Software, Direct3D, OpenGL..., Koja je razlika u 3ds Maxu? |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Software, Direct3D, OpenGL..., Koja je razlika u 3ds Maxu? |
Feb 11 2008, 20:13
Poruka
|
|
|
Znaci, uvek nesto tu kao cackam a nikada ne znam koja je razlika i koji driver cemu sluzi.
Molim upucene da me upute u ovu problematiku |
|
|
|
|
Feb 11 2008, 20:47
Poruka
|
|
|
software - najgori prikaz, sve izvlaci samo procesor, kao da nemas graficku sa 3d mogucnostima
Dierct3D - najnapredniji, i verovatno najbrzi. U direct3D-u mozes da na materijalima vidis specular-e, transparencija je bolja i jos puno toga, mada hoce i da brljaviponekad OpenGL - generalno dobar, pogotovo za wireframe, u shade modu sporiji od direct3D (nekad malo, nekad i dosta). Nekad je bio cudo ali su mu zapostavili razvoj za vreme vladavine microsoft-a i nvidie (prethodnih 4-5 godina). Najbolje je da stavis na Direct3D |
|
|
|
|
Feb 12 2008, 14:07
Poruka
|
|
|
Kad smo vec kod toga, jel imate neke probleme sa prikazom? Ja bas imam problema sa D3D, na primer model u viewportu mi pocrni ceo, brljavi dok radim sa poligonima, mape nestaju i vracaju se proizvoljno u viewport...
Pretpostavljam da bi instalacija drugog drajvera pomogla, nisam probao, prebacio sam se na OpenGL i sad je sve uglavnom ok. sad mi samo nestaje prozor i ono ok dugme za region render... |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 18:28 |