popravili u međuvremenu) - JS koji usporava učitavanje strane - sajt zauzima više CPU cycles - ne radi u slučaju da je JS isključen - generiše đubre od koda kad se učita (<cufon> tag i gomilu <canvas>-a) Poenta je da Cufon treba koristiti samo kao poslednju alternativu i to ako klijent apsolutno insistira na njemu. A to sto je font-face u 95% slucajeva nelegalna upotreba fonta to nema veze je l da? Ti si nešto pomešao, ako nemaš licencu za embedovanje fonta na sajt, ne možeš ni Cufon da koristiš sa tim fontom. ne moze type-face iz upravo tog razloga: "The font Segoe UI Negreta was created by Microsoft. We do not allow you to convert fonts from Microsoft for legal and performance reasons" taj koristim i dzaba... Nije fontsquirell jedini način da koristiš font-face. |
|
|
|
|
Apr 5 2011, 11:21
Poruka
|
|
|
Koristio sam i ja Cufon kad apsolutno nema alternative, ali to je vrlo retko danas. Ako vi (web dizajneri i developeri) ne gurate standarde ne znam ko će. Zašto je Cufon nepraktično rešenje: - tekst ne može da se selektuje/kopira - veliki usability hendikep - renderuje se tek na DOMready što može dovesti do flicker efekta nestilizovanog fonta (nadam se da su ovo ispravili ili bar popravili u međuvremenu) - JS koji usporava učitavanje strane - sajt zauzima više CPU cycles - ne radi u slučaju da je JS isključen - generiše đubre od koda kad se učita (<cufon> tag i gomilu <canvas>-a) Poenta je da Cufon treba koristiti samo kao poslednju alternativu i to ako klijent apsolutno insistira na njemu. Ma naravno da sam i ja za standarde i podrzavanje istih... pricam "retroaktivno", posto zaista nikada nisam imao ni najmanji problem sa koriscenjem cufona. Ne racunajuci font-face, sve ostale alternative su mi mnogo vece djubre od cufona. Nisam nikada preterivao sa koriscenjem istog, pa usporenja i flickere nisam maltene ni primecivao ili su bili beznacajni. Uvek sam gledao da koristim neki "slican" nekom web-safe fontu, kako bi i nedostatak js-a bio manje primetan. Jedino priznajem neselektabilnost kao ozbiljnu manu. Sve u svemu, zavisi kako ga koristis |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 10:25 |