trigeri i dva blica ili mozda tri |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
trigeri i dva blica ili mozda tri |
May 6 2008, 04:08
Poruka
|
|
|
imam ovaj kineski triger kao sa slike,samo sto na mom ne pise pt-04 vec pise pt-01
![]() planiram da uzmem jos jedan blic kako bih mogao da koristim dva,i to sve bih koristio uglavnom napolju.moje pitanje je jel bi to radilo ako bih ja recimo kupio jos jedan takav triger i onda dva blica na kojima se na svakom nalazi triger aktivirao sa jednim odasiljacem na aparatu,da li je to moguce i da li moraju trigeri da budu istih oznaka ili bi recimo to sve radilo iako na jednom pise pt-01 a na drugom pt-04. |
|
|
|
|
May 6 2008, 08:04
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 1,955 Datum reg.: 28-August 06 Lokacija: Beograd Član broj: 6,020 |
Znas kako, u teoriji bi trebalo da radi u slucaju da su svi prijemnici na istom kanalu. E sad, da li su pt-01 i pt-04 na istom kanalu (frekvenciji) mozes znati samo ako probas. PT-04 ima izbor od 4 kanala, ja licno verujem da je jedan isti kao i na pt-01. Ako hoces dacu ti ja moj pt-04 pa probaj. Mada mislim da ti je jeftinija varijanta da drugi blic opaljujes slave kockicom pomocu prvog a taj glavni sa pt-01.
Eto tako.. poz Ivan |
|
|
|
May 6 2008, 08:30
Poruka
|
|
|
al' na svetlu 'oce da nece da pukne kockica osobito ako se "ne gledaju".
odes kod trgovca, i poneses taj koji imas, i probas sa onim nekim koji 'oces da kupis - i vidis radi-neradi. |
|
|
|
|
May 6 2008, 09:32
Poruka
|
|
|
Pretpostavljam da svi rade na istoj frekvenciji a na različitim kanalima. Nisam merio, tehničkih podataka nema, ali je najverovatnije tako. Najbolje je da poneseš svoj emiter i da probaš u prodavnici. Ovaj PT-04 kada otvoriš videćeš dva prekidača unutra. Probaš sve četiri kombinacije sa svojim emiterom i ako ubodeš isti kanal dobro je.
A ovaj držač što se vidi na slici su napravili jedared. Blic je suviše težak. Ja sam mozgao kako da ojačam to, i nisam ništa smislio. A u međuvremenu sam polomio kutijicu. |
|
|
|
|
May 6 2008, 12:06
Poruka
|
|
|
Posto ima vishe verzija tih triggera, treba samo da nadjesh risiver koji je kompatibilan sa tvojim transmiterom, i mozesh da okidash i 20 bliceva, uopshte nije bitan broj, svaki se ponasha kao da je sam.
|
|
|
|
|
May 6 2008, 19:02
Poruka
|
|
|
Najbolje ti je da uzmes jos jedan isti takav, pt-01, mada moze da se desi da radi na nekom kanalu sa pt-04, tako da je najbolje ono sto su ti vec predlozili, a to je da odes kod prodavca i probas na licu mesta. Ja imam pt-04, tako da mogu da ti pozajmim da probas ako treba.
|
|
|
|
|
May 6 2008, 19:03
Poruka
|
|
|
super
|