Bajford bez penzije i prava, Bajford bez penzije i prava |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Bajford bez penzije i prava, Bajford bez penzije i prava |
Feb 6 2011, 01:02
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 379 Datum reg.: 20-August 08 Član broj: 23,174 |
na fejsbuku se napravilo nekoliko grupa podrske.
Moj idol je Timothy John Byford, a tvoj ?, Timothy John Byford - pravo na nacionalnu penziju, Nacionalna penzija za Timotija Džona Bajforda (Timothy John Byford) na njima su ostavljene i ove dve poruke: Dobra vest. Izgleda da intervuj u Blic i neverovatna podrska svih vas su urodili plodom. Juce su mi zvali iz Udruzenja Dramskih Umetnika Srbije. Oni se vec dve godine bore da resi moj penzijsku situaciju ali bez uspeha. Sad oni kazu da medijska "bura" je znatno promenila stvar i postoji mogucnost da se plate ta potrebn...a 15 godina staz is fonda, tako da dobijam redovnu penziju i zatim mogu da konkurisem za nacionalnu penziju. Javicu se ovde kad dobijam redovnu penziju. U medjuvremenu mnogo vam hvala za vasu vrlo znacajnu podrsku. Veliki pozdrav svima, Timothy Byford -------------- Vrlo sam dirnut podrskom i ljubavlju da ste svi izrazili u vezi sa mojom situacijom. To mi mnogo vise znaci nego bilo koja penzija. Hvala vam, ali molim vas, nemojte da osnujete nikakav fond ili slicno. Ono sto ocekujem od drzave je nacionalno priznanje. Nisam ni blizu " ïvici egzistencije" kao sto neki novinari su pisali. Ceo zivot sam radio za svoju egzistenciju i cu da radim i sada. Od nedelje sam dobio nekoliko poslovnih ponuda, bar delimicno zahvaljajuci vasoj masovnoj podrsci. Hvala vam od sveg srca! |
|
|
|
Feb 6 2011, 03:07
Poruka
|
|
|
hvala za update
|
|
|
|
|
Feb 6 2011, 17:18
Poruka
|
|
|
Meni je muka od ovakvog žickanja penzije. Svako radi, zarađuje, štedi ili odvaja za penziju. Svako bira (ili prihvata) posao kojim će da se bavi.
Biti umetnik ili sportista je isto kao biti i zavarivač, policajac, vozač itd... Zašto cela nacija treba da izdvaja za nekoga ko se bavio svojim poslom iz hobija ili ljubavi? Te priče o promovisanju zemlje mi ne piju vodu.... Sve u svemu ja sam protiv toga. |
|
|
|
|
Feb 6 2011, 17:26
Poruka
|
|
|
CITAT Zašto cela nacija treba da izdvaja za nekoga ko se bavio svojim poslom iz hobija ili ljubavi? o.O Bilo bi dobro da ti crncis sto godina a onda na kraju nemas pravo na penziju, pa da te vidim onda, kladim se da bi bio ispred skupstine sa kantom benzina . |
|
|
|
|
Feb 6 2011, 19:34
Poruka
|
|
|
Blur, da je čovek sedeo i gledao u plafon ceo život ovo što si rekao bi imalo smisla.
|
|
|
|
|
Feb 6 2011, 20:52
Poruka
|
|
|
Blur, da je čovek sedeo i gledao u plafon ceo život ovo što si rekao bi imalo smisla. A šta je radio? Pokušao je da uplaćuje penziono, nisu mu dozvolili zato što je strani državljanin. Zašto onda nije odvajao sa strane i štedeo za starost? A moj stav se inače odnosi i na sve sportiste koji dobijaju nacionaln penzije, i umetnike. Zašto mravi da izdržavaju cvrčke? Ne volim da mi se neko navali na grbaču zato što je "zaslužan". Zašto neko od dole pobrojanih ne bi meni davao penziju? CITAT Dobitnici popularno nazvanih "nacionalnih penzija" su književnici David Albahari i Gojko Đogo, reditelji Goran Paskaljević i Srđan Karanović, violinista Jovan Kolundžija, kompozitorka Ivana Stefanović, glumice Jelena Jovanović Žigon i Vera Mihić, karikaturista Predrag Koraksić, zatim glumac Josif Tatić, vokalni solisti Zafir Hadžimanov, Miroslav Ilić i Merima Njegomir, slikar Borislav Šajtinac.
Priznanja su dobili i filmski kritičar i reditelj Milan Špiček, dramski umetnik Dragoslav Nikolić, operska umetnica Olgica Hadži Nešić Đokić, prevodilac Drinka Gojković, kompozitor Radivoje Radivojević, TV autor, pisac, prevodilac Dragan Babić, pisac, prevodilac Živislav Bogadanović, istoričar umetnosti Sreto Bošnjak, književnik Slavko Gordić. Na spisku su takođe književnici Dragan Dragojlović, Slobodan Zubanović, arhitekta Vladislav Ivković, reditelj Dimitrije Jovanović, likovna umetnica Ljubinka Jovanović Mihailović, književnica Zlata Kocić Rastegorac, glumac Tomo Kuruzović, kao i dirigent Ljubiša Lazarević, likovni umetnik Milan Marinković, dramaturg, teatrolog Petar Marjanović. Među dobitnicima su i književnici Radovan Marković i Bratislav Milanović, kompozitor Slobodan Marković, akademski slikar Slobodan Milivojević, likovni umetnik, vajar Leposava Milošević Sibinović, zatim reditelji Milivoje Milošević, Milenko Misailović, balerina Katarina Mićunović, kompozitor i muzičar Radomir Mihailović, dirigent i kompozitor Milan Mihajlović. Nacionalne penzije od ferbruara dobijaće i muzikolog Snežana Nikolajević, filmski reditelj, scenarista Vlastimir Radovanović, vajar Slavoljub Radojčić, slikar Aleksandar Rafajlović, arhitekta Aleksandar Stjepanović, arhitekta Predrag Cagić i književnica, prevodilac Marija Šimoković. Komisija za utvrđivanje predloga za dodelu posebnih priznanja radila je u sastavu: teatrolog Petar Volk (predsednik Komisije), književnik Dobrica Erić, filmski teoretičar i kritičar Dinko Tucaković, kompozitor Rajko Maksimović, istoričar umetnosti Natalija Cerović, arhitekta Goran Vojvodić i književnik Zoran Paunović. |
|
|
|
|
Feb 6 2011, 21:32
Poruka
|
|
|
A volis da ti se navale na grbacu oni sto nista ne rade a dobijaju socijalnu pomoc? Msm, ne govorim ja nista protiv njih, ja bih i njima dao, samo mislim da tvoj stav nije u redu.
|
|
|
|
|
Feb 6 2011, 22:30
Poruka
|
|
|
A volis da ti se navale na grbacu oni sto nista ne rade a dobijaju socijalnu pomoc? Msm, ne govorim ja nista protiv njih, ja bih i njima dao, samo mislim da tvoj stav nije u redu. Nisam ja nikome na grbači i neću nikoga na mojoj...Zašto ne dajemo nacionalne penzije zaslužnim poljoprivrednicima, zaslužnim učiteljima, zaslužnim vatrogascima, zaslužnim grafičkim dizajnerima, zaslužnim copywrighter-ima, zaslužnim account director-ima itd... gde je granica? Ako si uplaćivao doprinose tokom radnog staža, imaćeš penziju, a ako nisi dobijaćeš socijalu a ne "nacionalnu penziju". Što ja nisam zaslužan, zašto ti nisi zaslužan ili bilo ko na ovom forumu? Ako ti zaslužni treba da se obezbede, neka se osnuje neki fond, pa neka građani uplaćuju putem SMS-a za sve zaslužne. Znaš li koliko bi se para skupilo tim putem? - NULA dinara! Zato što niko ne želi da daje pare "zaslužnima". A ovako se političari razbacuju sa našim parama, može im se.. |
|
|
|
|
Feb 6 2011, 22:54
Poruka
|
|
|
|
|
Feb 6 2011, 23:18
Poruka
|
|
|
Uvesti komisiju za postojanje... Obidju te par puta godishnje pa ako ne prodjesh test (tipa ko je T.B. i shta je uradio u zhivotu).... dezintegrishu te.
- off Ja duboko i iskreno verujem da ljudi chije zhivotno delo (radni vek) u bilo kom domenu stvaralashtva prevazilazi njih same kao osobe, a van su svih poredjenja sa svojim kolegama, zasluzhuju nacionalnu, planetarnu ili kakvu god penziju. Smatram da zasluzhuju najbolji moguci tretman jer su, u masi nas obichnih ljudi, svetla tachka ove planete koju svojim bitisanjem oblikuju na jedan tanan i prefinjen nachin. Nachin koji nije ogranichen na jedan odredjeni momenat njihovog postojanja, vec se prostire mnogo shire i na nivou koji se meri generacijama ponekad (muzichari npr), i da kao takvima mozhemo da im oprostimo shto nisu bash u stanju da se dovijaju sa nashim propalim drzhavnim aparatom i zemljom koja postoji samo na papiru. Nacionalne penzije upravo i postoje iz razloga da ljudi kao shto si ti Blur ne bi imali pravo da odluchuju putem sms-a o vrednosti nechijeg doprinosa opshtoj kulturi i pomeranju granica zacrtanih trenutnim arshinima.. |
|
|
|
|
Feb 7 2011, 08:31
Poruka
|
|
|
Nacionalne penzije upravo i postoje iz razloga da ljudi kao shto si ti Blur ne bi imali pravo da odluchuju putem sms-a o vrednosti nechijeg doprinosa opshtoj kulturi i pomeranju granica zacrtanih trenutnim arshinima.. To je lepo, da ljudi kao ja nemaju pravo da odlučuju ko je "zaslužan", ali zato ljudi kao ja imaju pravo da pune budžet kroz razne poreze i doprinose, i od tih para da se isplaćuju "zaslužni". I kako merite "doprinos opštoj kulturi" i za koliko su pomerene granice? Živo me zanima... |
|
|
|
|
Feb 7 2011, 11:04
Poruka
|
|
|
|
|
Feb 7 2011, 12:28
Poruka
|
|
|
Mnoooooogo veći.
|
|
|
|
|
Feb 7 2011, 15:13
Poruka
|
|
|
Mnoooooogo veći. Ma neka je njegov najveći na svetu |
|
|
|
|
Feb 7 2011, 15:35
Poruka
|
|
|
E, uvek neko mora da kontrira... Ovo nije razbacivanje već treba da bude mera/privilegija razvijenog društva (ili onog ko naginje ka tome).
Zašto kažem kontrira - zato što pored silnih kapitalnih razbacivanja, krađa u budžetu, napucanih troškova, autoputeva, nameštenih tendera i sl. stvarno je neukusno razglabati o ovakvoj temi. Na kraju, da su svi oni znali kako će njihova država i sistem u kome su živeli završiti... |
|
|
|
|
Feb 7 2011, 17:36
Poruka
|
|
|
Ovde nije reč o tome da će neko biti nekome na grbači i slično već da čovek u ovoj zemlji zaslužuje penziju sa svojih 70 godina. Bajford nije debil i odvajao je sa strane jer kao što vidiš kaže da ne umire od gladi. Bezobrazluk je da neko dobije državljanstvo tek sa 65 godina (i to posle svega što je uradio za kulturu ove zemlje) i tek tad dobije pravo da uplaćuje sebi penziju koju mora da uplaćuje narednih 15 godina da bi mogao da vidi neke pare.
O tome se ovde radi i ne vidim kako je ovaj čovek ikome na grbači. Njemu je država na grbači. |
|
|
|
|
Feb 7 2011, 21:36
Poruka
|
|
|
Upravo tako. A čak i da mi svi zaposleni izdvajamo za njega, da bi eto forme radi on nama bio na grbači (iako mu svi dugujemo zapravo a u naše ime je to trebala da učini ova besmislena zemlja), to bi značilo da za neku penziju od 50.000 dinara ja treba da mu dajem mesečno 0.027 dinara (broj zaposlenih u martu 2010. je bio 1.841.038). To je cifra koja čak fizički ne može da se izrazi ni jednim apoenom koji važi u Srbiji. Priča o tome nije ni stvar principa, takvi komentari su besmisleni.
|
|
|
|
|
Feb 7 2011, 21:46
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 379 Datum reg.: 20-August 08 Član broj: 23,174 |
zar Adrijana Lima nije dobila neki pasos od Dacica?
neku penziju, nacionalnu ili nenacionalnu bi trebao dobiti. Ako je mogu imati Mesic, Предраг Кораксић, Miroslav ilic, Slađana Milošević onda moze i on. bolje je od samih srba nalazio motive za decu. poletarac, cika joca zmaj, babino unuce ili metla bez drske- sve domaci proizvodi. bez ijednog ing nastavka. |
|
|
|
Feb 7 2011, 22:07
Poruka
|
|
|
Upravo tako. A čak i da mi svi zaposleni izdvajamo za njega, da bi eto forme radi on nama bio na grbači (iako mu svi dugujemo zapravo a u naše ime je to trebala da učini ova besmislena zemlja), to bi značilo da za neku penziju od 50.000 dinara ja treba da mu dajem mesečno 0.027 dinara (broj zaposlenih u martu 2010. je bio 1.841.038). Ali ja sve vreme o tome i pričam. Ko oseća da nekome nešto duguje neka mu sam plati...ne želim da neko oseća dužnost a da je plaća tuđim novcem. CITAT neku penziju, nacionalnu ili nenacionalnu bi trebao dobiti. Ako je mogu imati Mesic, Предраг Кораксић, Miroslav ilic, Slađana Milošević onda moze i on. Ne treba niko od njih da je ima, ako nije uplaćivao u PIO fond CITAT Bezobrazluk je da neko dobije državljanstvo tek sa 65 godina kao na primer gomila naših gastarbajtera koji će dobiti nemački pasoš u sledećem životu... ali kako god, moje mišljenje ne menja ništa..... |
|
|
|
|
Feb 7 2011, 23:31
Poruka
|
|
|
Poenta je ono sto CC rece s' pocetka rasprave, ako neko zaista misli da je dovoljno uplacivati u PIO, te da ce po zavrsetku karijere sve biti sjajno i bajno taj nema penzionere u svojoj blizoj okolini, ili su isti nesto na prevaru i vezu zavrsili.
Prava muka pocinje tek tada, zavlacenja, odugovlacenja, nestale godine, obracuni koji nemaju veze sa zivotom ... |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 06:34 |