Dizajnzona Photo ShootOut, Diskusija o predlogu za novo fotografsko takmičenje |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Dizajnzona Photo ShootOut, Diskusija o predlogu za novo fotografsko takmičenje |
Oct 6 2008, 10:14
Poruka
|
|
|
[deus objašnjava]
Prva ideja se pojavila na ONOJ TEMI, a ovde se nastavlja diskusija o tome. [/deus objašnjava] ... razmishljam na glas. mozda ne bi bilo loshe da se napravi i liga, kao u fudbalu. broj odigranih, svako sa svakim po 1 ili 2 puta, broj glasova za je broj datih golova, broj glasova protiv je broj primljenih golova itd... m? |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 10:19
Poruka
|
|
|
hm, pa da bude ko ona floorball, liga za 4 igraca
ne znam, meni je to malo prenapredno razmisljanje. za sada je premali broj ljudi pokazao otvoreno interesovanje da u ovom ucestvuje. lako cemo posle da organizujemo, ako zakljucimo da ih ima mnogo i da je nesredjeno. (problem s ligom je i to sto dolazis u situaciju da teras ljude da to rade - da bi imali jednak broj dvoboja, da bi bili sa svakim, a to najcesce ne vodi dobrom) |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 10:34
Poruka
|
|
|
Upravo to. Hajde da prvo obavimo ovo. U međuvremenu, niko ne sprečava ostale članove da naprave svoje dvoboje. Liga je super ideja, ali pod uslovom da imamo bar pet-šest raspoloženih takmičara. Zasad imamo dva i po
Luka, šta misliš o tome da poraženi dobije disk sa knjigama, filmovima i sličnim džidžabidžama od pobednika. U fazonu - moraš ti još da učiš |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 11:09
Poruka
|
|
|
Evo, ja se prijavljujem za jedan od sledecih dvoboja, samo mora ranije da mi se kaze (tj. rok mora da bude duzi), jer film treba izradjivati (3 dana kod lokalnog dilera).
|
|
|
|
|
Oct 6 2008, 11:17
Poruka
|
|
|
Interesantna ideja
Predlog pravila za DZ FotoDvoboj™ Ligu 1. Mogu učestvovati svi članovi foruma. 2. U takmičenju učestvije 16 fotografa, parovi se izvlače u neki utorak u Novom Sadu u onoj birtiji sa radijima. 16 je po meni optimalno rešenja, pošto krug takmičenja može da se uklopi u neku mesečnu šemu. 3. Fotografi se takmiče u nedeljnim rundama. Runda počinje u ponedeljak i završava se u nedelju. Svaka runda ima svoju jedinstvenu temu koaj se objavljuje u nedelju u veče. Takmičari su dužni da radove pošalju na određenu adresu do četvrtka u 06:00, do četvrtka u podne se postavlju teme sa glasanjem koje traje do nedelje uveče. Radovi se postavljanju bez navođenja autora, pobednik ide u sledeću rundu. 4. Takmičari su dužni da pošalju radove sa EXIF-om (i bez preterane kompresije) kao dokaz da je fotografija snimljenau propisanom roku (urednik takmičenja radove snima bez EXIF-a i takve ih postavlja na glasanje). Radovi se šalju bez potpisa, okvira i bilo kakvog ukrasa. Klot fotka! ... |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 11:25
Poruka
|
|
|
@IWBD TRO Ld: Otvori posebnu temu i predloži svoja pravila. Ako ovo zaživi, urednici će lako sve teme ubaciti u poseban potforum. Molim urednike da u podnaslovu ove teme dodaju Lukastrika vs. Underdog.
Edit: Deuse, ovo je već FotoLigaŠampiona™ |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 11:37
Poruka
|
|
|
Zivot pritis´o ove nedelje najgroznije, tek od sledece bih mogao da pocnem da razmisljam o fotografisanju. Unapred da kazem da sam izuzetno los u postavljanju pravila, i da bi svim ucesnicima mozda bilo u interesu da preuzmu neka univerzalna pravila, cijagod da su. Ako ne, potrudicu se
|
|
|
|
|
Oct 6 2008, 11:41
Poruka
|
|
|
hocu i ja u ligu fotosampinjona
|
|
|
|
|
Oct 6 2008, 11:42
Poruka
|
|
|
Za one kojima je 3 dana malo, može i ...
3. Fotografi se takmiče u nedeljnim rundama. Runda počinje u ponedeljak i završava se u nedelju. Svaka runda ima svoju jedinstvenu temu koaj se objavljuje u nedelju u veče. Takmičari su dužni da radove pošalju na određenu adresu do petka u 06:00, do petka u podne se postavlju teme sa glasanjem koje traje do nedelje uveče. Radovi se postavljanju bez navođenja autora, pobednik ide u sledeću rundu ...
|
|
|
|
|
Oct 6 2008, 11:50
Poruka
|
|
|
Ja mislim da je Deus dobro definisao propozicije, jedino ne bih voleo da kasnije neko dobija nagradu (sta ti znam print, majicu...)
I naravno da temu odredjuju moderatori (zajedno ili posebno) Pozdravljam predlog. Ovakve stvari su dobre za foto forume. |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 12:33
Poruka
|
|
|
Fight, fight!
Dobra vam je ova ideja! |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 13:02
Poruka
|
|
|
И ја сам са вама, и ја сам са вама
Свиђа ми се идеја, подржавам је у потпуности и пријављујем се да учествујем. Али имам један амандман. Познајући људе, предлажем да извучени парови буду анонимни, тако да се јавно не зна ко се надмеће. Када су два позната противника супротстављена један другом, иако не постоје информације о томе која је чија фотографија, аудиторијум ће препознати ауторе фотографија по стилу, тако да анонимност не игра никакву улогу. Тада ће на видело код гласача испливати хало ефекат, антагонизам и анимозитет. Само размишљам наглас... |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 14:06
Poruka
|
|
|
u pravu je doomster, al' manje je to bitno.
nije poenta u ocenjivanju fotografija, koliko u motivaciji ljudi, i stvaranju kvalitetnihih radova. |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 15:19
Poruka
|
|
|
Bravo Bane. A i Dumster je u pravu (zar je moguće drukčije?). Ja sam hteo da ovo držimo što jednostavnijim, a tu mora biti nekih nedostataka. Evo mog predloga:
Podržavam ideju o sistemu takmičenja većeg broja članova (16, po sistemu eliminacija), ali neka to bude odvojeno od pojedinačnih dvoboja. Neka se dvoboji održavaju na nivou lične prozivke, nešto poput opklade. Neka traju oko tri dana, plus par dana za glasanje. U isto vreme član može učestvovati u više dvoboja (na volju mu). Pravila neka članovi sami donose, ovo je slobodan forum Takođe bi bilo dobro da očuvamo i mesečno takmičenje, kao i do sada. |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 18:32
Poruka
|
|
|
Evo jos jednog predloga: da se kategorije odvoje. Moja sredstva su negde izmedju "nepostojeca" i "najstroze ogranicena", i cisto sumnjam da neko svojom profesionalno-studijskom fotkom nece isprasiti tur mojoj lepo osmisljenoj, ali únekoliko lose osvetljenoj ulicnoj fotografiji. Sto ce reci, mozda se treba dogovoriti da li je ok da se moje trash fotke takmice sa polishovanim fotografskim umecima. Mislim, hocu ja da se takmicim, ali stvarno nemam sta da fotkam osim okruzenja, niko iz drustva nece da stane pred objektiv... ako se predlog usvoji, prozivam vas SVE
|
|
|
|
|
Oct 6 2008, 19:08
Poruka
|
|
|
Bravo Bane. A i Dumster je u pravu (zar je moguće drukčije?). Нека Деус (уз наше и сугестије других уредника) осмисли још мало пропозиције, временом ће се унапредити систем... Битно је да се почне, да уживамо и да правимо добре (и лоше) фотографије. Ништа без такмичарског духа |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 21:01
Poruka
|
|
|
Spreman sam da ispadnem smesan i stanem rame uz rame s titanima dizajn zone
|
|
|
|
|
Oct 6 2008, 21:15
Poruka
|
|
|
hm.. i'm in. bas mi treba nesto da se pokrenem!
|
|
|
|
|
Oct 6 2008, 22:25
Poruka
|
|
|
... nastavak razmišljanja na ovu temu ...
Što se tiče priče o anonimnosti autora, stoji ta priča, ali ako se u ovoj formi takmičenja insistiranje na tome može biti problematično. Podrazumevalo bi se da se parovi izvlače u tajnosti i da su autori tajni do kraja. Nije neizvodljivo, ali ... Druga opcija je da se zna ko su učesnici i ko su parovi po rundama, ali se na glasanju ne navodi ko je autor koje fotografije. Tačno je da se nečiji stilovi jasno prepoznaju, ali verovatno bi se prepoznavali i u 1/1 anonimnoj verziji. Nije najobjektivnije, ali hajde malo da verujemo ljudima. Jasno bi bilo da se ocenjuju postavljene fotografije a ne autori. Uostalom, iznenađenja su uvek moguća. Ako se ova pravila pokažu labava, zategnućemo ih po poterbi. Što se tiče rokova ... jeste, filmaši su malo jače ograničeni od digitalizovanih, ali bi se pazilo da ih teme ne ograničavaju previše. Teme bi bile najprostije moguće, do te mere se na njih može odgovoriti i kamericom sa mobilnih telefona. Znači neke opšte, kao na primer materijali (drvo, metal, staklo, beton, papir ...), predmeti (stolice, šoljice, viljuške, telefoni, makaze ...), boje, brojevi, dvosmislice, apstraktne izmišljene dvosmislice ... ili šta god je već moguće uraditi za dan, dva, tri ... ... i slobodno dodaite ideje za pravila. Lako ćete se prijaviti kada takmičenje bude otvoreno. |
|
|
|
|
Oct 6 2008, 22:38
Poruka
|
|
|
A 'el može se uvede kladionica pa da i mi paceri učestvujemo?
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 14:48 |