Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

10 - broj stranica V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic

Iz Srbije, svim srcem, Predsednik!, izborni vashar

V
Christopher Carr...
poruka Jan 13 2008, 13:31
Poruka #41

Mr. Wolf

Grupa: Supermoderatori
Datum reg.: 24-January 06
Član broj: 3,067

RSS? smile.gif

Elem, nisu me baš impresionirali američki slogani - kapiram da je u pitanju kulturološki jaz i sl. ali te poruke su isprazne kao i domaće. Jesu bolje ali opet, političari su političari i tamo i vamo, populizam je isti svuda a ono u čemu se razlikujemo je to što tamo glasače pridobijaju ili gube na rešenjima realnih životnih problema dok je kod nas sve to i dalje u domenu apstraktnih priča i ciljeva. Na stranu što je tamo politička komunikacije nešto na čemu se radi decenijama a kod nas je to nova grana nečega što je samo po sebi novo (advertising).

Mada, moram da istaknem mog USA favorita - George W. Bush (2000) - Leave no child behind smile.gif Ovo je toliko dvosmisleno (ako je čitač zlonameran kao što sam ja) da mogu lahko da ga zamislim kao slogan one pedofilske partije što je pokušala da se registruje valjda u Belgiji. O ratnim konotacijama da i ne govorim.
Go to the top of the page

+Quote Post
johnny.
poruka Jan 13 2008, 14:03
Poruka #42

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 21-November 05
Član broj: 2,346

Nisam puno gledao TV ovih dana, ali mislim da sam u prolazu provalio dva mnogo slična spota. Nisam ni jedan odgledao ceo pa me ispravite ako grešim, mislim na Čedin i Borisov kad se obraćaju "običnim smrtnicima". Ono, u studiju, a oko njih obični ljudi i ti fazoni. Kako to sad tako? Mislim, ista fora.

+Quote Post
frenchman
poruka Jan 13 2008, 14:16
Poruka #43

Grupa: Članovi
Datum reg.: 23-November 06
Član broj: 7,501

CITAT (johnny. @ Jan 13 2008, 14:03) *
Nisam puno gledao TV ovih dana, ali mislim da sam u prolazu provalio dva mnogo slična spota. Nisam ni jedan odgledao ceo pa me ispravite ako grešim, mislim na Čedin i Borisov kad se obraćaju "običnim smrtnicima". Ono, u studiju, a oko njih obični ljudi i ti fazoni. Kako to sad tako? Mislim, ista fora.

Koliko sam video, Tadiceva reklama je stvarno tako napravljena kao da se on obraca nekoj masi, imas ljude iza njega, ali i ispred njega i kamere provejavaju ljudi. Cheda se obraca kameri, a ljudi samo stoje iza njega. Obe imaju isti tip kadriranja sto ih cini slicnim, ali u sustini nisu iste reklame.

A mozda se i pojavila jos neka reklama koju nisam video...

+Quote Post
johnny.
poruka Jan 13 2008, 14:22
Poruka #44

Urednik

Da, to sam mislio, samo, jeste da se Čeda obraća kameri ali mi je onaj momenat kad kamera snimi i ljude ispred njega ukazao na sličnost. Znači i u jednom i u drugom slučaju ljudi su i ispred i iza govornika. Jeste razlika što ovaj priča u kameru ali kad se kamera prebaci na masu koja je ispred Čede dođe mu na isto. Zar ne? Ne kažem da tu neko kopira nekog, samo mi palo na pamet "kako sad ovo?". smile.gif

+Quote Post
ddjuka
poruka Jan 13 2008, 14:43
Poruka #45

Datum reg.: 20-August 05
Član broj: 1,477

Masa je iza Cede, ako sam ja dobro video. A ispred Cede je gledalac. A to kad kamera snima samo ljude pozadi,a Ceda govori, je koliko sam ja shvatio, poruka da su ljudi iza njega isti poput oni kojima se obraca. Npr. ti johnny slusas to i vidis tamo nekog vecitog studenta i kazes u sebi: "Ovaj je kao ja" smile.gif wink.gif

+Quote Post
BECHA
poruka Jan 13 2008, 15:27
Poruka #46

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 18-April 07
Član broj: 10,311

Sjajna diskusija!
Evo zanimljivog linka klik ukoliko vec niste gledali na TV-u.

+Quote Post
ddjuka
poruka Jan 13 2008, 15:31
Poruka #47

Gledali smo Bećo i vec smo napisali nesto o onome Zuja je zakon

+Quote Post
BECHA
poruka Jan 13 2008, 15:54
Poruka #48

Pratim ja, pratim smile.gif link je za one koji ne gledaju TV!
Vezano za tu poruku "Zuja je zakon" i "Zivot je zakon"- nikada ih ne bi dovela u vezu sa zakljuckom da je LDP maznuo slogan. Licno mi se ne svidja jer me i previse podseca na fraze tipa:to brate, vrh brate, zakon brate...
Ali donekle je opravdano zbog ciljne grupe. Danas sam u novinama citala kako je u stvari LDP potrosio najvise para na marketing (oko milion evra) iako nemaju realnih sansi ni za drugi krug. I naravno ogroman naslov: "Cedo odakle tolike pare?", i jos par negativnih konotacija.
Iskreno, smejala sam se gledajuci Tadica u obracanju masi. Covek je stvarno dao sve od sebe ali spontanost koja nedostaje ovoj reklami ne nazire se ni u ljudima oko njega a jos manje u njemu.
Defintivno je stranci koja je trenutno na vlasti ujedno i najteze da uveri ljude kako im je potrebno jos samo malo i bice bolje. Dok oni mole za jos jednu, ostali traze svoju sansu za dokazivanje!

+Quote Post
ddjuka
poruka Jan 13 2008, 16:05
Poruka #49

^Kurir?

+Quote Post
BECHA
poruka Jan 13 2008, 16:10
Poruka #50

Nisam bila sigurna pa sam procackala na netu, evo linka, Press je u pitanju klik

+Quote Post
the
poruka Jan 13 2008, 16:20
Poruka #51

određeni član

Datum reg.: 6-February 05
Član broj: 227

onoliko koliko je to u ovoj sredini mogao, blog je i doprineo za prošli ostvareni cenzus. tv kampanja je naspram toga toliko zanemarljivog učinka, da će se tek u ovom slučaju pokazati koliko je irelevantna za krajnji rezultat. pri tome ne mislim samo na ldp već na celokupnu scenu uopšte.

dokaz za to su i više nego uspešne kontra kampanje protiv udarnih pesnica ldp blogova, objavljivanjem njihovih ranih radova iz sfere "šešelj je malo dete".
naravno, ni sami blogeri nisu imali petlju (ili iskrenije, drugo sredstvo) da prikoče i sagledaju realnost i na dnevnom svetlu. kolika će biti cena tog nedoziranog marketinga - teško je pogoditi.
ako se iz konačnog zbira oduzme i ona polovina glasova pristigla sa severa a čijih se inicijalnih vlasnika čika čeda pokušao osloboditi pre vremena - le le...

ali da ostanem pri temi. aktuelni spotovi (sem poslednjeg sa bebom koji je toliko degute da iz najboljih namera prestajem sa daljim opisom) su za rang slabiji od prošlogodišnjih. poruke su ostale iste ali je produkcija zatajila. dok je u prethodnim dinamika uspela da sakrije tradicionalno nezainteresovane statiste, na ovogodišnjim imamo priliku da vidimo fizionomije direktno suprotstavljene sinhrono izgovorenim sl"a"ganima.

+Quote Post
ddjuka
poruka Jan 13 2008, 16:21
Poruka #52

Nisam ranije cuo za Cvijetina Milivojevica, ali nakon citanja ovog teksta mogu da napisem da ga nikada ne bih angazovao.

The, prvi deo tvog posta nisam bas najbolje razumeo, a kada je rec o drugom delu, ne mogu se sloziti da su poruke ostale iste, jer ima poruka koje se odnose na ono o cemu se pre godinu dana nije govorilo.

+Quote Post
the
poruka Jan 13 2008, 18:09
Poruka #53

određeni član

Datum reg.: 6-February 05
Član broj: 227

CITAT (cyberserbia @ Jan 13 2008, 16:21) *
The, prvi deo tvog posta nisam bas najbolje razumeo, a kada je rec o drugom delu, ne mogu se sloziti da su poruke ostale iste, jer ima poruka koje se odnose na ono o cemu se pre godinu dana nije govorilo.

jednostavno je... nije tv doneo rezultat već blog. znači ne čeda već ekipa sa strane. zato je i fokus protivnika ovoga puta na njima a mnogo manje na čedi.
što se poruka tiče, u pravu si: o nekim pojedinostima se zaista nije govorilo. da li je sada primereno pitanje zašto?

ili... "hoću predsednika iz mog beograda!" smile.gif
ovo ne samo da je direktna kontra najačeg decentralizacionog aduta koji imaju već i poprilična uvreda za sve sa nedovoljno urbanog pedigrea. za nekog ko pokušava da proširi glasačko telo - svakako kontraproduktivno.

+Quote Post
ddjuka
poruka Jan 13 2008, 18:53
Poruka #54

I meni se u prvi mah ucinilo kao neka centralisticka poruka, ali Beograd nije grad samo ljudi koji u njemu zive vec je grad svih onih koji smatraju da je Beograd i njihov grad. A Ceda je iz Beograda, tako da nisu mogli da kazu da je iz nekog drugog grada, ali shvatam da ti smatras da je problem sto u spotu kazu MOG Beograda.

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Jan 13 2008, 19:55
Poruka #55

Mr. Wolf

Cvijetin Milivojević i marketinška agencija "Pragma"? Nemojte da ste neozbiljni...

Inače, ne vidim kojim analizama se došlo do procene uticaja interneta kao medija (u konkretnom slučaju - LDP blog) u odnosu na televiziju (u konkretnom slučaju - LDP tvc) pa bi bilo dobro da nam tu tvrdnju da je blog doneo rezultat a ne tv "the" elaborira, ako je u mogućnosti.

I još jednom da zamolim i upozorim, a inspirisan "the"-ovim postovima - uz svo poštovanje svačijeg mišljenja, nemojte iznositi lične stavove o kandidatima i strankama kojima pripadaju (makar i u uvijenoj formi - i animozitet i simpatije se uvek vide a takvi komentari su, po pravilu, uvek inicijator flejma) jer će takvi komentari ubuduće biti uklonjeni zbog pravila foruma. Tema je specifična pa vas molim za razumevanje zbog strožijeg moderisanja u odnosu na druge teme. Hvala vam.

+Quote Post
johnny.
poruka Jan 13 2008, 20:17
Poruka #56

Urednik

CITAT (cyberserbia @ Jan 13 2008, 14:43) *
Masa je iza Cede, ako sam ja dobro video. A ispred Cede je gledalac. A to kad kamera snima samo ljude pozadi,a Ceda govori, je koliko sam ja shvatio, poruka da su ljudi iza njega isti poput oni kojima se obraca. Npr. ti johnny slusas to i vidis tamo nekog vecitog studenta i kazes u sebi: "Ovaj je kao ja" smile.gif wink.gif

Sad sam provalio da su ti ljudi za koje sam mislio da su ispred Čede ustvari isti oni koje stoje iza njega samo je kadar bio bez Čede a pokreti kamere su me istripovali da je priča u fazonu "ima nas i ispred". Nebitno. Uglavnom, sličnost (ne kopija) je očigledna. I jedan i drugi u "studijskom" ambijentu pričaju "običnim smrtnicima" u prijateljskoj atmosferi.

BTW, što se tiče uplitanja ličnih stavova u ovu diskusiju, ja sam provalio za koga će glasati više od pola učesnika ove diskusije, a ako je neko provalio za koga ću ja, ima pivo od mene. wink.gif Al sam objektivan, a? smile.gif

+Quote Post
ddjuka
poruka Jan 13 2008, 20:19
Poruka #57

Jedina slicnost je studio.

A ja mislim da si ti johnny za onog iz drugog studija. Kristofer je verovatno hteo da napise da ne pisemo direktno vec da malo to uvijemo ako ne mozemo da se uzdrzimo.

+Quote Post
johnny.
poruka Jan 13 2008, 20:26
Poruka #58

Urednik

CITAT (cyberserbia @ Jan 13 2008, 20:19) *
Jedina slicnost je studio.

I fazon "obični smrtnici" oko kandidata, i prijateljska "ćaska" sa njima, tj obraćanje njima.

A ja mislim da si ti johnny za onog iz drugog studija.

Ne smem na ovoj temi da ti odgovorim.

Kristofer je verovatno hteo da napise da ne pisemo direktno vec da malo to uvijemo ako ne mozemo da se uzdrzimo.

Ne. Rekao je da ne pokušavamo ni da uvijem jer se to provali. wink.gif

+Quote Post
ddjuka
poruka Jan 13 2008, 20:29
Poruka #59

Pa vec se provalilo. I do sada smo uvijali, zar ne. I nije bilo neke zestoke rasprave o samim kandidatima. Johnny, malopre smo dosli do zakljucka da se Ceda za razliku od Borisa ne obraca direktno obicnim smrtnicima oko njega vec da su oni tu predstavljeni kao ljudi koji su iza njega tj. ljudi koji ga podrzavaju. Boris objasnjava omladini sta je potrebno uraditi. Ni osvetljenje u studiju nije isto, do duse sminka je slicna smile.gif . E johnny, jesi tvrdoglav smile.gif

+Quote Post
Christopher Carr...
poruka Jan 13 2008, 21:33
Poruka #60

Mr. Wolf

Pa ta dva koncepta su utoliko različita što Boris priča njima (ljudima u studiju) a mi smo samo svedoci te priče a Čeda priča nama (gledaocima) a neki ljudi (njegovi istomišljenici) stoje iza njega (očigledno slažući se sa njime). Meni je, na nekom emotivnom nivou, razlika prilična u smislu da Boris ni jednom za vreme priče ne gleda u kameru već sve vreme gleda u ljude koji se nalaze svuda oko njega - što je razumljivo ako se ima u vidu koncept da on sa njima razgovara ali mislim da je šteta jer smo na taj način mi kao gledaoci pomalo isključeni iz cele priče, jednostavno, nekako se ne osećam se dovoljno involviranim u celo dešavanje. Mislim da bi možda bilo malo efektnije da s vremena na vreme ima neki kontakt sa kamerom. Sa druge strane, Čedin spot je predug, sama priča iako korektno napisana, kao što je Tijana primetila, ne drži pažnju toliko dugo.

Kadriranje, režija i montaža su u oba spota sasvim klasični za takvu vrstu predstavljanja i već viđeni mnogo puta.

+Quote Post

10 - broj stranica V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Thursday 23. May 2013 - 09:29

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.