Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Par pitanja..., ... pomoc studentu ...

V
markovicd.
poruka Sep 19 2009, 01:52
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 21-January 05
Član broj: 91

Zdravo svima,

Mislim da bi bio red da se predstavim - mnogo od vas me vec znaju - ali ipak bi bio red - zovem se Darko Markovic poznatiji kao dar-mar - student sam 4 god industrijskog dizajna.
Kako vreme odmice sve vise pocinje da me privlaci i ova grana ili ti branding/advertizing.
Sada zelio bih da vam postavim par pitanja.

Da li je pametno da pocinjem da se bavim ovom granom sa zavrsenim industrijskim dizajnom?!
Sta u stvari obuhvata ova grana ( znachi sve )
Konkretno... kako bi ste mi definisali branding?!
Koliko su povezani branding i dizajn!?
Ko su kod nas najbolji ljudi u tome / i u svetu!?
Go to the top of the page

+Quote Post
dorcolac
poruka Sep 19 2009, 09:37
Poruka #2

Datum reg.: 20-February 06
Član broj: 3,441

Imajuci prilike da se uverim u tvoj talenat mogu jedino da te posavetujem da nastavis sa ID-om. Kao sto je atletika "kraljica sporta" tako je i ID najsveobuhvatnija disciplina u kreativnom svetu. Naravno da ces dolaziti u situaciju da preispitujes i sumnjas u svoje kreativno/profesionalno opredeljenje ali to se desava svakome, bilo cime da se bavi. Za razliku od tih "svih ostalih" ti si privilegovan (talentom) i mislim da sebi nikad ne bi oprostio ako bi napustio "kraljicu dizajna". Jos jedan mali savet - diplomu u dzep i pali iz Srbije!

Pozdrav

+Quote Post
markovicd.
poruka Sep 20 2009, 00:51
Poruka #3

Hvala na lepim komplimentima smile.gif

Sto se tice brandinga to gledam cime bih mogao da se bavim pored IDa, jer dosta ljudi koje sam upozano mi govori da imam smisla i za to. Dogodine idem definitivno na master u italiju, london ili usa. To je planirano od moje 17 god i nadam se da me nece nesto zaustaviti(materijalno ili fax da mi odbiju ). Samo ne znam da li cu stvarno moci da ostanem tamo doveka, jer ipak ovde ostavljam sve. No, da ne davim ako ostanem ovde ideja bi mi bila ovako

- ID
- Graficki dizajn/Branding
- Enterijer

e sada kako i sta... ce ici ja ne znam - ali necu da krijem da me enterijer najamnje interesuje od ova 3.

+Quote Post
dorcolac
poruka Sep 20 2009, 09:27
Poruka #4

Datum reg.: 20-February 06
Član broj: 3,441

Nema na chemu.

Ako zadrzis ID kao centralnu disciplinu onda mozes da iskoristis sve ostalo kao nesto komplementarno a ne kao dodatne delatnosti kojim bi se bavio. Tako ces obogatiti ne samo skup onog sto nudis vec i svoj nacin razmisljanja kada je dizajn u pitanju. Znaci, graficki dizajn - super, branding - super, enterijer - super, ali samo u sluzbi centralne discipline, tj. ID-a. Nadam se da ces tako uvideti koliko je produkt dizajn (ili bilo koja njegova forma) nesto najkompleksnije, najobuhvatnije i najdivnije (nadam se da ova rec postoji) cime jedno bice moze da se bavi.

U ovom nasem potrosackom svetu (posebno na "zapadu") uvek ce biti potrebe za talentovanim, inteligentnim i vrednim ID-ovcima. Samo se treba usuditi...

Pozdrav

+Quote Post
markovicd.
poruka Sep 21 2009, 00:44
Poruka #5

slazem se... to i pokusavam stalno...

ali kao sto rekoh ... u Srbiji nema vajde neke bash od id-a... nesto mi govori da branding + graficki dizajn... tu mogu velike pare da napravim!

evo nesto sto sam radio...

tu ima svega ... id-a, grafickog dizajna , video , branding

http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=67294

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Sep 23 2009, 21:07
Poruka #6

Mr. Wolf

Grupa: Supermoderatori
Datum reg.: 24-January 06
Član broj: 3,067

CITAT (markovicd. @ Sep 21 2009, 01:44) *
nesto mi govori da branding + graficki dizajn... tu mogu velike pare da napravim!

Ne bih da ti kvarim viziju ali, blago rečeno, ne verujem. Branding u Srbiji? blink.gif Mnogo para? biggrin.gif

Sa druge strane, ako možeš da radiš ID napolju (i to samo ID, batali ove "komplementarne" stvari, nije poenta da budeš majstor za sve ali je svakako dobro ako imaš osećaj i za njih) i da se u tome usavršavaš onda ne treba da imaš bilo kakvu dilemu. Sve što ti je Dorćolac napisao je tačno.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 10:03

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.