Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

InfoMreža Pretraživač, Šta mislite o dizajnu?

V
Aždaja
poruka Jul 31 2010, 01:15
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 31-July 10
Član broj: 36,904

Pozdrav. Pošto ovde ima podosta stručnjaka za dizajn interesuje me šta mislite o dizajnu ovog sajta http://www.infomreza.com/ ? Ovo pitanje postavljam samo iz razloga što mi se par profesionalaca u webdizajnu podsmevalo (iz čista mira) na račun mog dizajna a ja profesionalac nisam niti mi je dizajn jača strana ali barem ne radim "copy-paste" kao pojedini.

Eto, nađite mane, a ja ću vam biti veoma zahvalan i drage volje ću greške ispraviti.

Hvala unapred.
Go to the top of the page

+Quote Post
Nikeja
poruka Aug 1 2010, 01:28
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 3-June 10
Član broj: 36,146

CITAT (Aždaja @ Jul 31 2010, 02:15) *
Pozdrav. Pošto ovde ima podosta stručnjaka za dizajn interesuje me šta mislite o dizajnu ovog sajta http://www.infomreza.com/ ? Ovo pitanje postavljam samo iz razloga što mi se par profesionalaca u webdizajnu podsmevalo (iz čista mira) na račun mog dizajna a ja profesionalac nisam niti mi je dizajn jača strana ali barem ne radim "copy-paste" kao pojedini.

Eto, nađite mane, a ja ću vam biti veoma zahvalan i drage volje ću greške ispraviti.

Hvala unapred.

Veoma jednostavan dizajn (sto mi se i svidja), lako se moze pronaci ono sto ti treba. Kao sto si i sam rekao dizajn ti nije jaca strana, ali meni je sasvim ok sajt.. Sve pohvale od mene...

+Quote Post
kodi
poruka Aug 1 2010, 04:05
Poruka #3

Grupa: Urednici
Datum reg.: 10-February 05
Član broj: 245

nemas brige, neko ko ismeva ovakav sajt (ocito delo nekoga ko je mlad/nije dizajner/ tek treba da nauci) je sve osim profesionalca.

to ne znaci da ne treba da pokusas da napravis dobar dizajn.

ne treba raditi copy/paste ali *treba* pogledati par dobrih sajtova i shvatiti sta je to sto cini dobar dizajn i pokusati to preslikati na svoj projekat. to nije nikakva kradja, to je ucenje od iskusnijih.

posto kapiram da pravis "opsti" sajt, onaj gde ima mnogo informacija na jednom mestu, mozda je najbolje da pogledas sajtove najvecih novinskih kuca.

http://www.nytimes.com/2009/03/27/business...html?ref=serbia
http://www.cnn.com/2009/WORLD/europe/05/24...?iref=allsearch
http://www.bbc.co.uk/news/10570113

+Quote Post
Shedvel
poruka Aug 1 2010, 08:51
Poruka #4

Grupa: Članovi
Datum reg.: 14-November 07
Član broj: 16,956

Fino ti je ovo, iako sam siguran da si minimalizam odabrao iz nuzde, ne kao stilski izraz, apsolutno je adekvatan za ovakav sadrzaj.

Pogledaj malo o balansu negativnog prostora, i poradi na tipografiji, i bice valjano.

[Edit] Ikonice su prekompleksne. U koliko nisi vican dizajniranju istih, pojuri po netu, mislim da se moze pronaci par besplatnih za komercijalnu upotrebu , koje ce se jednostavnoscu bolje ukopiti u ovakav dizajn.

+Quote Post
vili
poruka Aug 1 2010, 11:58
Poruka #5

zli poručnik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 68

Dizajn je u principu OK, samo mu treba malo peglanja.
Taj ko ti se podsmevao je kompleksas i nije profesionalac.
Za pocetak, velika primedba na to sto ti se linkovi nipocemu ne razlikuju od obicnog teksta - ozbiljna juzabiliti greska!
Druga velika primedba se odnosi na navigaciju - koliko ti ovde imas navigacija, menija i slicnih elemenata? Previse!

+Quote Post
Aždaja
poruka Aug 1 2010, 12:19
Poruka #6

CITAT (vili @ Aug 1 2010, 12:58) *
Za pocetak, velika primedba na to sto ti se linkovi nipocemu ne razlikuju od obicnog teksta - ozbiljna juzabiliti greska!
Druga velika primedba se odnosi na navigaciju - koliko ti ovde imas navigacija, menija i slicnih elemenata? Previse!

Tacno, velika greska pogotovu na naslovnoj, to cu sredim. Znam da ima mnogo navigacije, to je zato sto ima mnogo sadrzaja, dosta toga sam poubacivao u one pokretne strane ko katalog i slicno da malo smanjim prenatrpanost naslovne.

CITAT
Ikonice su prekompleksne. U koliko nisi vican dizajniranju istih, pojuri po netu, mislim da se moze pronaci par besplatnih za komercijalnu upotrebu , koje ce se jednostavnoscu bolje ukopiti u ovakav dizajn

promenio sam par ikonica koje su i meni bole oci, sad mislim da izgleda malo lepse.

CITAT
Fino ti je ovo, iako sam siguran da si minimalizam odabrao iz nuzde, ne kao stilski izraz, apsolutno je adekvatan za ovakav sadrzaj.

pa minimalizam sam izabrao jer mi je svaki prosli dizajn izgledao prenatrpano i onda odjednom u 3 ujutru stigla inspiracija pa odradih ovo ko sto je sada. Divine inspiration unsure.gif

Znam da moram jos da ispeglam dizajn, al pre toga moram da sednem i dobro razmislim sta i kako posto se ionako tesko odlucujem na neke drasticne promene.

Hvala svima na odgovorima, ako primetite jos neku grescicu javite smile.gif

+Quote Post
Trunks
poruka Aug 1 2010, 17:50
Poruka #7

Administrator

Grupa: Admin
Datum reg.: 13-January 05
Član broj: 1

Ne znam koliko ima smisla da ti kritikujem sajt ako nisi dizajner. Možda je najbolje da, čim (i ako) zaradiš nešto od ovog sajta, unajmiš dizajnera.

U startu je loš sajt jer je loše rešena arhitektura informacija. Posetilac na prvi pogled ne zna o čemu se radi, izbombardovan je linkovima naizgled iste važnosti. To što ima mnogo sadržaja apsolutno nije izgovor, jeste teže ali to ti je posao. O samom dizajnu neću pričati jer si sam rekao da nisi dizajner i to je ok, ali ovo prvo se može naučiti.

+Quote Post
Aždaja
poruka Aug 1 2010, 19:22
Poruka #8

CITAT (Trunks @ Aug 1 2010, 18:50) *
U startu je loš sajt jer je loše rešena arhitektura informacija. Posetilac na prvi pogled ne zna o čemu se radi, izbombardovan je linkovima naizgled iste važnosti. To što ima mnogo sadržaja apsolutno nije izgovor, jeste teže ali to ti je posao. O samom dizajnu neću pričati jer si sam rekao da nisi dizajner i to je ok, ali ovo prvo se može naučiti.

Hvala na savetima, nego jel moze ovako, posto kazes da mi je arhitektura losa, reci mi barem predlog koji otprilike raspored sajta bi meni odgovarao, i ako moze neki primeri drugih sajtova. Pod rasporedom mislim na primer ko sto krstarica koristi slican yahoo-ov raspored i tako to.

Hvala unapred smile.gif

+Quote Post
Trunks
poruka Aug 1 2010, 20:22
Poruka #9

Administrator

Grupa: Admin
Datum reg.: 13-January 05
Član broj: 1

Pa dobar primer, pođi od krstarice pa vidi šta je njihova prednost u odnosu na tvoj sajt i samo će ti se kazati. smile.gif Mada ja ne volim ni taj Yahoo model, jako je nezahvalan za promene kad sajt poraste. Ubacivanje nove opcije se onda svodi na dodavanje widget-a na naslovnoj. Ali opet, bolje i takav model da imaš nego da nemaš ni jedan. smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 - broj korisnika koji čitaju ovu temu (1 - broj gostiju, 0 - broj anonimnih članova)
0 - broj članova:

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Wednesday 8. September 2010 - 23:21

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.