Position order u glupom Corelu, nekad ne radi? |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Position order u glupom Corelu, nekad ne radi? |
Mar 4 2008, 14:07
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 881 Datum reg.: 18-February 07 Lokacija: Kragujevac Član broj: 9,242 |
Pozdrav svima..zanima me zasto se desava i dali ja negde gresim kod sledeceg..radim neki katalog i imam pozadinu na koju pisem text itd..pozadina je pravougaonik ispunjen bojom..e sad ka otlucam text i kad ga stavim gde hocu da bude na pozadini..on je u backgroundu..ja lepo Order..To front i ono nikako nece..ja onda pozadinu To Background..jok..ni tada nece..ja onda provalim..uradim Group pozadine..pa nanesem text na poziciju..ungroup pozadine i tada je text ispred ..To front kako treba......jel ja negde gresim ili je to stvarno neki problem Corela.
Hvala |
|
|
|
Mar 4 2008, 14:22
Poruka
|
|
|
Prvo, zaista imam problem da razumem opis tvog problema
... ka otlucam text i kad ga stavim gde hocu da bude na pozadini..on je u backgroundu ... Svaki novi objekat (tekst, oblik, šta god) se uvek kreira kao „najvišlji”, iznad svih objekata koji su već na strani. Izuzetak su objekti koje kreiraš na lejeru koji nije na vrhu i tada su ti objekti na vrhu aktivnog lejera. ...pozadina je pravougaonik ispunjen bojom ... uradim Group pozadine..pa nanesem text na poziciju..ungroup pozadine i tada je text ispred ... Ajde ovo polako i razgovetnije, molim te. |
|
|
|
|
Mar 4 2008, 17:42
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 881 Datum reg.: 18-February 07 Lokacija: Kragujevac Član broj: 9,242 |
ajd..na brzinu sam pisao danas i sve mi se s..balo...nisam mogao da snimim nista..kaze "Destination drive full" a imam slobodnih 230gb..pa sam izludeo
Dakle..otvorim nov dokument...napravim pravougaonik..ispunim zutom bojom. Text tool-om..otkucam text..pored pravougaonika...konvertujem u krive ili ne..sve jedno... Text prevucem da bude na sredini pravougaonika...ali text je iza pravougaonika... Selektujem pravougaonik...Order...Send to back...nista se ne desava.. ALT+Click..selektujem text..order..send to front....nista se ne desava..text je i dalje iza pravougaonika.. Nacrtam jos nesto ili samo otkucam jedno slovo pored pravougaonika.... Selektujem i to slovo i pravougaonik..Group...Send to back...i sad radi..text je ispred pravougaonika... Ungroup Pravougaonik i to jedno slovo...delete..to jedno slovo..i text mi je sada ostao ispred pravougaonika kako hocu... Eto samo tako kad uradim hoce...nikako drugacije..pada sam primetio jos nesto...ako mi je sve sto radim unutar radne povrsine..recimo A3 trenutno..sve je OK..Order-radi..ali ako mi je taj pravougaonik van radne povrsine..na belom prostoru...moram ovako da se zezam... Eto to je muka..Plus sto nece da snimi...fajl od 100mb mi napravio..nece kao CDR...kao EPS..samo do pola..kao AI..samo do pola (od recimo 6 pravougaonika snimi 3)...kao Corel Exchange format..snimi..ali kad pokusam da ga otvorim..kaze..File corrupted. Corel 12 |
|
|
|
Mar 5 2008, 00:22
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 1 Datum reg.: 11-February 07 Član broj: 9,059 |
Probaj ovo:
Otvori Object Manager (Tools->Object Manager) i sa desne strane ce se pojaviti paleta. Ako ti je kojim skucajem selektovana "Desktop" u Master Page-u, tu lezi problem. Samo klikni na Layer1 i uradi sve isto. A sto se tice onih Disk Full greske, to ne znam sta moze biti. |
|
|
|
Mar 5 2008, 02:06
Poruka
|
|
|
... primetio jos nesto...ako mi je sve sto radim unutar radne povrsine..recimo A3 trenutno..sve je OK..Order-radi..ali ako mi je taj pravougaonik van radne povrsine..na belom prostoru...moram ovako da se zezam ... Pa što nisi odmah rekao da si sve to radio van strane. Znači trk nazad na stranu. Da, Corel oće ponekda da se sam sebe ne razume ako radiš van strane dokumenta. |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 21:39 |