Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Software, Direct3D, OpenGL..., Koja je razlika u 3ds Maxu?

V
Black Arrow
poruka Feb 11 2008, 20:13
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 19-December 06
Član broj: 8,034

Znaci, uvek nesto tu kao cackam a nikada ne znam koja je razlika i koji driver cemu sluzi.

Molim upucene da me upute u ovu problematiku smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
xaver
poruka Feb 11 2008, 20:47
Poruka #2

Datum reg.: 20-February 05
Član broj: 302

software - najgori prikaz, sve izvlaci samo procesor, kao da nemas graficku sa 3d mogucnostima

Dierct3D - najnapredniji, i verovatno najbrzi. U direct3D-u mozes da na materijalima vidis specular-e, transparencija je bolja i jos puno toga, mada hoce i da brljaviponekad

OpenGL - generalno dobar, pogotovo za wireframe, u shade modu sporiji od direct3D (nekad malo, nekad i dosta). Nekad je bio cudo ali su mu zapostavili razvoj za vreme vladavine microsoft-a i nvidie (prethodnih 4-5 godina).

Najbolje je da stavis na Direct3D

+Quote Post
toma
poruka Feb 12 2008, 14:07
Poruka #3

Datum reg.: 28-June 06
Član broj: 5,236

Kad smo vec kod toga, jel imate neke probleme sa prikazom? Ja bas imam problema sa D3D, na primer model u viewportu mi pocrni ceo, brljavi dok radim sa poligonima, mape nestaju i vracaju se proizvoljno u viewport...
Pretpostavljam da bi instalacija drugog drajvera pomogla, nisam probao, prebacio sam se na OpenGL i sad je sve uglavnom ok. sad mi samo nestaje prozor i ono ok dugme za region render...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 18:28

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.