DZ Lighting Challenge_004, Steampunk |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
DZ Lighting Challenge_004, Steampunk |
Oct 8 2009, 20:30
Poruka
|
|
![]() Tema četvrtog po redu DZ Lighting Challege-a je inspirisana svetom Steampunk-a. To je ujedno i podnaslov okršaja. Radoznali...? http://en.wikipedia.org/wiki/Steampunk NOVOST: DZ Lighting Challenge_004 će biti kombinacija koncept art-a, modeling i lighting challenge-a! Učesnici će sami kreirati model (saglasan sa temom okršaja) i potom pristupiti osvetljenju 3d scene. Ovime ćemo dobiti raznovrsnije radove i u prvi plan staviti dobre ideje (koncept art). Pre pristupanja modelingu svoje zamisli, učesnici će u temi kao prvi VIP kačiti skicu/kroki svoje ideje (radjenu slobodnom rukom i skeniranu, ili u PhotoShop-u ili sl...) Finalni renderi će biti kačeni u ovoj temi, a potom objavljeni na blogu radi glasanja. Kompletna pravila će biti navedena i pojašnjena u sledećem postu. Pri postavljanju finalnih radova na druge forume i eventualnom postavljanju radova u svoj portofolio molim vas da pomenete blog i DZ LightingChallenge na dizajn zoni. Sretno prosvetljenje! |
|
|
|
|
Oct 8 2009, 20:36
Poruka
|
|
|
jesss
|
|
|
|
|
Oct 8 2009, 22:47
Poruka
|
|
|
Previse komplikovano/smor pravila
Videcu dal cu ucestvovati... |
|
|
|
|
Oct 8 2009, 23:05
Poruka
|
|
|
Sto mora slobodnom rukom da se crta ?
|
|
|
|
|
Oct 9 2009, 07:22
Poruka
|
|
|
@DarkNemos
Ne znam sta su ti je ovde komplikovano? Izmodelujes , izrednderujes i okacis. Sigurno ti rad nece biti odbijen ako nemas kroki. Verujem da je to opcija za one koji imaju nedoumica oko ideje. |
|
|
|
|
Oct 9 2009, 08:14
Poruka
|
|
|
@DarkNemos Ne znam sta su ti je ovde komplikovano? Izmodelujes , izrednderujes i okacis. Sigurno ti rad nece biti odbijen ako nemas kroki. Verujem da je to opcija za one koji imaju nedoumica oko ideje. Pa ono od lightning challenge-a se pretvori u all around challenge. Onda vise nije lightning challenge. Kaci skicu kao wip, kaci model, kaci render ovo ono. Ako se vec tako radi onda bi trebalo svako da otvori svoju temu za challenge kao sto se radi svuda u svetu pa da tu kaci i skice i wipove itd. Ovako ce se zatrpati jedna tema i bice mnogo ruzno. Sta ja znam, nije mi se svidela ideja na prvi pogled. A i ne zaboravi da imas da napravis "making of" sa proslog challenge-a |
|
|
|
|
Oct 9 2009, 08:28
Poruka
|
|
|
u pravu si darknemos@ , ddd s@ napravi to vishe ,,ceka te mala maketica kao nagrada a ti nista c c c bas si neki al haj neka..do tebe je
svako dobro
|
|
|
|
|
Oct 9 2009, 10:54
Poruka
|
|
|
Pa ono od lightning challenge-a se pretvori u all around challenge. Onda vise nije lightning challenge. Kaci skicu kao wip, kaci model, kaci render ovo ono. Ako se vec tako radi onda bi trebalo svako da otvori svoju temu za challenge kao sto se radi svuda u svetu pa da tu kaci i skice i wipove itd. Ovako ce se zatrpati jedna tema i bice mnogo ruzno. Sta ja znam, nije mi se svidela ideja na prvi pogled. +1 Ne ucestvujem u ovim challengima ali se slazem sa Nemosom |
|
|
|
|
Oct 9 2009, 11:09
Poruka
|
|
|
Od prvog DZLC samo žalbe i zanovetanje, ali na kraju uvek bude lepih radova
Steampunk je pre nekoliko meseci (ili više) bio Challenge na CGTalk valjda, nisam siguran, ali jako je kompleksna tema za razmišljanje jer baš svašta može da se uradi. |
|
|
|
|
Oct 9 2009, 14:42
Poruka
|
|
|
@tsa
yooo kako cool nagrada |
|
|
|
|
Oct 9 2009, 14:48
Poruka
|
|
|
|
|
Oct 9 2009, 18:49
Poruka
|
|
|
@tsa
hvala, hvala... Nisam zaboravio na making of ... Problem je samo u tome sto ne mogu da nadjem drugara koji mi je zapravo uradio pobednicki rad, a ja se ne razumem nesto bas u taj 3D da bi pisao na tu temu nesto. |
|
|
|
|
Oct 9 2009, 18:53
Poruka
|
|
|
Hah.
MOžda ni Watson nije otvoeio ovo takmičenje, nego neki njegov drugar. Nego baš juče pričam sa burazerom rođenim (koji ič ne radi 3D) i pita me on da li učestvujem na nekim CG Talk, strano forumaškim, ili domaće forumaškim takmičenjima. I kažem ja: "Učestvujem ponekad, nego me strana takmičenja pomalo smaraju... stalno neki steampunk kao tema... bilo za modeling... bilo za simulacije... bilo za render...".. kad ono... |
|
|
|
|
Oct 11 2009, 21:35
Poruka
|
|
|
Ako se ne varam... raspravu o tematici za #004 smo imali ovde. Bilo je dosta pozitivnih reakcija na predloženu temu, te sam je sproveo u delo.
Ukoliko vam je previše teško da napravite skicu vaše ideje >moja skica i VIP ![]() ![]() Ukoliko ipak želite da vašu ideju preko usb kabla direktno prenesete iz vaše glave u 3d aplikaciju, samo napred... |
|
|
|
|
Oct 12 2009, 16:04
Poruka
|
|
|
^uuu dobar pocetak
|
|
|
|
|
Oct 13 2009, 22:32
Poruka
|
|
|
Licno mislim da nebi trebali da kopiramo vec izlizane teme. Deluje mi vrlo diletantski. Mislim da postoji ovde "trust" mozgova koji bi mogli da smisle neku "originalnu" temu, ako uopste moze da se smisli nesto sto vec nije uradjeno u 3d.
ALi watsonova tema, pa je i njegova poslednja. Nesto slicno mi se vrzma po glavi par meseci, nije originalno, ali pruza mnogo prostora za raznorazne varijacije. Mogli bi da uradimo nesto na temu "INCREDIBLE MACHINES". Bile su raznorazne igrice na tu temu, ali ni blizu onoga sta bi sve moglo da se sklepa. Neka masina koja je dibidus slozena , prekomplikovana, predimenzionisana, a obavlja neku jednostavnu operaciju. Pogon bi mogao tu da bude i steam punk, kao dodatni kriterijum. Cisto da ne bude ovo ili ono, a zli jezici stvarno mogu da budu zli. |
|
|
|
|
Oct 14 2009, 17:42
Poruka
|
|
|
Nedavno sam se malo zezao sa nekim steampunk stvarima, ali sve sam ostavio onako u poluzavršenom stanju, ali ako bude nešto od challenge, mislim da ću završiti.
http://img129.imageshack.us/img129/6593/mobile31.jpg (koji imageshack link treba da se kači da se vidi slika??!!) |
|
|
|
|
Oct 14 2009, 20:19
Poruka
|
|
|
@wbalog: cool steamsung
A za imageshack, mislim da se stavlja onaj najduzi link. |
|