Opasno fotografisanje... |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Opasno fotografisanje... |
May 3 2010, 22:27
Poruka
|
|
|
Kada su me mladenci pitali da fotografišem njihovo Crkveno venčanje na Kosovu, odmah sam pristao, ali moram vam reći da putovanje do tamo nije bilo ni malo prijatno, a za razliku od lepote naših manastira i porti Pećke Patrijaršije i Visokih Dečana gde smo bili 1. maja. Verujem da Vam može biti interesantno da pogledate. Civilno venčanje je bilo u Kruševcu.
Pozdrav... 1.
![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() 7. ![]() 8. ![]() 9. ![]() 10. ![]() 11. ![]() 12. ![]() 13. ![]() 14. ![]() 15. ![]() 16. ![]() 17. ![]() 18. ![]() 19. ![]() 20. ![]() 21. ![]() 22. ![]() |
|
|
|
|
May 4 2010, 08:33
Poruka
|
|
|
svaka čast!
15. mi se posebno izdvaja |
|
|
|
|
May 4 2010, 10:28
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 448 Datum reg.: 16-October 09 Član broj: 32,313 |
15. 19. 20. mnogo dobre. Nisi samo trebao stavljati onu gdje se mlada trci nesto. Nekako mi neozbiljna
Sve u svemu svidja mi se. |
|
|
|
May 4 2010, 12:43
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 819 Datum reg.: 4-April 06 Član broj: 4,057 |
Mnogo fino, najbolja wedding serija u poslednje vrijeme.
|
|
|
|
May 4 2010, 13:34
Poruka
|
|
|
Odlicna serija!
pozdrav |
|
|
|
|
May 4 2010, 13:35
Poruka
|
|
|
U Decanima je dozvoljeno fotkanje sa blicem ?
Jesi li to na kvarno kad niko negleda ili kako ? Stvarno me interesuje jer bi hteo da fotografisem neke svetitelje i samu tehniku/stil oslikavanja. Veola lepa serija |
|
|
|
|
May 4 2010, 13:58
Poruka
|
|
|
Mnogo dobro komplet serija bas bas.
|
|
|
|
|
May 4 2010, 14:42
Poruka
|
|
|
Bravo!
|
|
|
|
|
May 4 2010, 16:33
Poruka
|
|
|
U Decanima je dozvoljeno fotkanje sa blicem ? Jesi li to na kvarno kad niko negleda ili kako ? Stvarno me interesuje jer bi hteo da fotografisem neke svetitelje i samu tehniku/stil oslikavanja. Veola lepa serija Kao prvo da se zahvalim kolegama na pozitivnim kritikama. (G.Bokan, slažem se za pozu...) Nešto najlepše što sam video su Visoki Dečani i svakom preporučujem da po svaku cenu proba da ode tamo. Što se tiče fotografisanja, ono je zabranjeno profesionalcima, a amaterski je slobodno (i sa blicem). Ja sam napravio par snimaka dok me veoma uljudno nisu uputili da to ne radim. Za to je potreban blagoslov a čini mi se (ovo nije provereno) da postoji i ekonomski deo priče. Samu portu i sve u njoj, dozvoljeno je fotografisati. Postoji i problem ne najavljenog dolaska/ulaska u manastir od strane italijana koji ga čuvaju. Ako se sve to prebrodi, ostaje najveći, prevashodno tehnički problem, a to su visina manastira, nedostatak prostora i veliko odsustvo svetla (oltarski deo). Nije mi poznato kako bi ovo moglo da se prebrodi sa zadovoljavajućim rezultatom a bez veoma velikog angažovanja raznih foto i drugih pomagala, svakako i ljudstva. U Pećkoj Patrijaršiji, niko nam nije branio fotografisanje. Pozdrav Nadam se da se ne ljutite za potonju fotografiju pošto ne odgovara temetici foruma ![]() Visoki Dečani
(panorame su napravljene od više fotografija i koliko je moguće, korigovana perspektiva) |
|
|
|
|
May 4 2010, 18:42
Poruka
|
|
|
Svaka cast!
A, sto se tice Decana, ja sam tacno pre godinu dana slikao krstenje tamo, naravno sa blicem. Niko nije pravio problem... Istovremeno su bili i neki kamermani sa RTS-a, pravili reportazu, pa je 10-ak reflektora bilo ukljuceno. |
|
|
|
|
May 4 2010, 19:47
Poruka
|
|
|
Nisam siguran ko je sada iguman tamo ali niko nije smeo da slika bez blagoslova.
Svi koji su fotografisali i snimali kako bi se ona lepota pokazala i drugima dobili su dozvolu (tipa dokumentarci itd ), ali za privatnu kolekciju retko ko je dobijao dozvolu, pogotovo od kada su decani pod uneskom. Sve ovo je prvenstveno jer blic utice na boje, halogeno svetlo je uzas za bilo koje pigmente.Sve je to ocuvano jer nije bilo u kontaktu sa direktnim izvorom svetlosti. Stvarno nisam siguran u tu "ekonomsku" pozadinu zabrane. Sto se tice oltara i svetlosti ... tu nema pomoci sem ako mozda zatrazis blagoslov za fotografisanje i ostavis im neke fotkice .... cisto da mogu da rade razglednice itd ... pitaj igumana, verujem da ce dozvoliti i verovati da umes to da uradis ako bude video kako si uradio ovo vencanje. |
|
|
|
|
May 4 2010, 23:13
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 738 Datum reg.: 17-May 06 Član broj: 4,663 |
Lepo je ovo skroz - i kadrovi i obrada. Jesi ovaj fler navatao ili dodao/obradio u fotosopu?
Ove druge fotke manastira i svestenika sto si dodao su sjajne. |
|
|
|
May 6 2010, 10:10
Poruka
|
|
|
Lepo je ovo skroz - i kadrovi i obrada. Jesi ovaj fler navatao ili dodao/obradio u fotosopu? Ove druge fotke manastira i svestenika sto si dodao su sjajne. Hvala. Nešto malo je bilo flera, ali većinom je dodat ovim programom. |
|
|
|
|
May 7 2010, 20:59
Poruka
|
|
|
Bas sam prijatno iznenadjen ovim fotkama. Svaka cast.
|
|
|
|
|
May 8 2010, 10:14
Poruka
|
|
|
fino fino
prvo da kažem da mi je 13. malo loš trip - mislim šta će mladoženja sa tim svećama - šta znam meni ne ide inače stvarno ima extra fotki npr. 2, 4, 15, 19 |
|
|
|
|
May 8 2010, 11:33
Poruka
|
|
|
Meni se posebno dopada drugi deo serije. Od 15. pa nadalje. Bravo.
|
|
|
|
|
May 8 2010, 11:48
Poruka
|
|
|
Hvala kolegama.
|
|
|
|
|
Apr 17 2012, 12:55
Poruka
|
|
|
nema vise slika
|
|
|
|
|
Apr 17 2012, 21:44
Poruka
|
|
|
Proslo je skoro 2 godine od pokretanja teme.
|
|
|
|
|
Apr 17 2012, 23:57
Poruka
|
|
|
|
|