Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

2 - broj stranica V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic

Strajk Gladju Protiv Gladi, za 500.000 gladnih u Srbiji

V
Xandros
poruka Oct 2 2009, 00:52
Poruka #1

txe diréktor

Grupa: Urednici
Datum reg.: 16-January 05
Član broj: 7

Ovo nije post koji je postavljen da bi se davale kritike vec poziv na solidarnost.
TV reklama je uradjena prakticno bez i jednog dinara.

pokretac akcije: B92
Kreativa: Leo Burnett
Produkcija: Media Plus

TVC
http://www.youtube.com/watch?v=kJY1yGNeCSQ

Posetite www.strajkgladju.com i dajte svoj glas akciji.

Hvala!
Go to the top of the page

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Oct 2 2009, 00:58
Poruka #2

Grupa: Supermoderatori
Datum reg.: 24-January 06
Član broj: 3,067

Bio još ranije i dao glas... inače je spot da se naježiš a baš sam se pitao ko je radio. Ja bih ovo i u advertising ako nije problem... smile.gif

+Quote Post
Xandros
poruka Oct 2 2009, 01:05
Poruka #3

txe diréktor

Sto se mene tice, mozes da prebacis celu temu tamo.

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Oct 2 2009, 01:07
Poruka #4

Oki ali ostaviću i link ovde u "Filmu" pa će više ljudi videti. wink.gif

+Quote Post
TEDDY
poruka Oct 2 2009, 08:00
Poruka #5

Urednik

Grupa: VIP
Datum reg.: 31-January 05
Član broj: 180

Socijalna Atmosfera pogodjena, grading odlican.
Ko je rezirao...?

+Quote Post
Xandros
poruka Oct 2 2009, 11:27
Poruka #6

txe diréktor

Misa Terzic

+Quote Post
vili
poruka Oct 2 2009, 14:44
Poruka #7

zli poručnik

Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 68

Spot mi se bas svideo kad sam ga video pre neki dan... ali mi nije bas jasna poenta kampanje (ne razlog, nego cilj).

+Quote Post
inner universe
poruka Oct 4 2009, 18:45
Poruka #8

Grupa: Članovi
Datum reg.: 22-October 06
Član broj: 6,907

wow..

+Quote Post
UnderDog
poruka Oct 5 2009, 20:39
Poruka #9

Datum reg.: 13-March 06
Član broj: 3,757

Danas smo saznali i cilj kampanje. Sto dindži po sms-u, prava sitnica. Prvo me je Vlade Divac navukao da mu dadnem neku siću, onda je prosila Sveta Matera Crkva u ime svoje siročadi s Kosmeta, a sad i Država lično, ne znam u čije ime. Samo vidim da se "štrajku" priodružuje svako ko bilo šta radi u ovoj zemlji. Normalno, jer glupo bi bilo da nezaposleni štrajkuju. Štrajk je privilegija bolje stojećih. Osmislili su gospoda kampanju nema šta, veoma kreativno i originalno, izuzetno sam zadivljen. Jes' da se već spuštah niz to uže, ali ne mari da se pokuša još jednom. Nego, gospodo kreativci, jeste li smislili i neki mehanizam građanske kontrole upotrebe na ovaj način iskamčenog novca?

+Quote Post
okmijun
poruka Oct 6 2009, 12:49
Poruka #10

Datum reg.: 20-July 05
Član broj: 1,236

Kakva je ovo foliraza U SRBIJI 500.000 GLADUJE?

+Quote Post
cmucka
poruka Oct 6 2009, 13:56
Poruka #11

Datum reg.: 20-March 09
Član broj: 28,674

A koja je cifra po tebi u pitanju?

Ja bi reko da nije foliraza oko brojke.
Pa zamisli ovoliku kampanju, a da se ona zasniva na neistinitim podacima (u ovom slucaju je taj podatak u naslovu).
Uzmimo u obzir broj nezaposlenih u Srbiji i ova brojka nije nerealna.

Drzava uzima od obicnih gradjana za sve i svasta pare, a ova inicijativa se pokrece da bi se otvorile oci svima da vide kakva je stvarna situacija jer drzava to prikazuje malo drugacije.
To je druga tema i necemo o politici.

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Oct 6 2009, 14:05
Poruka #12

CITAT (cmucka @ Oct 6 2009, 14:56) *
To je druga tema i necemo o politici.

Ko može i ume neka diskutuje o advertajzing aspektu kampanje i eventualnom socijalnom značaju koji ovakva kampanja može da ima. Ko ne može i ne želi nema potrebe da postuje.

+Quote Post
vili
poruka Oct 6 2009, 14:14
Poruka #13

zli poručnik

Datum reg.: 19-January 05
Član broj: 68

Mozda sam nesto propustio, ali zanima me kako cu ja to pomoci gladnima ako i ja jedan dan budem gladovao? Nahranicu ih svojim licemerjem ili sta...?

+Quote Post
konstrict
poruka Oct 6 2009, 14:16
Poruka #14

Član broj: 3,753

^ pa to je korektna zamerka mnogih. Jer, kada sit gladuje namerno - to je maltene kao dijeta. Ako cemo vec gladovati, bolje hranu za taj dan odvojiti i odneti u narodnu kuhinju ili tako nesto, svako u svom mestu.

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Oct 6 2009, 14:26
Poruka #15

Tačno, mada mislim da je ipak suština u donaciji jer je to konkretna pomoć, ovo "namerno gladovanje" je više demostrativno iskazivanje stava, logična posledica osnovnog koncepta i imena kampanje - Štrajk glađu.
Možda je, što se tog konkretnog dela sa jednodnevnom solidarnošću tiče, ideja bila i da, uz našu volju i naš pristanak, makar na jedan dan osetimo kako je onima koji se tako osećaju svakodnevno a nemaju mogućnost i uslove da taj "štrajk glađu" prekinu kao što ćemo mi, sasvim sigurno, uraditi već sutradan.

+Quote Post
UnderDog
poruka Oct 6 2009, 14:32
Poruka #16

Ne, nećemo o politici. Ovde uostalom politike i nema, u pitanju su mađioničarski trikovi. Nezavisni intelektualci pomoću nezavisne kampanje će sada da otvore oči svima koji nisu dovoljno nezavisni. A to ima svoju cenu. 100 din + PDV + PUMT. Ako je već dozvoljeno da diskutujemo o socijalnom značaju ovakve kampanje, veoma će biti interesantno videti u kom smeru će otići novac. Na čiji račun će da legnu te pare, ko će njima da raspolaže, na koji način i po kom kriterijumu će se novac deliti gladnima? Hoće li otvarati narodne kuhinje? Ako je tako, zašto to nije konkretno navedeno? Koji autoritet stoji iza svega? Jer, kako vidim, veliki igrači su zaigrali na ovu temu. Dakle, kome to treba ponovo da poklonim poverenje, posle Zajma za Srbiju?

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Oct 6 2009, 14:44
Poruka #17

CITAT (UnderDog @ Oct 6 2009, 15:32) *
Dakle, kome to treba ponovo da poklonim poverenje, posle Zajma za Srbiju?

Ovo implicira da si tada dao pare. Ako je tako, onda... šta reći. rolleyes.gif

p.s. Najlakše je ostaviti tih 100 dinara u džepu a ispred sebe postaviti zid od hiljadu razloga "zašto ne" kako se ne bi videla tuđa nesreća jer svako ima svoju muku koja mu je bitnija. A opet, neki životi su spašeni onim digitalnim mamografima koje su "nezavisni intelektualci" (koliko god debilna ta sintagma bila) kupili, opet od nečijih donacija.

Slažem se, trenutni nedostatak informacija je svakako propust (doduše, možda i postoje, nisam tražio) ali u priče o zaverama ovog tipa zaista ne verujem jer su rezultati lako proverivi a potencijalna zarada isuviše mala u odnosu na štetu koju bi imao taj neko koji bi pokušao da ovakvu akciju zloupotrebi.

+Quote Post
konstrict
poruka Oct 6 2009, 14:54
Poruka #18

Član broj: 3,753

CITAT (Christopher Carrion @ Oct 6 2009, 15:26) *
Možda je, što se tog konkretnog dela sa jednodnevnom solidarnošću tiče, ideja bila i da, uz našu volju i naš pristanak, makar na jedan dan osetimo kako je onima koji se tako osećaju svakodnevno a nemaju mogućnost i uslove da taj "štrajk glađu" prekinu kao što ćemo mi, sasvim sigurno, uraditi već sutradan.

Slazem se, nije da ni to nema vrhu. Doduse, ovo je preslikana sekularna varijanta onoga sto je u nekim vecim religijama poznato kao post. S tim sto ovo traje jako kratko i pritom nedostaje upravo ta komponenta podele obroka sa onim koji ga svakako nema. No, stacu ovde, da zaista ne bi otplivali predaleko u zabranjene vode za diskusiju. smile.gif Ovo je vise konstatacija i poredjenje.

Neka se jedan u 100 samo zamisli u vezi ovoga, i to je vec sigurno bolje nego da se cutalo.

+Quote Post
UnderDog
poruka Oct 6 2009, 21:09
Poruka #19

Ja sam u vreme Zajma za Srbiju pohađao osnovnu školu, i nije mi jasno šta si želeo da zaključiš iz te moje rečenice. No dobro, ako ti je to jedan od argumenata, uz pominjanje "priče o zaverama", onda te razumem.

Što se tiče "potencijalne zarade koja je isuviše mala", u ovom trenutku na sajtu stoji da je prijavljeno 566.887 štrajkača glađu. Inače, brojač se vrti kao na slot mašinama, u bingo maniru. Dakle, broj štrajkača puta 140 dinara, podeljeno sa 93, daje nekih 853,000 evra. Deset dana pre roka! Ako je to za tebe "mala zarada" ja ti iskreno čestitam, i molim te da mi kažeš na koji način će rezultati ove akcije biti "lako proverljivi" nama običnim građanima.

Inače, novac za digitalni mamograf nije prikupljan na ovakav način.

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Oct 6 2009, 22:02
Poruka #20

Ne, grešiš. U stvari, za sada ima 66.887 prijavljenih "štrajkača glađu" jer se na tom counteru krenulo od 500.000 onih koji već gladuju. I tih 66.887 ljudi su oni koji su se na sajtu prijavili da tog dana neće jesti - to nisu ljudi koji su poslali sms i time donirali 100 dinara.

Izvini što ti kvarim tendencioznu računicu.

CITAT (UnderDog @ Oct 6 2009, 22:09) *
Ja sam u vreme Zajma za Srbiju pohađao osnovnu školu, i nije mi jasno šta si želeo da zaključiš iz te moje rečenice. No dobro, ako ti je to jedan od argumenata, uz pominjanje "priče o zaverama", onda te razumem.

To što si napisao ("Dakle, kome to treba ponovo da poklonim poverenje, posle Zajma za Srbiju?") znači da si tada dao pare za Zajam za Srbiju. Ako treba tebi da tumačim tvoje rečenice onda... smile.gif

+Quote Post

2 - broj stranica V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 - broj korisnika koji čitaju ovu temu (1 - broj gostiju, 0 - broj anonimnih članova)
0 - broj članova:

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Tuesday 9. February 2010 - 03:00

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.