Wordpress- user_meta, prikaz podataka koje je korisnik unio pri registraciji |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
Wordpress- user_meta, prikaz podataka koje je korisnik unio pri registraciji |
Dec 16 2010, 17:30
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 14 Datum reg.: 2-August 06 Član broj: 5,652 |
Pozdrav svima.
imam jedan problem. napravio sam nekoliko custom fieldsa koje korisnik ispunjava pri registraciji. Ti podaci se pokazuju u svakom postu koje je taj korisnik napisao. nešto poput user boxa koje vidimo na web dizajn portalima, gdje se autor članka predstavi čitateljima. koristim ovaj kod i sve radi dobro: FUNKCIJA add_action( 'personal_options_update', 'my_save_extra_profile_fields' ); add_action( 'edit_user_profile_update', 'my_save_extra_profile_fields' ); function my_save_extra_profile_fields( $user_id ) { if ( !current_user_can( 'edit_user', $user_id ) ) return false; update_usermeta( $user_id, 'marke', $_POST['Marke'] ); } (zanima me da li sam ja tu napravio varijablu "marke" ili?) REGISTRACIJSKA FORMA <label for="marke">Marke</label> <input type="text" name="marke" id="marke" value="<?php echo esc_attr( get_the_author_meta( 'marke', $user->ID ) ); ?>" class="regular-text" /><br /> OUTPUT NA STRANICI <?php if ( get_the_author_meta( 'marke' ) ) { ?> <?php the_author_meta( 'marke' ).'</p>' ?> <?php } ?> e sad, problem je slijedeći: treba mi da u jedno polje korisnik može unijeti više od jedne vrijednosti..dakle...da unosi proizvode..u polje "marke" on unese "sony, samsung, quadro"... pošto imam pretraživanje po vrijednostima iz polja, trenutna situacija mi je da ovaj kod u pretraživanje fprmi napravi jedan izbor "sony, samsung, quadro" a ja od ovog unosa trebam 3 izbora.. -sony -samsung -quadro dakle, u outputu trebam niz! kad radim sa custom fieldima onda samo ponavljam polja "marke" onoliko puta koliko ima marki i foreach funkcijom sve ih nanižem u outputu... čak bi mi bilo bolje da korisnik unese u svako polje po jednu marku ali mi je glupo imati npr. 20 polja na registracijskoj stranici za isti key.. pa me zanima kako bih mogao prikazati jedno polje za "marke" a pored polja link "dodaj još jedno polje" pa da si korisnik duplira to polje koliko mu puta treba? Eto zapravo dva pitanja... hvala svima na odgovorima! |
|
|
|
![]() |
Odgovori
Dec 17 2010, 21:08
Poruka
|
|
|
Ok, u ovom slucaju ovo *mozda* moze da prodje, ali se u praksi ovako ne radi.
ako nesto pocinje sa % tu indeksiranje vise ne radi ako je baza velika, i naleti ti ogromna poseta, postoji velika i realna opasnost da ubijes mysql/server pravilno resenje je posebna tabela, denormalizacija i join na upitu. ako pakujes nesto sa comma separated, i trazis sa like '%xxx%' sanse da radis pogresno su ogromne. ali ok, ne kazem da nece raditi. |
|
|
|
|
Poruke u ovoj temi
maniche Wordpress- user_meta Dec 16 2010, 17:30
webarto Nemam pojma Wordpress ali ne treba ti više od jed... Dec 16 2010, 17:56
maniche Hvala ti što si odvojio vremena da se javiš.
mor... Dec 16 2010, 18:44
cls-Igor Zasto bi uopste dodavao polja na Register strani? ... Dec 17 2010, 11:44
webarto ^
http://www.fotque.info/
Možda mu je jednostav... Dec 17 2010, 17:45
maniche hvala vam puno obojici!
pošto nisam stručan ... Dec 17 2010, 18:05
webarto Hajde ukratko još jednom objasni šta želiš, po... Dec 17 2010, 18:21
maniche dakle ..
-dodatno profil "lokacija" unu... Dec 17 2010, 19:59
webarto Stvarno veze nemam sa WP pa će možda kolega cls-... Dec 17 2010, 20:23
maniche Webarto, naklon do poda!
Igore, također hva... Dec 17 2010, 20:47
webarto Nema na čemu.
@kodi Slažem se, mislim da će ra... Dec 17 2010, 21:52
kodi Ma naravno, ja odgovaram vise zbog drugih ljudi ko... Dec 17 2010, 22:05
webarto Petak je naveče, svi su napolju, igraju se, a mi ... Dec 17 2010, 22:24
zlatiborac Petak veche je vreme za tajni projekat psssssssss... Dec 17 2010, 23:05
cls-Igor Sve to sto je napisao webarto radi WordPress za te... Dec 18 2010, 09:34
webarto CODEupdate_user_meta( 1, "lokacija", ... Dec 18 2010, 12:13
cls-Igor Sa update_user_meta funkcijom mozes direktno prosl... Dec 18 2010, 13:03
maniche da, razumijem...
kao što sa get post meta povuče... Dec 18 2010, 14:42
maniche Evo ljudi ovako..očito imam neke rupe u procesu.
... Dec 18 2010, 19:52![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 04:25 |