Rhino, pretvoriti duplozakrivljenu traku u pravoizvodnu povrs, ako sam dobro srocio |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Rhino, pretvoriti duplozakrivljenu traku u pravoizvodnu povrs, ako sam dobro srocio |
Mar 20 2009, 15:27
Poruka
|
|
|
IMam ove trake koje sam obavio oko cilindra.
![]() E sad, posto sam koristio bend da bi ih zavio, sve su postale duplo zakrivljene, pa su po sebi imale dosta iso krivi u jednom pravcu (da isprate krivu) ali takodje po duzini su imale dve ivicne, i dve u sredini (zavisno kako koja izgleda). Uradio sam rebuild, i stavio da u jednom (valjda je V pravac) imaju samo dve kontrolne krive. Medjutim, evo kad ukljucim rendered view, vidim da i dalje imaju visak. Potrebno mi je da imam samo ivicne krive, a da se izmedju pojavi gomila trouglova, odnosno duzi. U maxu bi se, da su u pitanju poligoni, snasao tako sto bi pretvorio ivicni edge loop u shape, i onda to spojio sa recimo cross section. |
|
|
|
|
Mar 20 2009, 17:30
Poruka
|
|
|
IMam ove trake koje sam obavio oko cilindra. ![]() E sad, posto sam koristio bend da bi ih zavio, sve su postale duplo zakrivljene, pa su po sebi imale dosta iso krivi u jednom pravcu (da isprate krivu) ali takodje po duzini su imale dve ivicne, i dve u sredini (zavisno kako koja izgleda). Uradio sam rebuild, i stavio da u jednom (valjda je V pravac) imaju samo dve kontrolne krive. Medjutim, evo kad ukljucim rendered view, vidim da i dalje imaju visak. Potrebno mi je da imam samo ivicne krive, a da se izmedju pojavi gomila trouglova, odnosno duzi. U maxu bi se, da su u pitanju poligoni, snasao tako sto bi pretvorio ivicni edge loop u shape, i onda to spojio sa recimo cross section. nurbsi zahtevaju malo drugaciji pristup modelovanju u odnosu na max. tako da u startu moras da isplaniras kako ces prici problemu. npr. bend, twist i ostale "modifaj" zezancije i nisu bas idelne u rhinu. radi to, ali rhino se obicno koristi u smeru dobijanja preciznog modela (what you see is what you get). znaci u startu treba napraviti precizne pomocne krive, po kojima ces praviti povrsine. jednu povrsinu je moguce dobiti na dosta razlicitih nacina od postojecih krivi.. cackaj -- probavaj sweep2rail, loftove, od mreze krivih... |
|
|
|
|
Mar 20 2009, 17:47
Poruka
|
|
|
Da ali imam milion ovih krivih i povrsina, nije mi bas jasno zasto on ovako konta povrsinu kad ima samo dve izvodnice i kada je krajnje pojednostavljena u jednom pravcu?
|
|
|
|
|
Mar 20 2009, 19:09
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 207 Datum reg.: 28-November 07 Član broj: 17,375 |
A da probaš na Rhinovom službenom "forumu" sa svim svojim pitanjima?!
|
|
|
|
Mar 20 2009, 20:09
Poruka
|
|
|
Za sta mi onda sluzi dizajnzona nego da smaram sa gomilom pitanja?
|
|
|
|
|
Mar 20 2009, 20:15
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 111 Datum reg.: 13-September 08 Lokacija: Beograd Član broj: 23,666 |
Neces daleko dogurati ako budes tako ispitivao svaku komandu posebno na nekoj liniji ili povrsini. Preporucujem ti da pocnes od modelovanja nekog konkretnog predmeta. Tako ces lakse skapirati i izvaliti komande. Tako sam i ja poceo u Rhino. Krenuo sam od najobinije police koju sam filetovao, pa sam od te police napravio neki bahati sto, a onda sam presao na modelovanje mobilnog telefona i tako polako skapirao komande.
|
|
|
|
Mar 20 2009, 20:39
Poruka
|
|
|
Slazemo se, samo imam zadatak za faks koji moram ovako da uradim, pa za sada trazim resenja za konkretne probleme. Moje ne iskustvo cini da pitanja izgledaju ovako, ali iste stvari pitam i za max koji koristim 10 godina.
Cim ovo zavrsim uzecu da izmodelujem neki auto, ili nesto slicno za sta rhino tacno sluzi. |
|
|
|
|
Mar 20 2009, 21:24
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 207 Datum reg.: 28-November 07 Član broj: 17,375 |
CITAT Cim ovo zavrsim uzecu da izmodelujem neki auto Živi bili pa vidjeli |
|
|
|
Mar 21 2009, 03:35
Poruka
|
|
|
Kretenu. Izvini molim te, ali sta to treba da znaci?
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Monday 20. May 2013 - 20:00 |