Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Kako fontovi u PSD-u da budu kao ovi? Potrebna pomoc!o

V
Azazel
poruka Jul 14 2010, 16:11
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 26-June 07
Član broj: 11,830

Imam jedno pitanje, kako u photoshopu da odradim da mi font bude kao na slici, da liči na pečat?

Radim neki digitalni pečat, pa mi treba pomoć.

Znači šta još od efekata da odradim da bi donji tekst bio sličan kao gornji. Ako je neko raspoložen, ubaciću .psd fajl pa da odradi (sigurno nije komplikovano), a može i da mi se objasni.

Unapred zahvalan.
Go to the top of the page

+Quote Post
hektor2
poruka Jul 14 2010, 16:51
Poruka #2

Datum reg.: 4-March 08
Član broj: 19,585

Nadji neku pozadinu (ovo lici na neki pesak ili zid) i stavi slova u multiply (mozes da kloniras taj lejer pa da taj drugi prebacis recimo u overlay). To ce ti odraditi 80% posla. Za ostatak (distorzija slova) vidi sa nekim distort "ugradjenim" filterima (wave npr.)
Nadam se da ce da pomogne

+Quote Post
milekinez
poruka Jul 14 2010, 21:22
Poruka #3

Datum reg.: 19-March 09
Član broj: 28,650

nadjes prigodnu pozadinu ili obojis podlogu , dodas sum (filter/noise) otkucas tekst , rasterizujes lejer sa slovima i za taj lejer izaberes blending opciju na dnu imas dva klizaca u polju blend if odaberi plavu ako su slova plava i zezaj se sa klizacima pod alt se strelice rastavljaju i dobijes nesto kao na slici
Prikačeni fajlovi
Prikačen fajl  pecat.jpg ( 271.5K ) Broj download-a: 62
Prikačen fajl  pecat.jpg ( 271.5K ) Broj download-a: 62

+Quote Post
c[Y]bo
poruka Jul 15 2010, 14:01
Poruka #4

Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 76

Пребациш слику у цб, снимиш као .psd, отвориш поново оригинал, па filter/distort/displace, одабереш снимљен psd, после се поиграш мало са бојама, брашем итд...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Monday 20. May 2013 - 06:34

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.