Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Sigma 70-300mm f4-5.6 APO MACRO SUPER II, Savet u veyi kupovine objektiva.

V
Geza
poruka Jul 12 2005, 12:10
Poruka #1

Grupa: Članovi
Datum reg.: 28-June 05
Član broj: 1,083

Za par dana treba da postanem ponosni vlasnik Canonove 350-tice. Afiniteti su mi makro fotografija i divlje ptice. Budžet ogranicen do 300eura za objektiv. Surfo sam kao lud i citao dosta o ovom sigminom objektivu. Uglavnom ga hvale ostar i skoro univerzalan. Kude mu plasticnu konstrukciju i autofokus, kažu veoma spor.
Koristi li neko ovaj objektiv i kakva su mu iskustva? Mogu li se postovati sempl fotke? Temu sam pokrenuo jer nisam pronašao ništa konkretno o ovom objektivu na dizajnzoni. Ako ima neka ranija rasprava samo me linkujte na nju. Unapred hvala u priličnoj sam panici. Treba potrošiti teško zaradjen novac. Skoro da sam odustao od kupovine 350 + ova sigma kao zamena za moj stari Fuji S602Z. testirao sam aparat sa Kanonovim 100mm objektivom i nisam bio zadovoljan, ali čitajući teme sa ovog foruma shvatio sam da sam verovatno pogrešno koristio opremu u ta dva sata testa i da sam previše očekivao od svog prvog DSLR-a.
PS Od vaših saveta mi zavisi da li ću preusmeriti finansije na Nikon 8800. smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Dicky
poruka Jul 12 2005, 12:15
Poruka #2

Urednik

Grupa: VIP - foto
Datum reg.: 19-May 05
Član broj: 697

Ja samo koristio taj objektiv samo verziju bez APO...Objektiv je odlican, ali i ako pise na njemu MACRO ,nije bas pogodan za makro fotografije. Bolje ti je da pazaris neki "pravi" macro objektiv tipa canon 100 2.8 ili sigma 105 2.8 , ali oni su malo skuplji od ove sigme.
Inace za sve ostalo ,objektiv je ok, super odnos cena/kvalitet!

+Quote Post
istankov
poruka Jul 12 2005, 18:32
Poruka #3

Datum reg.: 8-February 05
Član broj: 241

zaboravi Nikon 8800 ili koji beše već.

Uzmi BILO koji dSLR. U startu dobijaš u principu manje upotrebljivu opremu od nekog prosumera, ali tokom vremena ćeš imati dobru osnovu za napredovanje (kako u učenju tako i u opremi). To je skup sport, i nemoj da misliš da možeš da prodješ jeftinije. Da li ćeš se opredeliti za C ili N, sve je jedno. neki favorizuju N neki C (ja N!)

O toj sigmi ne znam ništa, ali pošto je izašla iz "sigminog" brenda, ovako bez razmišljanja mogu da ti kažem da je to solidan objektiv, od koga možeš očekivati samo dobre stvari.

Pošto bi ti to bio "all in one" nemoj očekivati previše u Macro području (Jer dobar macro objektiv ne može da bude i veliki zum i ovo i ono), ali će poslužiti.

Toliko ....

+Quote Post
crnamrlja
poruka Jul 12 2005, 23:04
Poruka #4

crnamrlja

Grupa: Foto Temple
Datum reg.: 15-February 05
Član broj: 272

imam tu sigmu i obecao sam neke upotrebljive test snimke ali ih ni posle dve nedelje nisam napravio. razlozi jesu objektivni ali prisutnima totalno nezanimljivi.

moji utisci o APO Sigmi: sasvim ostra kada se zatvori za jedan korak ali i skroz otvorena. preko 200mm ume da promasi fokus pa savetujem manuelni fokus kada se ima vremena. [mada moze biti i to od primerka do primerka]

makro nije neupotrebljiv ali uz neki solidan stativ.

odlican objektiv u tom rasponu za 200eur.

[ima jos mana, npr. povratak iz macro moda je moguc samo ako je fokus van makro opsega ali treba imati na umu cenu i dugih 300mm]

+Quote Post
RamOne
poruka Jul 13 2005, 13:11
Poruka #5

Datum reg.: 15-February 05
Član broj: 270

Imam bas taj objektiv i ne koristim ga za makro jer je ocajan u poredjenju sa 28-90 sigmom.
70-300 se moze iskoristiti u mnogo situacija ali ne bas i za makro, tu bih ga preskocio.
Evo jedne moje fotke sa doticnim objektivom:
http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...023&hl=govornik

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Tuesday 21. May 2013 - 04:12

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.