[ocena] Moje prezentacije, Prezentacije na netu koje sam odradio, pogledajte! |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
[ocena] Moje prezentacije, Prezentacije na netu koje sam odradio, pogledajte! |
Oct 3 2007, 21:11
Poruka
|
|
|
http://dejankrsmanovic.aipixels.com (galerije mojih fotografija) http://www.tandem-tandem.com (sajt za firmu u izradi jos uvek) http://www.mivexcacak.com http://www.s-group.co.yu http://www.papirprint.co.yu http://www.bianconishowroom.it http://www.peterci.it iii http://www.photo.net/photos/krsmanovic (moje fotografije sa kritikama) Pozdrav, ako neko nesto lepo misli o meni ok, ako ne smatram da imam jos vremena da se dokazem, hehe |
|
|
|
|
Oct 3 2007, 22:37
Poruka
|
|
|
Zdravo i dobrodosao.
Bravo za trud i iskustvo, i cak se i vidi da si napredovao vremenom. Medjutim, moze i bolje, ali kao sto si i sam rekao, ima jos vremena. Prvenstveno mislim na ukupan izgled i ponasanje sajtova. Prilicno su retro. Nemaju moderan sarm, i u moru danasnjih sajtova, pomalo su siromasni u samoj prezentaciji. Nemaju onaj neki fluid koji te nosi kroz sajt, bilo to animacijom, bilo interakcijom. Mada ne mogu da kazem da nisi pokusao. Zato sam i rekao bravo za trud. Na ovim prostorima tesko je ocekivati vise, zaista. Drugo, animacije su uglavnom neveste, ali se vidi kako su kod i stil napredovali kroz rad. Sam dizajn i organizacija sajtova takodje, mada debelo zameram na tome sto stvaki sajt ima intro stranu. Mislim da je to apsolutno suvisno u 2007. godini. Sve u svemu, nisam kompletno nezadovoljan, pod uslovom da si spreman da prihvatis svaku kritiku na ovom forumu i postanes jos bolji. |
|
|
|
|
Oct 3 2007, 22:57
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2,670 Datum reg.: 5-February 06 Lokacija: nozomu-tokyo Član broj: 3,250 |
pozdrav
ima ok radova ali bi pre nego sto nesto vise kazem voleo da znam da li je ovo 100% sve tvoj rad |
|
|
|
Oct 3 2007, 23:49
Poruka
|
|
|
Sve jako dobro izgleda. Imas izgradjen stil koji ima tezinu. Generalno, ipak, sve je malo vise "napucano" za moj ukus. To uopste ne mora biti lose, samo ja licno, vise volim jednostavnije prezentacije.
Tu i tamo ti je promakla po koja sitnica koju bi trebalo ispraviti. Recimo, na sajtu TANDEM se dogadja da tekst iz navigacije ode preko teksta koji vec stoji na stranici, sto stavke iz navigacije cini tesko citljivim. Takodje mislim da bi bilo bolje da je i font stavki iz menija isto beserifni. Tako bi navigacija bila vizuelno jos kompaktnija celina. Na sajtu MIVEX ima nekih vrlo finih detalja (poskakivanje strelice u navigaciji). Odlicno je sto si tu istu ideju upotrebio i za sive zaobljene pravougaonike ispod, ali njihovo pojavljivanje nije glatko koliko bi trebalo. Itd... Za stil se slazem sa syndromom, jeste malo retro i introi jesu malo smarajuci, ali boze moj... Daleko je to od lose prezentacije, naprotiv. Ali moze i bolje. Znaci, vrlo dobro ali treba jos malo zavrsne obrade da se otklone ti nedostaci. Ideje i likovnost ti ne nedostaju ali realizacija bi mogla da se usavrsi. Fotografije su generalno dobre, a ima i odlicnih. Posto materijala za komentarisanje ima stvarno mnogo, previse teksta bi bilo da se sve detaljno komentarise. Zato, za pocetak samo ovako, vise generalni komentari. Pozdrav. |
|
|
|
|
Oct 7 2007, 09:03
Poruka
|
|
|
Ok hvala ljudi sto ste pogledali moje sajtove.
Odgovor Syndromu: brate prihvatam kritiku ali moram znati od koga. Tvoja kritika mnogo govori ali ne mogu je prihvatiti posto nemas sta da pokazes. Posetio sam tvoju prezentaciju, zameras mi sto mi svaki web ima uvodnu stranu a tvoj ima samo nju. Mislim, pokazi ono sto govoris i nema problema. Ovako tvoja kritika je puko komentarisanje koje nema nikakav rezultat. Pozdrav. |
|
|
|
|
Oct 7 2007, 10:41
Poruka
|
|
|
Slazem se sa do sada navedenim kritikama i dodajem jednu svoju. A to je da sam na nekoliko sajtova primjetio skoro potpuno isti koncept. Dakle kako klikamo na linkove kao da filmska traka seta lijevo desno u zavisnosti od toga da li se link nalazi lijevo ili desno. Loading ti je skorona svakom sajtu identican. Ima tu i sta da se pohvali, ali mislim da su ti kritike vaznije. Samo naprijed!
|
|
|
|
|
Oct 7 2007, 15:00
Poruka
|
|
|
^ Nisam siguran da je to bas umesno smatrati losim. U pitanju je koncept koji je potpuno OK. Coveku se takav koncept svidja ili je vec neko vreme u toj fazi i sajtove radi na slican fazon. To je potpuno normalno u umetnosti i ne bih se usudio da to smatram manom. Svaka prezentacija je celina za sebe i tako i treba da se gleda. Klijent sasvim sigurno nece svoju prezentaciju uporedjivati sa ostalim koje je covek radio, a nece ni posetioci sajtova. Zbog toga smatram da je to, jednostavno, nebitno.
Pozdrav. |
|
|
|
|
Oct 7 2007, 17:49
Poruka
|
|
|
brate prihvatam kritiku ali moram znati od koga. Ne moras. Ako budes bio ovde dovoljno dugo, saznaces, da ne diskutujemo previse. Za pocetak pregledaj moje postove i teme na ovom forumu. Naravno, pogledaj i ostale, posebno MrSteela, posto je jedan od najaktivnijih na forumu. |
|
|
|
|
Oct 7 2007, 17:56
Poruka
|
|
|
@ krsmanovicdejan
keep your voice down , it's syndrome you're talking to |
|
|
|
|
Oct 7 2007, 19:32
Poruka
|
|
|
sto volim ove n00b-ove kad dodju i pokusavaju da budu pametni
e da .. i oni imaju portfolio |
|
|
|
|
Oct 7 2007, 20:06
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 193 Datum reg.: 7-March 07 Član broj: 9,562 |
sto volim ove n00b-ove kad dodju i pokusavaju da budu pametni e da .. i oni imaju portfolio Cemu ovakav start. Normalno je da covek pita posto je nov. Ako ostane ovde, shvatice kome je i sta pricao, ali ajde da budemo i mi tolerantiji.... (secate se one reklame za toleranciju: DA I KOMSIJI KRAVA BUDE ZIVA I ZDRAVA {...i da daje kiselo mleko.... ...ja nisam odavde, posto sam sa flashom imao dodira samo dok sam gledao neke sajtove i eventualno "nacrt'o" nesto u Swish-u (ne znam da koristim Adobe Flash i ne znam ActionS.).... a da budem konstruktivan: generalno sajtovi nemaju "svoje ja" i malo lice jedan na drugi. Sve ostalo mi je OK, ali posto ne poznajem dovoljno ovu materiju ne mogu da dam neko posebno zapazanje. Dobro je da poznajes ASP, ali se vidi da ga nisi potpuno savladao.... (mislim na narucivanje ovih pica). Usability je los (kod ovog diskonta pica). toliko....i dobrodosao.... |
|
|
|
Oct 7 2007, 21:13
Poruka
|
|
|
Cemu ovakav start. Normalno je da covek pita posto je nov. Ako ostane ovde, shvatice kome je i sta pricao, ali ajde da budemo i mi tolerantiji... Ma opusteno, tolerantni smo mi, samo previse novajlija voli da se naoruzava takvim stavom, pa to malo smara. Hteo je kritiku, potrudio sam se da budem realan, nije li to dovoljno? Neka, ajde oprosticu, kapiram da je decko boravio na nekim zajebanim *coughelitesecuritycough* forumima, gde se svi gadjaju portfeljima i svi pucaju od znanja, pa je to "upoznavanje" neophodno. Samo lagano, ko zeli da uci, naucice; a uzgred, nas nekoliko ovde imamo pristojne planove za takve pojedince. Sve u svoje vreme, a u medjuvremenu, na forumu pricamo kao ljudi. Ne brinite obojica, gajim odredjenu netrpeljivost prema likovima koji puno pricaju, a malo znaju, tako da budite uvereni da toga, na ovom konkretnom forumu, nema. |
|
|
|
|
Oct 7 2007, 21:21
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 2,670 Datum reg.: 5-February 06 Lokacija: nozomu-tokyo Član broj: 3,250 |
ja nazalost jos nisam dobio odgovor na moje pitanje...
dakle da li su ovo sve radovi koji su napravljeni od nule u flash-u ? |
|
|
|
Oct 8 2007, 17:06
Poruka
|
|
|
Hello MrSteel jesu sve moji radovi i svi su od nule u flashu.
Syndrom, mnogo laprdas, a i dalje nemas sta da pokazes, mislim, ko si ti covece uopste pa da mislis da je ovo tvoje, ako hoces komentarisi, ali odakle ta posesivnost. I nisi se predstavio, sta to treba da saznam u vezi sa tobom, ja koliko vidim ti koliko znas da nema sta da se pokaze. I sto mislis ti da ja imam vremena da po ceo dan budem na ovom sajtu pa da vidim sta si ti sve postavljao. Postavi odmah ovde da vidim. Ako ima super, ako si dobar reci cu ti bravo, ja nisam rezervisan. |
|
|
|
|
Oct 8 2007, 23:21
Poruka
|
|
|
Mislim da se covek ljuti opravdano... Razlog je sto kritike nisu dovoljno (ili uopste) argumentovane. Komentar tipa: "usabiliti je los", "nije dobro, ali moze bolje", "pomalo su siromasni"... bez ikakvog argumenta autoru teme ne govore sta konkretno treba da izmeni niti kako da poboljsa svoj rad, a on je bas zato postavio temu. Ovako ste ga samo napljuvali i nista vise. Naravno da mu smeta.
Ako nema argumenata, nema razmene korisnih informacija i svodi se na sukob stavova, sto je obican flame i blacenje tudjeg rada. Nemojte da vas mrzi da napisete kvalitetnu kritiku. Niko normalan se nece naljutiti ako su izneti argumenti dobri. Pozdrav. |
|
|
|
|
Oct 9 2007, 03:28
Poruka
|
|
|
Ok
|
|