Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

2 - broj stranica V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic

AIR Runtime . apk, AIR za Android Emulator

V
jossaric
poruka Jan 26 2011, 19:22
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 23-August 07
Član broj: 13,637

Nemam pojma da li ovo spada na ovaj forum ali se nadam da je netko imao sličnih iskustava. Dakle, imam problem pri instalaciji AIRa u Android Emulatoru, kada instaliram neku app na emulator Android Virtual Device 2.3 i pokušam da pokrenem aplikaciju javlja mi da je za aplikaciju potrebno na deviceu imati AIR a ja ne znam kako da ga instaliram, nigdje da nađem neko rješenje. Kada instaliram app na mobitel i pokrenem on mi automatski skida air i mogu ga instaliratim. A sa emulatorom tako ne ide. Ima netko rješenje???

http://blogs.adobe.com/air/2010/05/air_and...prerelease.html

Ali nigdje nema AIR for Android instalacijski fajl

http://www.ercanbaran.com/index.php/2010/0...ndroid-emulator

Ovdje je rješenje ali kada klinemo na link pod 7.

7. Do not turn off your emulator.We will install Adobe Air on it smile.gif Sign into Adobe Air Prelease program. Download AIR 2.5 Runtime – Emulator [For Eclair][05/20/10]. There is also an emulator version for Froyo 2.2, but this version is not working properly.

8.Copy your downloaded Runtime_Emulator_Eclair.apk file to tools folder under your AndroidSDK folder.

nema tamo onoga što trebamo

tj

Runtime_Emulator_Eclair.apk

I ovdje ima rješenje
http://www.inter-fuser.com/2010/05/install...on-android.html
ali ipak nepotpuno jer nigdje nema sljedećeg linka
http://labs.adobe.com/technologies/air2/android/

TNX
Go to the top of the page

+Quote Post
gagy06
poruka Jan 26 2011, 22:20
Poruka #2

Datum reg.: 25-March 09
Član broj: 28,853

Vjerovao ili ne, evo pola dana se borim sa istom situacijom. Naime prvo sam se zezao sa ovom Coron-om i Lua jezikom, pa reko da ja to povezem sa AIR-om. Al pravi pakao je ovo spakovati.
CITAT
Ali nigdje nema AIR for Android instalacijski fajl

treba ti ovo http://labs.adobe.com/downloads/flashpro_e...sionforair.html
Poslije to nadjes u adobe/flash/... a mozes da skines i AIR SDK samo fajl se sada nalazi pod ../emulators/Runtime.apk

Kod mene je problem sto nemam ovaj adb.exe u android/tools folderu, updejtujem i updejtujem al njega nema, uzas....

+Quote Post
jossaric
poruka Jan 26 2011, 22:39
Poruka #3

CITAT (gagy06 @ Jan 26 2011, 22:20) *
Vjerovao ili ne, evo pola dana se borim sa istom situacijom. Naime prvo sam se zezao sa ovom Coron-om i Lua jezikom, pa reko da ja to povezem sa AIR-om. Al pravi pakao je ovo spakovati.

treba ti ovo http://labs.adobe.com/downloads/flashpro_e...sionforair.html
Poslije to nadjes u adobe/flash/... a mozes da skines i AIR SDK samo fajl se sada nalazi pod ../emulators/Runtime.apk

Kod mene je problem sto nemam ovaj adb.exe u android/tools folderu, updejtujem i updejtujem al njega nema, uzas....

http://www.botskool.com/geeks/how-install-...ws-sdk-emulator

i nadji negdje u tekstu sljedece
Download the adb.zip file which contains adb.exe, AdbWinApi.dll and InstallAgent(batch file)

Skini ovaj zip fajl otpakuj i ta tri fajla kopiraj i možeš da radiš sa adb komandama u CMDu.

to ti je adb

Moj je problem kompleksniji. smile.gif

+Quote Post
Shedvel
poruka Jan 26 2011, 22:39
Poruka #4

Datum reg.: 14-November 07
Član broj: 16,956

ADB.exe Android Debug Bridge, i sastavni deo platform-tools foldera Android SDK instalacije ciji emulator pokreces; potreban ti je za detekciju i instaliciju apk-ova bez koriscenja app managera, bilo na emulatoru bilo na active connected phone-u.

+Quote Post
jossaric
poruka Jan 26 2011, 22:41
Poruka #5

JEDNOSTAVNO RJEŠENJE MOG PROBLEMA

Molim te da mi spakuješ fajl koji imaš i koji si spomenuo Runtime.apk i pošalješ na mail jossaric@yahoo.com

I tako si mi skratio muke wink.gif da ne tražim i skidam opet svašta.

+Quote Post
jossaric
poruka Jan 26 2011, 22:46
Poruka #6

CITAT (Shedvel @ Jan 26 2011, 22:39) *
ADB je sastavni deo platform-tools foldera Android SDK instalacije, i potreban ti je za detekciju i instaliciju apk-ova bez koriscenja app. managera.

da, adb je sastavni dio platform-tools, ali ja sam pregledao ovaj tut gdje ovaj lik objašnjava da se stavi u tools i daje zip pa sam na taj način riješio instalaciju i deinstalaciju applikacija na virtualni divajs, kasnije sam skužio da sam imao adb već u platform-tools.

Većinom radim u Eclipseu aplikacije i nisam nnikada imao problema, sve sam uredno riješio koristeći upute sa android stzranice ali sam sada odlučio malo šupati po AIRu za Android platformu jer sam puno vještiji u Action Scriptu nego u Javi i puno je jednostavnije raditi neke dizajne i lejaute.

+Quote Post
gagy06
poruka Jan 26 2011, 22:57
Poruka #7

CITAT (Shedvel @ Jan 26 2011, 22:39) *
ADB.exe Android Debug Bridge, i sastavni deo platform-tools foldera Android SDK instalacije ciji emulator pokreces; potreban ti je za detekciju i instaliciju apk-ova bez koriscenja app managera, bilo na emulatoru bilo na active connected phone-u.

Da, problem je sto ga kod mene nema u androidSDK/tools pa moram posebno sada da ga downloadujem.

@jossaric
Ide mail!

Evo ovo se meni desilo:
CITAT
What I have noticed is that if you install the latest android SDK emulator, these three files adb.exe, AdbWinApi.dll and InstallAgent(batch file) are missing from "android-sdk-windows/tools" folder, which is required to run adb command. So I copied these three files to the "tools" folder and followed the steps described above.

+Quote Post
jossaric
poruka Jan 26 2011, 22:59
Poruka #8

Našao sam Runtime.apk i uspješno ga instalirao na device ali kada pokrenem air aplikaciju sada mi ne javlja da nemam AIR nego samo izbaci potpuno crnu pozadinu bez ičega i to je to smile.gif

Slika u attachmentu
Prikačeni fajlovi
Prikačen fajl  Untitled_1.jpg ( 104.13K ) Broj download-a: 6

+Quote Post
gagy06
poruka Jan 26 2011, 23:31
Poruka #9

Zaista ne znam. Evo kod mene konacno sve OK zahvaljujuci tvom linku. Instalirao sam isti Runtime.apk koji sam ti poslao!

+Quote Post
gagy06
poruka Jan 27 2011, 00:00
Poruka #10

Sve radi kako treba -evo direktni publish iz Flash IDE-a. Sada samo jos da smognem volje da nesto konkretno napravim. rolleyes.gif

+Quote Post
jossaric
poruka Jan 27 2011, 00:13
Poruka #11

Istu sliku imam i ja na Manage aplications ali ne mogu nikako da pokrenem testnu AIR aplikaciju (jossaricTest na android marketu). Možda ne izbacim aplikaciju kako treba iako mi na HTC Desire ta ista aplikacija radi bez problema. Ako imaš neku aplikaciju koja kod tebe radi spremi mi .apk da probam.

+Quote Post
Shedvel
poruka Jan 27 2011, 10:10
Poruka #12

/tools/ folder ne postoji u novom SDK-u sa googla. ADB ti je u .../Program Files/Android/android-sdk-windows/platform-tools/.
Ne znam koliko ti je dobra ideja da rekreiras /tools/ folder strukture starog SDK-a.

Korak Po Korak Air for Android

+Quote Post
jossaric
poruka Jan 27 2011, 10:21
Poruka #13

Ima li netko informaciju da li AIR aplikacije mogu da rade na Android 1.6 ???

+Quote Post
Shedvel
poruka Jan 27 2011, 11:08
Poruka #14

Nisam siguran...ali mislim da je AIR podrzan od Eclair-a pa na gore. Proveri svakako.

+Quote Post
jossaric
poruka Jan 27 2011, 11:17
Poruka #15

A ima li netko iskustva sa recimo stavljanjem novijeg OSa na recimo HTC Tattoo koji je Android 1.6, da li je zaista moguća nadogradnja ili je sve to šuplja priča.

+Quote Post
Shedvel
poruka Jan 27 2011, 11:35
Poruka #16

Ja sam svoj Samsung (uz znacajno preznojavanje i 'oh fuck ' momente) root-flash-unlockovao na custom kernel+ROM (sa 1.6 na 2.1->2.2).

Neznam kako to ide sa HTCovima.

Bez obzira, ako ne znas sta radis, moj ti je savet da ne cackas jer procedura nosi veliki rizik da brickujes (pretvoris ga u neupotrebljivu ciglu) telefon.

+Quote Post
syndrome
poruka Jan 28 2011, 15:24
Poruka #17

zgužvam.. bacim

Grupa: Urednici
Datum reg.: 1-June 05
Član broj: 808

jbt moram da pozurim s ovom igricom, opet me svi prestigose dry.gif
sta je to android? happy.gif

[qt]brickujes[/qt]
hehehe

+Quote Post
Shedvel
poruka Jan 28 2011, 16:24
Poruka #18

Ma ne brini, licno ne mislim da AIR na androidu ima ikakvu buducnost; dok Igre (radis sah?) na fl platformi verujem da imaju barem jos neko vreme.

+Quote Post
syndrome
poruka Jan 28 2011, 17:31
Poruka #19

zgužvam.. bacim

Grupa: Urednici
Datum reg.: 1-June 05
Član broj: 808

[qt]radis sah?[/qt]
ako ne mislis na tutorijal, ne

+Quote Post
Shedvel
poruka Jan 28 2011, 17:50
Poruka #20

da, nisam mislio na tutorijal.

+Quote Post

2 - broj stranica V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Friday 24. May 2013 - 11:20

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.