Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

2 - broj stranica V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic

Novi Logo i Brendname..., Proveri i daj svoj komentar, dopuni i izmeni. Ja sam ovde subjektivan.

V
digitalpro
poruka Dec 2 2007, 19:58
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 2-December 07
Član broj: 17,500

Zdravo svima,
Zamoliću sve one koji se bave dizajnom da mi pomognu oko odluke koji logo da izaberem. Ukoliko imate neku bolju ideju a želite da je podelite samnom, učinite to.

Moje mišljenje ovom slučaju je subjektivno pošto je logo potreban za moju firmu. Tačnije za deo firme koji će se baviti tačno odrešenim poslom. Ime firme je Digitalpro a deo firme se bavi prodajom i instalacij profesionalnih satnih sistema, javnih i fasadnih satova a baviće se i proizvodnjom. Za urešaje koje će mo mi raditi potrebno je zaštitno ime tj. Brendname. Ja sam se odlučio za DIGITime. Ovo ime izvedeno je od DIGI što predstavlje deo imena firme i Time kao odrednica pravca poslovanja.

logo treba ba bude prepoznatljivi i onome ko ga vidi sugeriše na prvi pogled o čemu se radi.

Unapred hvala svima...
Danilo P.

Prikačen fajl  digitime_logo.gif ( 33.8K ) Broj download-a: 454
Go to the top of the page

+Quote Post
Bolest
poruka Dec 2 2007, 21:09
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 4-June 05
Član broj: 831

Dole/levo, sa tackom (kao na gornjoj varijanti) umesto manjeg sata.

+Quote Post
Denis_Radenkovic
poruka Dec 2 2007, 21:14
Poruka #3

Urednik

Grupa: Urednici
Datum reg.: 25-January 05
Član broj: 137

Dizajner bi mogao jos da se poigra ovime, ima dosta neiskoriscenih mogucnosti. Dva leva me podsecaju na kljuc.

+Quote Post
lunatico
poruka Dec 2 2007, 21:54
Poruka #4

Datum reg.: 12-February 07
Član broj: 9,095

Dole/levo bez malog sata, linije ispod logotipa i bez tacica na sest i devet.

edit: ustvari ovaj desno dole, bez tackica na tri i sest. i napravi razliku izmedju kazaljki,

pozz

+Quote Post
digitalpro
poruka Dec 2 2007, 22:41
Poruka #5

Izvinjavam se zbog greški u tekstu "Brendname" Brandname!!!

Zahvaljujem na dosadašnjim komentarima.

+Quote Post
cygap
poruka Dec 2 2007, 22:55
Poruka #6

Datum reg.: 1-February 07
Član broj: 8,840

jesi li razmišljao o nekom LCD fontu (nešto ovako--->klik---), da se logo sastoji samo od natpisa...
Pomalo me čudi što pored naziva koji asocira na digitalno stavljaš analogni sat...

+Quote Post
digitalpro
poruka Dec 3 2007, 00:23
Poruka #7

Razmišljao sam,... čini mi se da je zgodno da postoji i simbol analognog sata. Analogni sat je zastupljeniji od digitalnog, barem u našoj ponudi. DIGITime je trebao biti DPTime, skraćeni naziv firem DIgitalpro je "DP".

+Quote Post
sepra4life
poruka Dec 3 2007, 13:23
Poruka #8

Datum reg.: 24-June 06
Član broj: 5,195

Xexe, ovo je meni ovako zvuchalo
CITAT
potrebno je zaštitno ime tj. Brendname. Ja sam se odlučio za DIGIT ime
tongue.gif
Shto se logo-a tiche, takodje mi je chudno, tachnije apsurdno da se kao znak pojavljuje analogni sat kao shto i cygap kaze.
Ali dobro, u svakom sluchaju mogu da postoje mnogo srecnija reshenja od ovog prezentovanog,
mozda neka igra implementiranja znaka u tipo, evo jedne idejice na frku...
Prikačen fajl  DIGITIME.jpg ( 15.63K ) Broj download-a: 152

+Quote Post
digitalpro
poruka Dec 3 2007, 14:05
Poruka #9

Hvala "sepra4life" jako zanimljiva ideja.
Možda sva slova "tipo" crna a znak u crvenoj ili plavoj boji.
Ovde još uvek nije ništa definisano i usvojeno osim:
1. Logo mora da bude razumljiv i jedinstven.
2. Puno naziv firme je Digitalpro d.o.o. skraćeni naziv DP d.o.o.
3. Brend Ime proizvoda (Brandname sa oznakom "TM") DIGITime je izvedeno, i nije usvojeno, postoji i ideja da ime bude DPTime skraćeno "DPT". DIGITime srpski čitano "Digitime" ili "Digitajm" možda malo bolje zvuči od izvedenog imena "DPTime"....

+Quote Post
cygap
poruka Dec 3 2007, 16:27
Poruka #10

moje mišljenje je da dobro razmislite prije nego date ime, da ne bude kontradikcija.
do tada evo jedna ideja za razmišljanje, odnosno išao sam na varijantu da se firma zove "nešto-što-završava-na-Time". Mislim da sam mu dobro dohakao wink.gif dakle, eto ti ideja da možda kreneš u tom pravcu.
Ukoliko ti se dopada ovaj vektor možeš dobiti skoro pa besplatno, ali ipak ne besplatno (ipak ti imaš firmu, a takvi nemaju 100%tni popust kod mene smile.gif smile.gif )
Prikačeni fajlovi
Prikačen fajl  digitajm.jpg ( 34.88K ) Broj download-a: 97

+Quote Post
sepra4life
poruka Dec 3 2007, 19:33
Poruka #11

Datum reg.: 24-June 06
Član broj: 5,195

CITAT (cygap @ Dec 3 2007, 16:27) *
moje mišljenje je da dobro razmislite prije nego date ime, da ne bude kontradikcija.
do tada evo jedna ideja za razmišljanje, odnosno išao sam na varijantu da se firma zove "nešto-što-završava-na-Time". Mislim da sam mu dobro dohakao wink.gif dakle, eto ti ideja da možda kreneš u tom pravcu.
Ukoliko ti se dopada ovaj vektor možeš dobiti skoro pa besplatno, ali ipak ne besplatno (ipak ti imaš firmu, a takvi nemaju 100%tni popust kod mene smile.gif smile.gif )

Xex, tu foru na slovu "e" sam prvo odradio ali mi se chinilo da ipak bolje stoji na slovu "G", u svakom sluchaju ista fora se moze odraditi i na jedno i na drugo slovo. Medjutim, ovo tvoje "e" (sat) mi skoro ni ne lichi na "e"(zbog polozaja kazaljki), a i izgleda malo previshe detaljno i na bash lepo implemetirano uz tu serifnu tipografiju. smile.gif

+Quote Post
cygap
poruka Dec 3 2007, 20:08
Poruka #12

@sepra
smile.gif evo razmišljam šta da ti napišem a da ne ispadne kao da se pravdam... laugh.gif
Sve je ovo urađeno kao "uzročno-posljedična veza". Prvo sam krenuo od analognog sata, pa sam mu malo "dao po perspektivi". Onda mi je više ličilo na polumjesec nego na sat, pa mu u datom momentu dodajem one crtice na 3, 6, 9, podne (s tim što sam 3 kasnije pobrisao).
E sad zbog iskošene perspektive sata bolje mi je "legao" serifni font, mada ih ni ja puno ne simpatišem, ali eto recimo da asocira na stara vremena kad se sat gledao na ruci a ne na mobilnom laugh.gif ...
neću da napišem da je sveukupno rađeno 20ak minuta, i da time pravdanje bude totalno laugh.gif , napisaću da se na tvome G ne razlikuje velika i mala kazaljka heheheh tongue.gif
Sad malo ozbiljnije, ideja je čini mi se dobra, a slažem se da se treba još poraditi na konačnom znaku, fali "šmirglanje i lakiranje"... ali neka digitalac prvo odluči hoće li ići u ovom pravcu
Pozdrav
P.S. I dalje mislim da je bolje sat staviti na e, jer se još ne zna kako se firma zove, ali će se završavati na "Time..."

+Quote Post
digitalpro
poruka Dec 3 2007, 20:52
Poruka #13

Pozdrav "sepra4life", pozdrav "cygap",
Dobra su oba rešenja,... ovo sa slovom "e" kao sat mi je padalo na pameta,... ali mi se manje više sviđa font koji si koristio. Oko imena trebam proveriti originalnost naziva zbog "TM" znaka...

+Quote Post
cygap
poruka Dec 3 2007, 21:45
Poruka #14

font nije problem, izabrao sam neki serifni koji sam imao na kompjuteru. Trudim se da ne instaliram puno fontova na kompjuter, preko 500 usporava sistem (ja uvijek imam oko 498 hehehe)
Fine fontove, klasifikovane po vrstama možeš naći na www.dafont.com, a dobra stvar je što na tom sajtu možeš isprobati kako željeni natpis izgleda ispisan dotičnim fontom. Pa eksperimentiši i tragaj...

+Quote Post
NOVICA_VR6 powe...
poruka Dec 4 2007, 11:33
Poruka #15

Datum reg.: 23-June 06
Član broj: 5,178

za mene su sve iste wink.gif) probaj menjaj neki lepsi font wink.gif

imam jos jedno pitanje ??
imali neka lista sa top logo-s ?? naprimer top 50 logova takmicenje ilitako nesto ??

+Quote Post
bllablla
poruka Dec 4 2007, 12:14
Poruka #16

Datum reg.: 16-May 07
Član broj: 10,804

CITAT (NOVICA_VR6 power @ Dec 4 2007, 11:33) *
za mene su sve iste wink.gif) probaj menjaj neki lepsi font wink.gif

imam jos jedno pitanje ??
imali neka lista sa top logo-s ?? naprimer top 50 logova takmicenje ilitako nesto ??

ima

+Quote Post
NOVICA_VR6 powe...
poruka Dec 4 2007, 12:28
Poruka #17

znam ija da ima al nemogu da nadjem po netu ?????

+Quote Post
bllablla
poruka Dec 4 2007, 12:46
Poruka #18

Datum reg.: 16-May 07
Član broj: 10,804

CITAT (NOVICA_VR6 power @ Dec 4 2007, 12:28) *
znam ija da ima al nemogu da nadjem po netu ?????

heheh...ma zezam se...

neki 3d logoi
ovde imash neke stvarchice koje ce ti se mozda svideti.... dodushe placaju se ali mogu posluziti kao inspiracija.

+Quote Post
NOVICA_VR6 powe...
poruka Dec 4 2007, 12:54
Poruka #19

ahh poznajem tu sajtu ali nisi me razumela svake godine ima takmicenje top graficara logo-s e to trazim da vidim koj logo je pobedio ???wink.gif

+Quote Post
Jebivetar
poruka Dec 6 2007, 16:12
Poruka #20

Datum reg.: 28-May 05
Član broj: 777

Данило, ај не ``малтретирај`` људе smile.gif него дођи у ЗР@К да га одрадимо.

+Quote Post

2 - broj stranica V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Tuesday 18. June 2013 - 06:20

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.