Tribute to Winogrand, Fotoblog vol.2 |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Tribute to Winogrand, Fotoblog vol.2 |
Jun 19 2009, 23:30
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 3,028 Datum reg.: 13-March 06 Lokacija: Ctrl+Alt+Shift Član broj: 3,757 |
Dima, kod mene je nešto drugo u pitanju. Promenio sam ukus. Drugačije posmatram fotografije, svoje i tuđe.
Što se tiče one fotke 297, tu su dva elementa povezana. Devojka u koraku i izraz mladića. Kao da su se rastali. Opet se vraćam na priču o sposobnosti fotografije da ispriča priču koja ne postoji. |
|
|
|
Jun 20 2009, 17:12
Poruka
|
|
|
uf..poslednja strana..i dalje ne verujem...malo mi je tesko da citam duge tekstove na ekranu..ali evo posle tri dana izborih se sa ovom temom...i ako sam neke postove morao da preskocim, da bih ubrzao proces citanja
moram priznati da je ovo jedna od konstruktivnijih tema na zoni na koju sam ja naleteo. podrzavam koncept potpuno i ako ima grupa fotografija koja mi se ne dopada..ima i ova druga grupa. mislim da je fotgrafija 2xx ne znam tacno broj ali u pitanju je zena koja spava na ulici pokrivena sa sve lampom pored...ako nisam lose protumaciio, pokidala. a nisam primetio da se komentarisala... samo nastavi sa ovim...posle nekoliko stotina fotografija mocices da izdvojis 50tak i da ih sklopis u jedan konteks izvucen iz ovog globalnog i mozda da ih tako prikazes narodu... |
|
|
|
|
Jun 20 2009, 18:40
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 3,028 Datum reg.: 13-March 06 Lokacija: Ctrl+Alt+Shift Član broj: 3,757 |
Nisi valjda pročitao celu temu?
Hvala na podršci |
|
|
|
Jun 21 2009, 03:51
Poruka
|
|
|
kao sto rekoh..neke..diskusije sam preskocio...
ali da nije bilo bilo nekih prepucavanja...koja su ovde do duse nezbezna bila bi ovo jedna filozofsko fotografska, jako korisna tema. |
|
|
|
|
Jun 26 2009, 16:48
Poruka
|
|
|
UnderDozhe ja bih ti rado kupio par Fujija(posto jedino to ima da se kupi ovde u NS) za bilo koje cb filmove,pa ako svratis do NS-a javi se
|
|
|
|
|
Jun 26 2009, 18:24
Poruka
|
|
|
Eeee, druže moj. Nemoj da mi staješ na muku. Neke prijatelje je bolje nemati. Lepo mi čovek obeća da ćemo se đorati, ja održim reč, kad ono ćorak!
|
|
|
|
Jun 26 2009, 20:16
Poruka
|
|
|
Kako se prave ovakve fotografije?
|
|
|
|
Jun 27 2009, 11:13
Poruka
|
|
|
Sticajem okolnosti, ili slučajno
|
|
|
|
|
Jun 27 2009, 12:24
Poruka
|
|
|
Slučajno sa namerom
Pokrivaš događaj/radiš na nekoj priči, voliš "pomerene" kompozicije, pokušavaš nešto da uhvatiš, ali ne znaš tačno kada će se to desiti. Možda se naizgled slučajno desi, ali tu onda dolazi photo editing, pa ti primetiš baš tu fotografiju od stotina ili hiljada drugih i kažeš Yeah baby, ti si ta koju tražim. p.s. Fotografija je nenormalna! Kako je samo podeljena na 4 kvadrata, od kojih svaki ima neku zasebnu scenu. I još nedostatak usta kod dečka desno koji je upotpunjen ustima (verskog?) lidera na plakatu. Sjajno! http://www.amazon.com/Telex-Iran-Revolutio...s/dp/3931141365 |
|
|
|
|
Jun 28 2009, 14:48
Poruka
|
|
|
Zanimljivo. Evo danas sam procitao nesto veoma zanimljivo, a donekle u vezi sa mojim prethodnim "pitanjem". Dvojica francuskih studenata umetnosti osvojili su godisnju nagradu casopisa Paris Match za fotoreportazu. Snimali su studente koji jako tesko zive, spavaju na podu, nemaju podrsku roditelja, stan, niti stipendiju, ali ipak uspesno zavrsavaju studije. U Francuskoj. Na ceremoniji dodele nagrada u Sorboni, objasnili su da je cela serija odglumljena, uz pomoc njihovih kolega studenata. Obrazlozenje je da su hteli da pokazu kako fotozurnalizam previse cesto koristi odredjene kodove koji lako mogu biti iskorisceni za nesto rezirano.
Blog na kom sam prvo procitao, galerija fotografija na sajtu Paris Match, i tekst The British Journal of Photography. Meni se cini da je ovo zakopalo, u izvesnom smislu, fotonovinarstvo. Ili bar doprinelo njegovom kraju, u smislu kredibiliteta. Barem se to odnosi na fotonovinarstvo kakvo poznajemo sada. Morace nesto ozbiljno da se menja. A uostalom, kad ce ako ne sada, u ovoj krizi. Sta vi mislite o svemu ovome? |
|
|
|
Jun 28 2009, 15:18
Poruka
|
|
|
ekstra
Hvala na linkovima, moraću nešto i o tome da škrabnem na Komori. Ja bih njih nagradio. Možda ne za taj konkurs, ali nekako. Mislim da pokazuje kako je istina ono u šta veruješ. Ono u šta te ubede. I lepo pokazuje kako su i sve reportaže, sva fotografija uopšte upravo to -- proces ubeđivanja. Hiperrealizam, samo što je ovde obelodanjen, i svesno režiran. Kod drugih fotografija autor misli da govori istinu, ali u stvari laže na svoj način. Svaka im čast. |
|
|
|
|
Jun 28 2009, 18:03
Poruka
|
|
|
Нађи књигу Фотографија од Лиз Велс ... мислим да је ту доста тога објашњено.
још од само почетка, фотожурнализам је бар делимично режиран ... и сам сам против тога, али скоро сви - мање-више прибегавају томе. Картије-Бресон рече да живи(мо) у привилегованом свету и не треба ићи далеко да се то примети ... важно је да то искористимо за оно у шта верујемо. Тачка. |
|
|
|
|
Jun 28 2009, 20:03
Poruka
|
|
|
^ Knjiga se zove Photography: a critical introduction.
Link na google books: http://books.google.com/books?id=qhXKRR5Bv...lt&resnum=4 |
|
|
|
|
Jun 28 2009, 22:23
Poruka
|
|
|
|
|
Jul 1 2009, 19:55
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
Jul 1 2009, 19:55
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
Jul 1 2009, 19:56
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
Jul 1 2009, 19:57
Poruka
|
|
|
|
|
|
|
Jul 2 2009, 00:50
Poruka
|
|
|
a jeli dože, sad za ovih kišnih dana, je l' bio neki kišobran u vugla
kad im se ovako uneseš u fejs al' pošteno |
|
|
|
|
Jul 2 2009, 00:51
Poruka
|
|
|
Eeee, druže moj. Nemoj da mi staješ na muku. Neke prijatelje je bolje nemati. Lepo mi čovek obeća da ćemo se đorati, ja održim reč, kad ono ćorak! osetio sam se prozvanim..... |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 2. September 2010 - 22:46 |