Najskuplja knjiga posvećena Mikelanđelu, Najskuplja knjiga |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Najskuplja knjiga posvećena Mikelanđelu, Najskuplja knjiga |
Dec 9 2008, 09:20
Poruka
|
|
|
Najskuplja knjiga posvećena Mikelanđelu
![]() Primerak nove knjige posvećene velikom italijanskom renesansnom majstoru Mikelanđelu Buanarotiju, "Mikelanđelo, mudra ruka", najlepša i najskuplja knjiga na svetu , stigao je nedavno iz Italije u gradsku biblioteku u Njujorku. Knjiga "Mikelanđelo, mudra ruka", teška je 28 kilograma i procenjena na 100.000 dolara. Ali mislim da kosta sada 155.000. U knjizi se govori o životu i delu slavnog italijanskog vajara i slikara.. "Mikelanđelo, mudra ruka", ručno je rađena u povezu od pliša i belog mermera. Korice knjige napravljene su od crvenog pliša tkanog u jednoj italijanskoj radionici koja ručno izrađuje zavese za Metropoliten operu i Milansku skalu. Knjiga sadrži mnoštvo fotografija Mikelanđelovih najpoznatijih skulptura, skica i pesama koje je slavni majstor napisao. Za izradu svakog primerka knjige bilo je potrebno šest meseci jer su korišćene veštine italijanskih renesansnih majstora. Pored primerka koji je poklonjen njujorškoj biblioteci i koji će publika moći da vidi od iduće nedelje, prodato je, uprkos astronomskoj ceni, još 20 ovakvih knjiga. Izdavač Marilena Ferari, predsednica kuće "FMR" iz Bolonje, u šali je objasnila da je dobila ideju o izradi ovog ekstravagantnog izdanja jer je "luda". "Obožavam knjige", rekla je Ferari, dodajući da knjige koje se objavljuju na Internetu gube svoj identitet. |
|
|
|
|
Dec 9 2008, 22:07
Poruka
|
|
|
A evo i najskuplje srpske knjige. Mislim da bih slobodno mogao da kažem i najvrednije.
http://www.miroslavljevojevandjeljefaksimil.com/main_sr.htm
|
|
|
|
|
Dec 10 2008, 13:27
Poruka
|
|
|
A evo i najskuplje srpske knjige. Mislim da bih slobodno mogao da kažem i najvrednije. http://www.miroslavljevojevandjeljefaksimil.com/main_sr.htm ![]() Miroslavljevo jevanđelje je strašno vrijedna stvar u svakom pogledu. |
|
|
|
|
Dec 11 2008, 22:22
Poruka
|
|
|
Pa fototipsko izdanje i nije toliko skupo u poredjenju sa ovom knjigom o Mikelandjelu, ali je zato origina od neprocenjive vrednosti. Da mi je standard kao prosecne zemlje EU, ne bih ni trenutka oklevao da kupim jednu.
|
|
|
|
|
Mar 9 2009, 22:52
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 17 Datum reg.: 9-March 09 Član broj: 28,324 |
Strasno... Sa nasim standardom mozemo samo ove slike da gledamo...
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 19:17 |