Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

3 - broj stranica V   1 2 3 >  
Closed TopicStart new topic

I rts krade, iako nam uzimaju lepe pare za pretplatu

V
Vaskes
poruka Apr 14 2009, 22:28
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 17-October 07
Član broj: 16,070

Naletim slučajno na blog ovoga čoveka:

http://blog.urosevic.net/2008/10/10/851/op...comment-page-1/

I onda među komentarima ugledam link ka web sajtu rts-a:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/13...%88%D0%B0+.html

Slika ko slika, nisšta posebno, ali je bedan njihov postupak. BLJAK!!!
Go to the top of the page

+Quote Post
v1z4rd
poruka Apr 14 2009, 22:33
Poruka #2

Datum reg.: 9-March 08
Član broj: 19,715

na brzaka sam pregledoa ali napisali su su na sajtu cc licenca, a on kaze kako su neka prava zadrzana (valjda GNU General Public License) ...

+Quote Post
Vaskes
poruka Apr 14 2009, 22:36
Poruka #3

Pa posle dodali potpis kad im je ovaj pisao da ga potpišu. Prvo su maznuli i nadali se da ih neće provaliti smile.gif

+Quote Post
-V-O-Y-A-G-E-R-
poruka Apr 14 2009, 22:40
Poruka #4

Mac guru

Datum reg.: 21-April 05
Član broj: 527

Naprotiv, uzeli su fotku i nisu ni o čemu razmišljali. Mislim, zar se "razmišljanje" može upotrebiti u istoj rečenici sa "Izvor: Creative Commons"! biggrin.gif

Taj ko je sklapao članak (ili da ne grešim dušu, ako on, a često je taj slučaj, ne traži fotku koja ide uz članak) je toliko pismen da je potpisao aknadno fotku kako ju je već potpisao..šta onda reći o njegovoj svesti.

+Quote Post
urke
poruka Apr 15 2009, 07:33
Poruka #5

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 17-March 06
Član broj: 3,810

Sav materijal na mom blogu (prvi link u prvoj poruci) objavljen je pod Creative Commons licencom i to varijantom BY-NC-SA 3, što je jasno istaknuto u footeru.

Ova licenca dozvoljava upotrebu i modifikaciju sadržaja pod uslovom da se navede izvor i da se materijal ne koristi u komercijalne svrhe.

Dakle, zadržana su „neka prava“ - vlasništvo/autorstvo nad autorskim delima, te pravo da nekome ko pita dozvolim upotrebu materijala van okvira ove licence.

Tekst licence postoji i na srpskom jeziku, samo je problem što taj koji je psotavio članak na veb izgleda nema blage veze o pravima i licencama.

Isprva mi je bilo iritantno što nema navedenog autorstva, a onda smešno zbog interpretacije moje poruke (i potpisivanja fotke sa CC). Nisam ni obratio pažnju na to da je pored nenavođenja autorstva, fotka upotrebljena u komercijalne svrhe bez dozvole. Iskreno razmišljam da kontaktiram advokata i potražim savet šta dalje.

+Quote Post
Dr Bouz
poruka Apr 15 2009, 08:22
Poruka #6

Datum reg.: 31-October 05
Član broj: 2,130

neeeemojte (*velika nuzhda) da I ER TE ES dekra?
ma ne mogu da verujem?
cekaj, jel' to ona firma shto je i radio beograd podruznica te firme? ona udbashka klika malih pusacha spolovila i lopova? javni servis? oni da kradu? ...ma daaaaaj....

....a, pa da -normalno da kradu. kad lopovu ne odsecesh ruku-on i dalje krade. kad pusachu ne zapusish usta-on i dalje pushi. kad nekom na visokom polozaju ne zapusis bulju-poltroni se i dalje uvlache, kad ne koknesh shtakore-oni se mnozhe, kad ne peresh ruke-dobijesh zuticu....
SVAKA BOLEST SE EKSPONENCIJALNO SHIRI AKO NEMASH PREVENCIJU, ODNOSNO, AKO JE NE SUZBIJESH NA VREME.

na zalost vreme za srbiju je davno proslo. ovo je rak-drzava. ovo kancer oboleo od aidsa. kad su povoljni vetrovi, smrad crkotine osecha se na polarnoj severnoj kapi...

+Quote Post
Jeremy
poruka Apr 20 2009, 18:06
Poruka #7

Datum reg.: 14-August 06
Član broj: 5,801

Lepo kaze DrBouz, dok god cekamo da neko drugi nesto preduzme nista se nece promeniti. Obavezno nesto preduzmi, cini mi se da ima i ovde na zoni neki dvokat koji se bavi time.
Puna zemlja nezaposlenih sposobnih ljudi koji hoce da rade ali svuda rade tatina i mamina deca koja su em nesposobna em nezainteresovana za posao. Dok god je tako naravno da ce sve da propada, ali ovde ljudi ne samo da se mire sa tim, nego vise i ne okrecu glavu, to je postalo najnormalnije i najmoralnije.
...napisah jos svasta pa obrisah, nema smisla... izvin'te za ovaj smor, tako mi je muka od ovog naroda mogao bi do sutra ovako ali bolje ne, a koga pa i zanima...

+Quote Post
-VladA-
poruka Apr 20 2009, 19:01
Poruka #8

Datum reg.: 15-September 08
Član broj: 23,725

I ladno i bezobrazno su izbrisali urketov komentar koji je poslao!!!
Treba ih tuziti i kozu sa ledja odrati, oni bar imaju- MI SMO IM DALI (pa sad bar malo nek nam vrate)

+Quote Post
psy-boy =)
poruka Apr 20 2009, 21:03
Poruka #9

Datum reg.: 12-April 08
Član broj: 20,551

Ja u zivotu nisam platio tu pretplatu!
Doshao je rachun pre neki dan sa nekom ogromnom kamatom, samo cu im reci ne gledam tv =)

+Quote Post
-V-O-Y-A-G-E-R-
poruka Apr 20 2009, 21:25
Poruka #10

Mac guru

CITAT (psy-boy =) @ Apr 20 2009, 22:03) *
Doshao je rachun pre neki dan sa nekom ogromnom kamatom, samo cu im reci ne gledam tv =)

Argument ti je debilan smile.gif Nece upaliti. Na kraju ces zavrsiti sa tuzbom i pozivom za rociste. Tu pretplatu ne treba smatrati pozivom da plate televeziju svi oni koji je gledaju ili koji imaju TV. To je oblik poreza i svi su u obavezi da ga placaju. Kao i onaj klasicni porez, kao i carinu, kao i doprinose. Drzava moze da se zaboravi pa da ne plati nekome nesto sto duguje, voli to da uradi, ali nikad ne prasta kad njoj neko duguje.

+Quote Post
psy-boy =)
poruka Apr 20 2009, 21:59
Poruka #11

ovo drugo je bila shala...
Ali da im placam, sigurno necu, samo izmishljaju neke gluposti...
Kao za infostan sto je doshlo kao do 1999 120k dinara... (vazi)

Edit: Mogu da mi oduzmu od akcija koje treba svi da dobijemo =)

+Quote Post
-V-O-Y-A-G-E-R-
poruka Apr 20 2009, 22:08
Poruka #12

Mac guru

Bez obzira. Plaanje pretplate realno nemas sa cim da uporedis. Propisano zakonom i vazi za svako domacinstvo (mozda ima izuzetaka za socijalno ugrozene i sl.).
A sa Infostanom nesporazum resava svaki pretplatnik posebno..nema korelacije izmedju te dve stvari, jer greska moze nastati kod Ingostanovog obracuna, ali je kod pretplate cinjenica da je tih 300 dinara tvoj trosak. Za kamatu ne znam smile.gif

+Quote Post
lukastrika
poruka Apr 20 2009, 22:10
Poruka #13

Datum reg.: 18-September 06
Član broj: 6,383

za tv, ako dokazes da ne posedujes tv prijemnik (dodje komisija da proveri), ukinu ti racun. bar je tako bilo ranije (pre godinu dana)

+Quote Post
-V-O-Y-A-G-E-R-
poruka Apr 20 2009, 22:13
Poruka #14

Mac guru

A TV karticu? wink.gif
Mislim da je to znatno komplikovanije za dokazati od svedoenja prvog komsije smile.gif Znam da smo mi u firmi, u kojoj zaista nemamo TV, a ni vremena da ga gledamo, gledali da otkazemo to, ali smo odustali. Kostalo bi nas vise vreme i zivci da to izganjamo, nego ta mesecna pretplata smile.gif

+Quote Post
lukastrika
poruka Apr 20 2009, 22:24
Poruka #15

Datum reg.: 18-September 06
Član broj: 6,383

ja znam za slucaj osobe, mlade, zdrave i prave koja ima svoj stan i nema televizor jer ga ne zanima i koja je uz ne previse muke uspela da se resi tog racuna pre godinu i par meseci

+Quote Post
-V-O-Y-A-G-E-R-
poruka Apr 20 2009, 22:25
Poruka #16

Mac guru

Treba svakako proveriti sta treba i uz koje uslove smile.gif

+Quote Post
-V-O-Y-A-G-E-R-
poruka Apr 20 2009, 22:31
Poruka #17

Mac guru

Evo ko je oslobodjen..oni koji imaju vise stanova, pa placaju samo u jednom i porodice u kojima zivi osoba sa invaliditetom.

http://www.rtv.rs/sr/rtv/pretplata/

Dakle, tvoj poznanik je u jednoj od dve kategorije. Treceg nema smile.gif

+Quote Post
-VladA-
poruka Apr 20 2009, 22:41
Poruka #18

Datum reg.: 15-September 08
Član broj: 23,725

Sad bas pogledah u citabu... lopovi vise ne uzimaju 300, nego 434,00 RSD (bar ima jednu 3-cu u cifri).
Kada sam pitao svog kablovskog operatera, da li ja moram da platim taj RTS harac ako placam njima kablovsku (povodeci se logikom da valjda oni placaju RTS-u pravo na re-emitovanje), on mi je odgovorio da moram, posto je kablovska luksuz a RTS obaveza. Pazi molim te, obaveza.
Al' ajd da ne idem vise u off. samo cu se iznervirati (jos vise)...

DOPUNA: Sa njihovog sajta:
CITAT
Na osnovu člana 81. Zakona o radiodifuziji jedinstvenu RTV pretplatu u istom iznosu na celoj teritoriji Republike Srbije plaćaju svi vlasnici radio i televizijskih prijemnika.

Sto znaci da ako nemam tv ili radio prijemnik...?

+Quote Post
psy-boy =)
poruka Apr 20 2009, 22:45
Poruka #19

Mislim da smo preterali sa off-om =(

+Quote Post
Vaskes
poruka Apr 20 2009, 22:51
Poruka #20

O da, jeste, ja bih vas banovao zbog toga tongue.gif

Sad sampogledao račun i digla mi se kosa na glavi!!! Prvo bilo jedva 300, pa 3 i pola, pa skoro 400, a sada 434 pa majku im ......... koji je to lopovluk i kablovsku skoro 800, lako je tako biti nacionalna televizija.

+Quote Post

3 - broj stranica V   1 2 3 >
Closed TopicStart new topic
1 - broj korisnika koji čitaju ovu temu (1 - broj gostiju, 0 - broj anonimnih članova)
0 - broj članova:

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 2. September 2010 - 22:49

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.