Odabir DSLR, Kupovina prvog DSLR-a |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Odabir DSLR, Kupovina prvog DSLR-a |
Jun 17 2009, 18:39
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 200 Datum reg.: 15-February 05 Član broj: 274 |
i ja sam slicno mislio dok nisam video 500mm f/8 koji ima 300 gr i canonov f/0.95 ... Tih 500mm F/8 ima na svakom ćošku, samo je upotrebljivost diskutabilna. Tako sam ti ja jednom stajao na sred mosta, okrenem se prema gradu i mislim.. heeej, mogao bih da uslikam deo grada ovako.. i uperim ti ja taj 500mm, i vidim kroz viewfinder tacno 3 zgrade. Nije za daleko, nije ni da slikas objekte blizu, jer onda dobijes onaj bokeh koji ti sjebe celu sliku. A Canonov F/0.95 jeste poprilicno zanimljiv.. sve dok ne vidis slike sa njega. Onda izgubis svaku zelju. |
|
|
|
Jun 17 2009, 19:29
Poruka
|
|
|
taj bokeh i jeste jedna od poenti takve konstrukcije objektiva (sad mi je krivo sto mi ostala jedna slika na toj kartici .. cim je se docepam kacim je ovde, da vidis te kruzice koji 'razjebu' sliku) ... drugo, taj objektiv nema nikakve hromatake aberacije i ostale gluposti ... drugo- to sto tebi ta duzina ne odgovara apsolutno nije nikakav argument ... trece- nisu objektivi samo ono sto pise na chartu, vec svaki ima sebi karakteristican nacin na koji crta sliku i to je ono na sta bi ja rado pucao pare ...
... ali to nema nikakve veze sa temom, izvinjavam se jos jednom i odo da obradim neke slike da ih okacim ovde da ne budem od onih teoreticar-a... (za jedno par dana kacim tu obecanu fotku na kritiku ovde) |
|
|
|
|
Jun 17 2009, 19:38
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 313 Datum reg.: 18-July 08 Lokacija: Pancevo Član broj: 22,594 |
CITAT ali ako tvrdis da nikon ima vecu kompatabilnost sa starijim staklima od canona to prvo proveri.. (mislim na sva starija stakla, ne samo nikon) ... ko sto se na ovaj m4/3 jos lakse nabace svi moguci objektivi ... Niko nije pricao ni o Canonu niti o refraktorima,vec je covek pricao o starim Nikon stakllima koja nemaju nikakav problem sa tim o cemu ti pricas... |
|
|
|
Jun 17 2009, 20:02
Poruka
|
|
|
ali kad kazes starija stakla iz analogne ere, pritom u konkekstu da je to nekakva prednost nikona, ja sam ispravio coveka i savrseno smo se razumeli... pritom sam samo istakao da zbog duze distance od senzora/filma u samom telu, na nikona ne mozes da nakacis neke stare objektive bez predleca koji degradiraju fotku/ kostaju sumanuto ...
isto kao sto sam rekao da je prednost m4/3 bas ta veca kompatabilnost ... a taj d80 (dakle totalno ispravan aparat) nece da radi sa AF Nikkor -om 35-70mm f/ 2.8 kad ste vec zapeli ... probao licno ... nista strasno i apokalipticno samo kazem sta jeste ... autor teme me vec zamrzeo pa necu da se opet izvinjavam |
|
|
|
|
Jun 17 2009, 22:37
Poruka
|
|
|
isto kao sto sam rekao da je prednost m4/3 bas ta veca kompatabilnost ... a taj d80 (dakle totalno ispravan aparat) nece da radi sa AF Nikkor -om 35-70mm f/ 2.8 kad ste vec zapeli ... probao licno ... Ko sta nece da radi? Na D3 doca koristi to staklo, ja sam nesto malo koristio to staklo na D700, sasvim fino radi. Cak ima i neke fazone, tipa preklopnik za macro na 35mm... Takodje AF motori na D3/700 telima su jaci, pa vrte ta srafciger stakla kao da su sa motorom. |
|
|
|
|
Jul 2 2009, 12:57
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 38 Datum reg.: 7-December 08 Lokacija: Nis, Srbija Član broj: 25,776 |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 19:37 |