Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Wordpress- user_meta, prikaz podataka koje je korisnik unio pri registraciji

V
maniche
poruka Dec 16 2010, 17:30
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 2-August 06
Član broj: 5,652

Pozdrav svima.
imam jedan problem.
napravio sam nekoliko custom fieldsa koje korisnik ispunjava pri registraciji.
Ti podaci se pokazuju u svakom postu koje je taj korisnik napisao.
nešto poput user boxa koje vidimo na web dizajn portalima, gdje se autor članka predstavi čitateljima.

koristim ovaj kod i sve radi dobro:

FUNKCIJA

add_action( 'personal_options_update', 'my_save_extra_profile_fields' );
add_action( 'edit_user_profile_update', 'my_save_extra_profile_fields' );

function my_save_extra_profile_fields( $user_id ) {

if ( !current_user_can( 'edit_user', $user_id ) )
return false;

update_usermeta( $user_id, 'marke', $_POST['Marke'] );

}

(zanima me da li sam ja tu napravio varijablu "marke" ili?)

REGISTRACIJSKA FORMA

<label for="marke">Marke</label>

<input type="text" name="marke" id="marke" value="<?php echo esc_attr( get_the_author_meta( 'marke', $user->ID ) ); ?>" class="regular-text" /><br />

OUTPUT NA STRANICI

<?php if ( get_the_author_meta( 'marke' ) ) { ?>
<?php the_author_meta( 'marke' ).'</p>' ?>
<?php } ?>

e sad, problem je slijedeći:
treba mi da u jedno polje korisnik može unijeti više od jedne vrijednosti..dakle...da unosi proizvode..u polje "marke" on unese "sony, samsung, quadro"...
pošto imam pretraživanje po vrijednostima iz polja, trenutna situacija mi je da ovaj kod u pretraživanje fprmi napravi jedan izbor "sony, samsung, quadro" a ja od ovog unosa trebam 3 izbora..
-sony
-samsung
-quadro

dakle, u outputu trebam niz!

kad radim sa custom fieldima onda samo ponavljam polja "marke" onoliko puta koliko ima marki i foreach funkcijom sve ih nanižem u outputu...
čak bi mi bilo bolje da korisnik unese u svako polje po jednu marku ali mi je glupo imati npr. 20 polja na registracijskoj stranici za isti key..
pa me zanima kako bih mogao prikazati jedno polje za "marke" a pored polja link "dodaj još jedno polje" pa da si korisnik duplira to polje koliko mu puta treba?
Eto zapravo dva pitanja...

hvala svima na odgovorima!

Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic

Odgovori

webarto
poruka Dec 16 2010, 17:56
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 19-December 09
Član broj: 33,477

Nemam pojma Wordpress ali ne treba ti više od jednog polja za te marke, odvoji ih sa ";" ili "," a možeš napraviti array checkbox pa neka zakači, a ti array implodiraj sa "," i upiši u bazu u to "marka" polje... pretragu radi sa LIKE... valjda smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Poruke u ovoj temi

- maniche   Wordpress- user_meta   Dec 16 2010, 17:30
- - webarto   Nemam pojma Wordpress ali ne treba ti više od jed...   Dec 16 2010, 17:56
- - maniche   Hvala ti što si odvojio vremena da se javiš. mor...   Dec 16 2010, 18:44
|- - cls-Igor   Zasto bi uopste dodavao polja na Register strani? ...   Dec 17 2010, 11:44
- - webarto   ^ http://www.fotque.info/ Možda mu je jednostav...   Dec 17 2010, 17:45
- - maniche   hvala vam puno obojici! pošto nisam stručan ...   Dec 17 2010, 18:05
- - webarto   Hajde ukratko još jednom objasni šta želiš, po...   Dec 17 2010, 18:21
- - maniche   dakle .. -dodatno profil "lokacija" unu...   Dec 17 2010, 19:59
- - webarto   Stvarno veze nemam sa WP pa će možda kolega cls-...   Dec 17 2010, 20:23
- - maniche   Webarto, naklon do poda! Igore, također hva...   Dec 17 2010, 20:47
- - kodi   Ok, u ovom slucaju ovo *mozda* moze da prodje, ali...   Dec 17 2010, 21:08
- - webarto   Nema na čemu. @kodi Slažem se, mislim da će ra...   Dec 17 2010, 21:52
- - kodi   Ma naravno, ja odgovaram vise zbog drugih ljudi ko...   Dec 17 2010, 22:05
- - webarto   Petak je naveče, svi su napolju, igraju se, a mi ...   Dec 17 2010, 22:24
- - zlatiborac   Petak veche je vreme za tajni projekat psssssssss...   Dec 17 2010, 23:05
- - cls-Igor   Sve to sto je napisao webarto radi WordPress za te...   Dec 18 2010, 09:34
- - webarto   CODEupdate_user_meta( 1, "lokacija", ...   Dec 18 2010, 12:13
|- - cls-Igor   Sa update_user_meta funkcijom mozes direktno prosl...   Dec 18 2010, 13:03
- - maniche   da, razumijem... kao što sa get post meta povuče...   Dec 18 2010, 14:42
- - maniche   Evo ljudi ovako..očito imam neke rupe u procesu. ...   Dec 18 2010, 19:52

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 12:13

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.