Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

crne linije na laptopu, pain in the...

V
DarkNemos
poruka Jan 16 2011, 10:07
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 15-July 09
Član broj: 30,893

Stalno mi se javljaju neke crne linije na laptopu i nisam siguran do cega je i dal je to normalno ponasanje al evo primera

U ovom slucaju je majin viewport ali ne javlja se samo tu. Jako cesto se javlja i na drugim mestima. Linije se sklone cim mrdnem viewport ili nesto uradim. Jel to normalno ponasanje laptopa ili se moze nesto uraditi povodom toga? Laptop je ovaj
http://www.itsvet.com/proizvod/msi-cx623-0..._laptop/24/4648

Pozdrav smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
konstrict
poruka Jan 16 2011, 11:08
Poruka #2

Datum reg.: 13-March 06
Član broj: 3,753

Na koje tačno od ovih linija misliš i da li si uradio print screen ili si ih sam docrtao da nam demonstriraš? Ako je print screen to onda ne bi trebalo da ima ikakve veze sa hardverom.

+Quote Post
DarkNemos
poruka Jan 16 2011, 11:12
Poruka #3

printscreen je u pitanju i ne mislim da ima veze sa hardverom. Zato sam i stavio u software delu. Mozda ima neke veze sa podesavanjem opcija u drajveru ili necega nisam siguran ali siguran sam da nije fizicki kvar.

+Quote Post
DarkNemos
poruka Jan 16 2011, 22:00
Poruka #4

Izgleda da je neki problem sa refresh-om samo nisam uspeo da ga nadjem. Ili to ili OGL sto je manje verovatno.

Taj laptop ima dve grafe. Jedan intel integrisan i drugu nvidia 310m. Sta se tacno koristi u datom momentu za sta tesko je reci.

+Quote Post
kobayashi
poruka Jan 16 2011, 23:13
Poruka #5

Datum reg.: 18-September 06
Član broj: 6,377

Moze biti problem sa drajverom. Meni je na poslu tako pobenavio, kad skrolujem u Acrobat-u, samo ostane fleka od prve strane i napravi jos neke brljotine, tako da nista nisam mogao normalno da radim. PS i AI su isto zezali kad se skroluje, AI narocito (ono pomeris nesto levo-desno ili gore-dole i sve ostanu fleke, a uopste ne vidis gde se koji objekat stvarno trenutno nalazi).Desavalo se i na desktop-u da odjednom neki pikseli dobiju neku svoju boju (npr. gde je zelena pozadina, pojave se plave ili sive flekice).
Desilo se, cini mi se, posle nekog Win update-a, vracao staru verziju drajvera, skidao sa nVidia sajta, ne pomaze. Na kraju u samim programima nesto cackao oko Qulity-Performance opcija i uspeo da napravim da se te brljotine minimalno javljaju, tek tu i tamo poneki piksel. Jednog dana nestalo samo od sebe, da li sam skinuo noviji drajver, ili uradio opet Win update, ne secam se, ali sam 99% siguran da je bio neki problem sa drajverom za graficku.

+Quote Post
boric
poruka Jan 17 2011, 02:52
Poruka #6

Datum reg.: 9-August 05
Član broj: 1,407

У питању је слагање еНвидијног ОГЛ драјвера и Маје. Нисам сигуран да ли то може лако да се реши, осим ако можеш да нађеш неки драјвер који би лепо радио.

поз.

+Quote Post
kobayashi
poruka Jan 17 2011, 11:51
Poruka #7

У преводу, ако све ради како треба, драјевере не треба update-овати, бар док не изађе верзија са округлим бројем.

+Quote Post
boric
poruka Jan 17 2011, 13:42
Poruka #8

Стара народна: не поправљај оно што ради. (парафразирано) smile.gif

И код ажурираних верзија БИОС-а пише да уколико све ради како треба, не препоручују стављање новије верзије.

Сад је само питање који драјвер ради лепо, ако иједан ради лепо...

Код Макса је то било једноставно, кад ОГЛ или ДајректИкс не ради, пребациш на софтверски.

Пробај и другу верзију Маје.

поз.

+Quote Post
DarkNemos
poruka Jan 17 2011, 20:54
Poruka #9

Tako radi otkako sam ga kupio. Nije ni u jednom momentu radio normalno. Elem ne javlja se samo u majinom viewportu, na primer kod vlc-a kad probam da rasirim prozor pojavi se i nestane za sekundu. Kada skinem sliku sa web kamerice na skajpu dobijem to itd ali je kod maje najociglednije. Probacu neku stariju verziju maje mada sumnjam da ce pomoci.

+Quote Post
boric
poruka Jan 18 2011, 09:40
Poruka #10

Онда дефинитивно пробај другу верзију драјвера, пошто ВЛЦ не користи ОГЛ драјвер. wink.gif
Такође, пробај да поискључујеш она разна чуда у Виндоузу што улепшавају изглед.

поз.

+Quote Post
DarkNemos
poruka Jan 23 2011, 22:59
Poruka #11

Isprobavao i iskljucivao/ukljucivao opcije i nista posebno nisam postigao. I dalje se javljaju linijice. Ajd ok mogu da zivim sa njima. Al rekoh ajd da instaliram maju 2009 da vidim dal ona baguje kad ono medjutim jos gore

Uploaded with ImageShack.us

zanimljiv bag smile.gif Moj neki zakljucak je da je maja u pitanju a ne hardver iliti da maja ne voli moj laptop smile.gif Eto na primer photoshop sljaka ko lud. Max isto radi kolko tolko i ne baguje.

+Quote Post
vili
poruka Jan 24 2011, 10:02
Poruka #12

zli poručnik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 68

A jesi li ti uopste probao da stavis neku drugu/noviju verziju drajvera za graficku (kao sto su ti ljudi rekli)?

+Quote Post
DarkNemos
poruka Jan 25 2011, 00:33
Poruka #13

naravno. I stariju i noviju. Nema promene.

+Quote Post
kobayashi
poruka Jan 28 2011, 11:34
Poruka #14

Ali je preporucljivo prvo potpuno ukloniti drajver koji se trenutno koristi, tako da sistem koristi VGA drajver, pa tek onda instalirati novi. Ovaj problem je postojao nekada, kod Win9x, ali ostali delovi koda i kod novijih pa se ponekad sa ponekim drajverom zaglupi i update nije bas 100% kako bi trebao da bude. Desava se retko, ali kad se desi, jedino to pomaze.

+Quote Post
DarkNemos
poruka Jan 31 2011, 00:11
Poruka #15

Obrisao drajvere, restartovao masinu, pustio da windows instalira svoje vga drajvere, restartovao masinu. Sad obe maje rade kao sat bez bagova! Hvala kobayashi!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 20. June 2013 - 07:30

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.