Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Forum Rules *** PRAVILA FOTO FORUMA *** Pročitaj pre postovanja!
24 - broj stranica V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Reply to this topicStart new topic

Tribute to Winogrand, Fotoblog vol.2

Ocena 3 V
V
UnderDog
poruka Jun 19 2009, 23:30
Poruka #321

Grupa: Članovi
Datum reg.: 13-March 06
Član broj: 3,757

Dima, kod mene je nešto drugo u pitanju. Promenio sam ukus. Drugačije posmatram fotografije, svoje i tuđe.

Što se tiče one fotke 297, tu su dva elementa povezana. Devojka u koraku i izraz mladića. Kao da su se rastali. Opet se vraćam na priču o sposobnosti fotografije da ispriča priču koja ne postoji.
Go to the top of the page

+Quote Post
ComiK
poruka Jun 20 2009, 17:12
Poruka #322

Datum reg.: 11-November 06
Član broj: 7,295

uf..poslednja strana..i dalje ne verujem...malo mi je tesko da citam duge tekstove na ekranu..ali evo posle tri dana izborih se sa ovom temom...i ako sam neke postove morao da preskocim, da bih ubrzao proces citanja biggrin.gif
moram priznati da je ovo jedna od konstruktivnijih tema na zoni na koju sam ja naleteo.
podrzavam koncept potpuno i ako ima grupa fotografija koja mi se ne dopada..ima i ova druga grupa. mislim da je fotgrafija 2xx ne znam tacno broj ali u pitanju je zena koja spava na ulici pokrivena sa sve lampom pored...ako nisam lose protumaciio, pokidala. a nisam primetio da se komentarisala...
samo nastavi sa ovim...posle nekoliko stotina fotografija mocices da izdvojis 50tak i da ih sklopis u jedan konteks izvucen iz ovog globalnog i mozda da ih tako prikazes narodu...

+Quote Post
UnderDog
poruka Jun 20 2009, 18:40
Poruka #323

Nisi valjda pročitao celu temu? ohmy.gif Koji si car, ne verujem! Pa onda je imalo smisla svo ovo pisanije. Ona žena sa lampom je izvodila nekakav performans. Ali ovoj koja ju je gledala nije sve baš bilo jasno.
Hvala na podršci smile.gif

+Quote Post
ComiK
poruka Jun 21 2009, 03:51
Poruka #324

Datum reg.: 11-November 06
Član broj: 7,295

kao sto rekoh..neke..diskusije sam preskocio...
ali da nije bilo bilo nekih prepucavanja...koja su ovde do duse nezbezna bila bi ovo jedna filozofsko fotografska, jako korisna tema.

+Quote Post
mikrim@n
poruka Jun 26 2009, 16:48
Poruka #325

Datum reg.: 14-May 09
Član broj: 29,759

UnderDozhe ja bih ti rado kupio par Fujija(posto jedino to ima da se kupi ovde u NS) za bilo koje cb filmove,pa ako svratis do NS-a javi se biggrin.gif...iako nemam pojma gde bi ih ovde razvio....i da...jos nesto:ovo sto ti radis mnogo mi se svidja samo nastavi tako...potpuno te podrzavam,a vidim da nisam jedini u tome.

+Quote Post
UnderDog
poruka Jun 26 2009, 18:24
Poruka #326

Eeee, druže moj. Nemoj da mi staješ na muku. Neke prijatelje je bolje nemati. Lepo mi čovek obeća da ćemo se đorati, ja održim reč, kad ono ćorak! laugh.gif Ostadoh bez filmova, bez sredstava za rad. Prevara!!! laugh.gif

+Quote Post
UnderDog
poruka Jun 26 2009, 20:16
Poruka #327

Kako se prave ovakve fotografije?

+Quote Post
Esdy_11192
poruka Jun 27 2009, 11:13
Poruka #328

Datum reg.: 17-August 05
Član broj: 1,454

Sticajem okolnosti, ili slučajno tongue.gif

+Quote Post
darkophoto
poruka Jun 27 2009, 12:24
Poruka #329

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 16-October 06
Član broj: 6,786

Slučajno sa namerom smile.gif
Pokrivaš događaj/radiš na nekoj priči, voliš "pomerene" kompozicije, pokušavaš nešto da uhvatiš, ali ne znaš tačno kada će se to desiti. Možda se naizgled slučajno desi, ali tu onda dolazi photo editing, pa ti primetiš baš tu fotografiju od stotina ili hiljada drugih i kažeš Yeah baby, ti si ta koju tražim.

p.s. Fotografija je nenormalna! Kako je samo podeljena na 4 kvadrata, od kojih svaki ima neku zasebnu scenu. I još nedostatak usta kod dečka desno koji je upotpunjen ustima (verskog?) lidera na plakatu. Sjajno!

http://www.amazon.com/Telex-Iran-Revolutio...s/dp/3931141365

+Quote Post
UnderDog
poruka Jun 28 2009, 14:48
Poruka #330

Zanimljivo. Evo danas sam procitao nesto veoma zanimljivo, a donekle u vezi sa mojim prethodnim "pitanjem". Dvojica francuskih studenata umetnosti osvojili su godisnju nagradu casopisa Paris Match za fotoreportazu. Snimali su studente koji jako tesko zive, spavaju na podu, nemaju podrsku roditelja, stan, niti stipendiju, ali ipak uspesno zavrsavaju studije. U Francuskoj. Na ceremoniji dodele nagrada u Sorboni, objasnili su da je cela serija odglumljena, uz pomoc njihovih kolega studenata. Obrazlozenje je da su hteli da pokazu kako fotozurnalizam previse cesto koristi odredjene kodove koji lako mogu biti iskorisceni za nesto rezirano.

Blog na kom sam prvo procitao, galerija fotografija na sajtu Paris Match, i tekst The British Journal of Photography.

Meni se cini da je ovo zakopalo, u izvesnom smislu, fotonovinarstvo. Ili bar doprinelo njegovom kraju, u smislu kredibiliteta. Barem se to odnosi na fotonovinarstvo kakvo poznajemo sada. Morace nesto ozbiljno da se menja. A uostalom, kad ce ako ne sada, u ovoj krizi. Sta vi mislite o svemu ovome?

+Quote Post
darkophoto
poruka Jun 28 2009, 15:18
Poruka #331

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 16-October 06
Član broj: 6,786

ekstra smile.gif
Hvala na linkovima, moraću nešto i o tome da škrabnem na Komori.

Ja bih njih nagradio. Možda ne za taj konkurs, ali nekako.
Mislim da pokazuje kako je istina ono u šta veruješ. Ono u šta te ubede.
I lepo pokazuje kako su i sve reportaže, sva fotografija uopšte upravo to -- proces ubeđivanja. Hiperrealizam, samo što je ovde obelodanjen, i svesno režiran. Kod drugih fotografija autor misli da govori istinu, ali u stvari laže na svoj način. Svaka im čast.

+Quote Post
Петар М. Дима
poruka Jun 28 2009, 18:03
Poruka #332

Datum reg.: 20-November 05
Član broj: 2,332

Нађи књигу Фотографија од Лиз Велс ... мислим да је ту доста тога објашњено. wink.gif - хе, пробам да нађем линк и гугл ме одведе право до блога Даркофото-а tongue.gif
још од само почетка, фотожурнализам је бар делимично режиран ... и сам сам против тога, али скоро сви - мање-више прибегавају томе. Картије-Бресон рече да живи(мо) у привилегованом свету и не треба ићи далеко да се то примети ... важно је да то искористимо за оно у шта верујемо. Тачка.

+Quote Post
Jo Husafet
poruka Jun 28 2009, 20:03
Poruka #333

Datum reg.: 24-April 05
Član broj: 539

^ Knjiga se zove Photography: a critical introduction.

Link na google books:
http://books.google.com/books?id=qhXKRR5Bv...lt&resnum=4

+Quote Post
Петар М. Дима
poruka Jun 28 2009, 22:23
Poruka #334

Datum reg.: 20-November 05
Član broj: 2,332

http://www.clio.co.rs/docs/ars/06_fotografija.html

+Quote Post
UnderDog
poruka Jul 1 2009, 19:55
Poruka #335

+Quote Post
UnderDog
poruka Jul 1 2009, 19:55
Poruka #336

+Quote Post
UnderDog
poruka Jul 1 2009, 19:56
Poruka #337

+Quote Post
UnderDog
poruka Jul 1 2009, 19:57
Poruka #338

+Quote Post
smena 8
poruka Jul 2 2009, 00:50
Poruka #339

Datum reg.: 17-July 06
Član broj: 5,455

a jeli dože, sad za ovih kišnih dana, je l' bio neki kišobran u vugla

kad im se ovako uneseš u fejs

al' pošteno

laugh.gif

+Quote Post
fake
poruka Jul 2 2009, 00:51
Poruka #340

Datum reg.: 21-March 06
Član broj: 3,864

CITAT (UnderDog @ Jun 26 2009, 19:24) *
Eeee, druže moj. Nemoj da mi staješ na muku. Neke prijatelje je bolje nemati. Lepo mi čovek obeća da ćemo se đorati, ja održim reč, kad ono ćorak! laugh.gif Ostadoh bez filmova, bez sredstava za rad. Prevara!!! laugh.gif

osetio sam se prozvanim..... dry.gif ,,,,,iako sam digo na noge staru gardu da se dokopam kakvih filmova!

+Quote Post

24 - broj stranica V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 - broj korisnika koji čitaju ovu temu (1 - broj gostiju, 0 - broj anonimnih članova)
0 - broj članova:

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 2. September 2010 - 22:46

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.