Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Digitalni fotoaparat, Fuji S1000?

V
petkobre
poruka Sep 3 2008, 23:31
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 12-April 05
Član broj: 486

Najcesce visim na 3D sekciji, do sada cak nisam ni imao digitalni fotoaparat i krajnje je vreme za kupovinu nekog.
Prvo sam mislio da uzmem nesto malo, kao Canon A470, recimo, ali onda sam video u SK opis Fuji FinePix S1000fd po skroz pristojnoj ceni, pa su mi apetiti malo porasli smile.gif Dakle hteo bih misljenje o ovom modelu ili predlog za neki drugi, neki koji ima malo jaci zoom, od 8x na dalje recimo, da mogu malo i manuelno da se zezam (bas da vidim razlike u vrayu i reallife-u:), ali nista ozbiljno). Oko velicine se najvise dvoumim ali to cu morati sam, a i oko stabilizacije slike. Pitanje bi bilo, moze li se za slicnu sumu kupiti nesto sa mozda manjim zoomom i stabilizacijom, ili jos bitnije koliko ta stabilizacija utice na kvalitet fotografije (sa vecim zumom pretpostavljam, posto i inace imam mali tremor:)) Da li se isplati prezaliti jos neki evro i kupiti Fuji SLR FinePix S8000? Vazna napomena je da cu ga najverovatnije koristiti jednom mesecno, ali eto bar to jednom da bude sa ok rezultatima, za svadbe i druga veselja, a da mogu da uslikam lepo i neku fasadu, neki detalj za teksturu i tako, nista specijalno.

Btw, ovo za svadbe je sala, da ne pomislite da cu da idem da fotkam po svadbama...dobro, mozda ali kao gost smile.gif

Hvala.
Go to the top of the page

+Quote Post
deus&machina
poruka Sep 4 2008, 06:34
Poruka #2

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 18-January 05
Član broj: 52

Tema premeštena u Fotografske tehnike, gde po prirodi pitanja pripada.

+Quote Post
lisa
poruka Sep 4 2008, 22:39
Poruka #3

Grupa: Članovi
Datum reg.: 16-February 05
Član broj: 287

Moj drug je uzeo fuji s8000 i uzasno je nezadovoljan kvalitetom fotki. Ako odes na fuji-ev sajt i vidis fotke mozes i sam da procenis.
Sto se fuji-a S1000 ima ga noonchaka, sa bpc-a, pa razmeni utiske sa njim.

+Quote Post
Dusko Popov
poruka Sep 5 2008, 03:58
Poruka #4

Datum reg.: 24-August 07
Član broj: 13,685

CITAT (petkobre @ Sep 4 2008, 00:31) *
Da li se isplati prezaliti jos neki evro i kupiti Fuji SLR FinePix S8000?

Fuji s8000 NIJE SLR vec ultrazoom kompakt isto kao i s1000fd

+Quote Post
petkobre
poruka Sep 5 2008, 09:36
Poruka #5

^ copy/paste sa oglasa smile.gif Ukapirao sam u medjuvremenu. Posle setanja po zoni i netu ipak sam se odlucio za Canon SX100IS.

Hvala.

+Quote Post
petkobre
poruka Sep 6 2008, 13:00
Poruka #6

Juce uzeh S5 IS. Najvise zbog Duskovog komentara u nekoj drugoj temi o tome da je dobar za aim and shoot, bez podesavanja od x minuta, mada malo sam se zezao i stvarno moze dosta da izvuce u manuelnom modu.

Brisite ako mislite da je reklama, ali uzeo sam ga u AxelFoto i moram pohvaliti stvarno dobre i profi ljude tamo.

Hvala.

+Quote Post
cale4fuji
poruka Sep 7 2008, 20:47
Poruka #7

Datum reg.: 7-September 08
Član broj: 23,538

CITAT (lisa @ Sep 4 2008, 23:39) *
Moj drug je uzeo fuji s8000 i uzasno je nezadovoljan kvalitetom fotki. Ako odes na fuji-ev sajt i vidis fotke mozes i sam da procenis.
Sto se fuji-a S1000 ima ga noonchaka, sa bpc-a, pa razmeni utiske sa njim.

Da samo ti se 'omakla jedna sitnica.
Citat:
"Sample photos are simulated images"
Izvor

+Quote Post
Dusko Popov
poruka Sep 7 2008, 21:55
Poruka #8

Datum reg.: 24-August 07
Član broj: 13,685

^^
generalno svaki Canon je dobar za taj automatski gay-mod i da si sx100is uzeo nebio pogresio... ali generalno prosumer klasa aparata ne koristi se na auto modovima vec na M, A(Av), P, S(Tv)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 20. June 2013 - 04:20

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.