Hitno - ArchiCad 13 (mac verzija) |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Hitno - ArchiCad 13 (mac verzija) |
Jun 22 2010, 18:30
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 33 Datum reg.: 19-September 08 Lokacija: Rim Član broj: 23,809 |
Nemam vremena da ''njuskam'' po forumu (brzo sam preletio) da bih nasao sledece stvari !
U mom slucaju (a nadam se da jos ima takvih) : Ne mogu da otvorim dva fajla istovremeno ??? -Istu funkciju sam mogao lagano da uradim na Windows-u ! Ne mogu da podesim skracenice da mi funkcionisu ! -Ne znam razloga ali nijedna skracenica mi ne radi, procitam koja je, odradim je ali jok nema sanse ! NAPOMENA: Koristim mac, tako da iste fore sa win ne vaze ! Pomagajte jer sam u sred ispitnog roka a ovo me usporava do bola ! Hvala i nadam se da cu naic na razumjevanje ''velikih magova'' |
|
|
|
Jun 24 2010, 05:44
Poruka
|
|
|
Nemam vremena da ''njuskam'' po forumu (brzo sam preletio) da bih nasao sledece stvari ! U mom slucaju (a nadam se da jos ima takvih) : Ne mogu da otvorim dva fajla istovremeno ??? -Istu funkciju sam mogao lagano da uradim na Windows-u ! Ne mogu da podesim skracenice da mi funkcionisu ! -Ne znam razloga ali nijedna skracenica mi ne radi, procitam koja je, odradim je ali jok nema sanse ! NAPOMENA: Koristim mac, tako da iste fore sa win ne vaze ! Pomagajte jer sam u sred ispitnog roka a ovo me usporava do bola ! Hvala i nadam se da cu naic na razumjevanje ''velikih magova'' Hm ... trebalo bi da mozes da otvoris dva fajla. Za skracenice, Mac koristi Option umesto CTRL, dakle premesteni su dugmici (Option je na mestu ALT). Ako si preradio skracenice, da li si snimio Work environment i da li je taj Work environment aktivan? Koji MacOS, usput? Pretpostavljam studentski ArchiCAD? |
|
|
|
|
Jun 24 2010, 11:49
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 33 Datum reg.: 19-September 08 Lokacija: Rim Član broj: 23,809 |
Hm ... trebalo bi da mozes da otvoris dva fajla. Za skracenice, Mac koristi Option umesto CTRL, dakle premesteni su dugmici (Option je na mestu ALT). Ako si preradio skracenice, da li si snimio Work environment i da li je taj Work environment aktivan? Koji MacOS, usput? Pretpostavljam studentski ArchiCAD? normalnu verziju za mac ! Mac je leopard ! Znam da se na macu koristi CMD komanda ali ne radi ni to ! kako mislis jeli aktivan work envir. ??? p.s. nisam cackao nista sto se tice skracenica ! |
|
|
|
Jun 24 2010, 15:37
Poruka
|
|
|
normalnu verziju za mac ! Mac je leopard ! Znam da se na macu koristi CMD komanda ali ne radi ni to ! kako mislis jeli aktivan work envir. ??? p.s. nisam cackao nista sto se tice skracenica ! Proveri koji ti je Work environment namesten, jer se tu podesava i koji set skracenica koristis. |
|
|
|
|
Jun 24 2010, 17:56
Poruka
|
|
|
Proveri koji ti je Work environment namesten, jer se tu podesava i koji set skracenica koristis. provjericu pa javljam ! A imas li predstave sto moze bit da se ne mogu otvorit istovremeno dva fajla ? p.s. imas li ideju kako bih mogao da prebacam stvari iz jednog u drugi fajl? (u sjucaju kad ne mogu istovremneo da ih otvorim) ! |
|
|
|
Jun 25 2010, 06:00
Poruka
|
|
|
provjericu pa javljam ! A imas li predstave sto moze bit da se ne mogu otvorit istovremeno dva fajla ? p.s. imas li ideju kako bih mogao da prebacam stvari iz jednog u drugi fajl? (u sjucaju kad ne mogu istovremneo da ih otvorim) ! Snimis kao modul, pa prebacis. Ili ubacis kao modul, ili Merge |
|
|
|
|
Sep 11 2010, 00:46
Poruka
|
|
|
da bi na macu otvorio dva fajla moras da iz vec otvorenog archicada ides na open > izaberes fajl, i cekiras otvori u novom prozoru.
mek za razliku od wina ne moze da otvori fajl u novoj instanci programa jednostavnim klikom na fajl iz findera, vec moras ovako. JBG |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Tuesday 18. June 2013 - 06:52 |