Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

2 - broj stranica V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic

moneybookers, limits exceeded

V
djolepiv
poruka Jan 18 2010, 12:39
Poruka #1

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 28-January 05
Član broj: 158

koristim mb nekoliko meseci i uvek sam nekako uspevao da prebacim lovu na visa karticu (i onda kesh sa bankomata bez problema):
tuga... klik na "withdraw", izaberem "Credit Card (VISA cards only!)", i onda mi ponudi neku cifru koju mogu da skinem. ako mi se cifra ne svidja (a desavalo se mogu svega 2-3 dolara da skinem): izlogujem se, restartujem modem, ulogujem se i uvek je nova cifra na raspolaganju. tako sam jednom 100tinak puta restartovao modem (na adsl telekomu sam, menja se ip - izgleda sasavo ali JE radiLO), dok se nije pojavio iznos za oko 40$ manji od stanja, woohoo! - kao lutrija jbte! dry.gif
a sada... uvek mi izadje poruka:
"Credit card withdrawal limits exceeded. Please try again next week." i ne mogu uopste da kliknem na radio button za visu (sivo, "mrtvo" dugme).

ako neko od vas ima aktiviranu i visa karticu i isti problem i ako ima aktiviran i Bank account, molim vas da mi kazete da li i sa Bank account-om postoji taj jbni limit? da znam da li da se cimam oko toga...
zvao banku, kazu samo dodjes, sredimo ti racun dobijes swift qrac palac i nemas problema. ali da li cu i onda imati patnje sa limitom kao i za visa card?

'fala lepo smile.gif

p.s. nisam probio one limite na mb od par hiljada us$...
Go to the top of the page

+Quote Post
Sarajevac
poruka Jan 18 2010, 12:43
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 15-April 09
Član broj: 29,218

Ja se sa tim ganjo i na kraju odusto, slao im i upit ali dali mi neki nesuvisli odgovor..
Sa bankovnim racunom toga nema, kolko imas toliko dizes. Jest kartica prakticnija, ne moras ici do banke plus ja imam i o onu sms obavijest ali eto epiga nece..

+Quote Post
eM3
poruka Jan 18 2010, 15:23
Poruka #3

Datum reg.: 1-December 07
Član broj: 17,470

Jesi li verifikovao sve sto treba (Address, Credit/debit card, Bank account)? Ja sam sve to odradio i sad mi je transaction limit 19500.00 EUR / in any 90 day period

+Quote Post
djolepiv
poruka Jan 18 2010, 17:46
Poruka #4

Urednik

verifikovao sam odavno, ono... skinu ti neki mali iznos koji ukucas kao verifikacioni kod.
limiti su daleko iznad mojih treanfera:
10067.05 USD / in any 90 day period
evo poslao sam bratu (mb->mb) $100 i on je bez problema prebacio max iznos na visa...
nista, poslushacu Sarajevca, ako ne proradi mb -> visa, prelazim na mb -> bank account da se ne patim vise.

edit: verifikovao sam adresu, credit card, nisam jos bank account

+Quote Post
djolepiv
poruka Jan 18 2010, 22:55
Poruka #5

Urednik

sada, npr, evo shljaka bez problema. dozvoljava mi da skinem sve = balance-fee-0.01$

+Quote Post
Sarajevac
poruka Jan 19 2010, 00:01
Poruka #6

Datum reg.: 15-April 09
Član broj: 29,218

Ne brini, sutra opet nece sljakati laugh.gif

+Quote Post
djolepiv
poruka Jan 19 2010, 00:50
Poruka #7

Urednik

jbga tako je laugh.gif

+Quote Post
chaz3d
poruka Mar 15 2010, 22:58
Poruka #8

Datum reg.: 6-October 05
Član broj: 1,884

Pozdrav,
zanima me za koliko otprilike vremena lova stigne na karticu?
Danas sam imao prvu isplatu, i provjeravao sam nakon 3-4 sata, ali nista nisam dobio..
btw.isplatio sam na VISA electron karticu

+Quote Post
DraganB
poruka Mar 15 2010, 23:14
Poruka #9

Datum reg.: 22-February 06
Član broj: 3,481

mislim da treba par dana, dva-tri, koliko se ja secam...

+Quote Post
Lord Ivanhoe
poruka Mar 16 2010, 16:52
Poruka #10

Datum reg.: 28-August 06
Član broj: 6,020

tako je,otprilike dva-tri dana.

+Quote Post
djolepiv
poruka Apr 19 2010, 10:29
Poruka #11

Urednik

CITAT (Sarajevac @ Jan 18 2010, 13:43) *
Sa bankovnim racunom toga nema, kolko imas toliko dizes.

ali cujem da treba pisati nekakvu izjavu... poreklo tih para i sl.

treba ili ne? blink.gif

+Quote Post
monte1
poruka Apr 19 2010, 10:37
Poruka #12

Datum reg.: 3-June 08
Član broj: 21,655

vjerovatno to zavisi od banke u kojoj si otvorio racun...

+Quote Post
D-KEE
poruka Apr 19 2010, 10:52
Poruka #13

Datum reg.: 19-April 05
Član broj: 518

treba

+Quote Post
pebas
poruka Apr 19 2010, 11:23
Poruka #14

Datum reg.: 30-March 09
Član broj: 28,933

Evo malog doprinosa temi za pocetnike. tongue.gif

U sustini ti ovako funkcionise sve:

Ja cu govoriti samo o dolarima jer sam samo sa dolarima radio u poslednjih godinu dana i to bih svakom preporucio, da otvori moneybookers u dolarima. I da, u sustini je princip isti ali ja sam u Novom Sadu odmah da kazem.

Moneybookers:

Uvijek ces imati problem sa prebacivanjem novca na karticu i samo u rijetkim slucajevima ces moci citav iznos da prebacis na svoju karticu. Sa bankovnim racunom je drugacija prica i po meni je mnogo bolji sistem jer nema limita i mnogo je lakse i jednostavnije. Takodje ljudi su se ranije odlucivali za karticu jer je brze dolazio novac, sada se to izjednacilo prakticno.

Racun se otvara jednostavno na MB i ima dosta price na tu temu pa cu je preskociti. Uglavnom ukratko, treba devizni racun u srbiji, swit papir sa IBAN kodom i $10 na istom otvorenom deviznom racunu u Srbiji za validaciju MB i to je to.

Banka Intesa:

Besplatno otvaranje naloga pod broj jedan i bez depozita!

Ono sto ti treba za bankovni racun je poseban devizni racun sa kojim ces dobiti i karticu i jako je vazno da im trazis -swift code- za dolare u banci jer ce ti MB to traziti. Swift je samo papir, nikakva filozofija, na kojem se nalaze tvoji detalji i IBAN broj (broj koji ti treba za otvaranje bankovnog racuna na MB).

Jako su unaprijedili poslovanje, svojevremeno sam cekao nedelju ili 6-7 radnih (znaci 9 sa vikendom) dana da stigne novac, a vec sada dolazi za 3-4 dana sto je jako dobro, a svi koji su odradili posao i cekaju novac znaju o cemu pricam i koliko znacajni znaju da budu dan ili dva dok novac ne stigne. Takodje samo jednom sam potpisao izjavu i vise je nisu trazili, naveo sam tipa nesto kao honorarni posao jer za honorarce nema poreza ukoliko su ti godisnja primanja ispod $12.000, tako je bar bilo. Na sve sume ispod $1000 po transakciji imas fiksnu proviziju koja iznosi oko 300 dinara, a za svaku transakciju iznad $1000 imas proviziju oko 1.5% sto dajes banci (treba provjeriti ali je zaista simbolicno).

Novac koji ti dodje na racun mozes putem online sistema Banke Intesa odmah da konvertujes (bez provizije) u dinare ili evre i prebacis na racun kartice. (dinarske iskljucivo, mozes i devizne ali samo dinare mozes da podignes sa bankomata u Srbiji inace zemlji srece i blagostanja tongue.gif ) Ako prebacis na devizni moras ici do banke za devize, obicno petkom jer tada jedino imaju dolare (ponekada imaju i ostalim danima), ukoliko zelis dinare ili evre mozes bilo kojim danom.

Takodje da napomenem na MB postoji neki limit od 90 dana u iznosu od oko $12.000 ali tesko ko moze da zaradi freelance radom $12.000 za 90dana tako da taj limit neces ni osjetiti. Cast izuzecima koje bih volio da upoznam.

EDIT

E da, kada preneses (konvertujes) novac u dinare online sistemom Intese potrebno je da prodje 30-45min da bi isti novac podigao sa bankomata.

Rajfajzen Banka:

Ona mi je do skoro sluzila samo kao alternativa jer sam brze dobijao novac ali sada se razmisljam da ugasim taj racun i uzmem nazad svojih 20evra depozita jer nema razloga za tim depozitom. Oni su koristili situaciju kada nijedna druga banka skoro nije podrzavala online transakcije pa uzimali depozit od 20evra sto nije malo ako tek pocinjes, plus 10 dolara (recomended) za aktivaciju MB.

Sjecam se da mi je salterska sluzbenica drzala predavanje tri sata neko o sigurnosti online transakcija sa zakljuckom na kraju:"I najbolje bi bilo da menjate sifru jednom mjesecno!", LOL smile.gif

Ja ne bih otvarao tu racun jer su ustogljeni ovdje u NS i bez zezanja bas su "pametni" kada je uzimanje provizije i novca obicnom narodu u pitanju!

Zakljucak:

Mislim da je Banca Intesa prestize sve banke svojim uslugama,recimo za $300 depozita, mozes da uzmes American Green Express karticu sa zivotnim osiguranjem i 45 dana odlozeno placanje svuda u svijetu, a imas opciju i internet kartice da uzmes sa validacionim kodom sa kojom mozes SVE na netu (ali bukvalno SVE) da platis i narucis. Sada hoce li ti stici naruceno ne znam. smile.gif

Na kraju krajeva po nekim zadnjim informacijama "glavesine" Intesa Banke ce biti jedni od prvih pregovaraca uz vladu Srbije sa PayPal-om ove godine...sluti li se neki monopol Banke Intesa bar u prvih godinu dana za PayPal sistem?

Koga briga...ja vec imam otvoren racun tamo. wink.gif

+Quote Post
feedback
poruka Apr 19 2010, 18:52
Poruka #15

ol' skul

Grupa: Supermoderatori
Datum reg.: 15-January 05
Član broj: 4

to sa 20e depozita u RB je svinjarija i jos i protivzakonito.

+Quote Post
maree
poruka Apr 19 2010, 20:34
Poruka #16

Datum reg.: 6-April 06
Član broj: 4,086

CITAT (pebas @ Apr 19 2010, 12:23) *
Zakljucak:

a imas opciju i internet kartice da uzmes sa validacionim kodom sa kojom mozes SVE na netu (ali bukvalno SVE) da platis i narucis. Sada hoce li ti stici naruceno ne znam. smile.gif

Od kada ovo imaju ? Uzeo sam karticu pre nedelju dana i neverujem da cu je ikada koristiti .

+Quote Post
pebas
poruka Apr 20 2010, 01:57
Poruka #17

Datum reg.: 30-March 09
Član broj: 28,933

/\ Ja sam moju dobio prije godinu dana, a od kada tacno imaju zaista ne znam. Uglavnom ti u banci posedujes u tom slucaju dva devizna racuna, jedan je vezan za klasicnu visa karticu, a drugi je vezan za internet karticu.

+Quote Post
px325
poruka Jul 5 2010, 11:46
Poruka #18

Datum reg.: 14-February 10
Član broj: 34,436

Pitanje:
da li moneybookers radi u Srbiji? Gledao sam zemlje koje ga podrzavaju,na njihovom sajtu, i Srbije nema? Kako onda vi uspevate da dobijete novac? Sta je sve potrebno da bi se otvorio moneybookers nalog(kakav racun treba, da li moze kod bilo koje banke, da li pare idu na taj racun, da li ima neke razlike ako se primaju dolari, evri, funte...) Da li skidaju moneybookers novac od transakcija, tipa imam $200 i oni nesto skinu odatle? Da i banka dodatno skine novac?
Hvala

+Quote Post
Fate
poruka Apr 24 2012, 12:39
Poruka #19

Datum reg.: 28-April 10
Član broj: 35,610

Evo i meni se pojavilo "Credit card withdrawal limits exceeded. Please try again next week" a fora je to sto nisam nista slao na karticu. ohmy.gif
Sta da radim ljudi?

+Quote Post
Darjan Jurincic
poruka Apr 24 2012, 23:08
Poruka #20

Datum reg.: 21-September 10
Član broj: 37,622

Ja sam odradio ovako:

1.) otvorio devizni racun - Banca Intesa
2.) trazio kodu za aktivaciju internet racuna za primanje para (SWIFT i IBAN - oni vam salju na mejl)
3.) na MB stranici oznacio "activate by home adress"
4.) nakon 5 radnih dana primio kod
5.) stavio ga u MB profil (tamo gde vam trazi aktivaciju)
6.) aktivirao MB account
7.) primio pare
8.) otiso na pivo

+Quote Post

2 - broj stranica V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Friday 24. May 2013 - 07:10

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.