je li GINGER "sledeća velika stvar"?, segway HT |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
je li GINGER "sledeća velika stvar"?, segway HT |
Jun 7 2005, 16:00
Poruka
|
|
|
određeni član Grupa: Urednici Poruke: 2,628 Datum reg.: 6-February 05 Lokacija: orion Član broj: 227 |
Verovatno sam poslednji na svetu saznao ali...
Pre desetak godina sam negde pročitao info o "Ginger" projektu, i verovatno i svi koji su to na neki način uradili, bezbroj puta pokušavao da skontam o čemu se radi... Da ne dužim previše, evo linka u šta se pretvorilo moje očekivanje... { Moderatori, ako mislite da ova tema nije dovoljna velika za big issue, premeštajte u ćaskanje. } Pošto je ovo u prvom trenutku bio šok i pomalo razočarenje, a zatim me obuzela "radost" i "nada", Da li je ovo "sledeća velika stvar" koja donosi globalne pozitivne promene? Mogao sam ovo i u industrijski dizajn pošto me zanimaju i razni drugi aspekti vezani za ovaj deo, ali pre svega sledeće... Da li je ovo jedno kompletno genijalno delo, od samog proizvoda pa do načina na koji su rešili da ga promovišu i upotrebe? Za mene je prosto ovo toliko "velika stvar" i prosto me interesuje da li sam se preterano napalio? |
|
|
|
Jun 7 2005, 16:55
Poruka
|
|
|
ma kakva revolucija... samo tehnolosko dopingovani trotinet...
(sorry na tonu... mojstav.com) |
|
|
|
|
Jun 7 2005, 17:04
Poruka
|
|
|
Na stranu to, sumnjam da će to kod nas da zaživi u skorije vreme.
|
|
|
|
|
Jun 7 2005, 17:26
Poruka
|
|
|
|
|
Jun 7 2005, 17:41
Poruka
|
|
|
određeni član Grupa: Urednici Poruke: 2,628 Datum reg.: 6-February 05 Lokacija: orion Član broj: 227 |
CITAT (Skilled Warrior @ Jun 7 2005, 17:26) Evo je i ekipa na okupu gde je ovo? negde blizu? vidim da ima i na amazonu ali kontam da je još uvek zakonski problematično... |
|
|
|
Jun 7 2005, 17:50
Poruka
|
|
|
Na stranu sve, moja posebna impresija je, bez obzira da li će Dean Kamen uspeti u svojoj nameri ili ne, da je ovo rešenje za sve civilizacijske probleme... buka, zagađenost, saobraćajne gužve... da ne nabrajam aspekte koje ja vidim ili bih želeo da se ostvare pa se radujem ovoj ideji.
Sa druge strane, posebno me raduje što lik ima ideju da preobrati klince od sanjanja da svi budu Džordani ili Bekami, već organizuje školske olimpijade u robotici ne bi li ih privukao kreativnim stvarima. Možda je ovo samo još jedan deo marketinga oko proizvoda ali je meni odlična namera. |
|
|
|
Jun 7 2005, 18:05
Poruka
|
|
|
Slikano je u Firenci! Mogu ti reci da ih i tamo dosta cudno gledaju i svi fotkaju...Ovo kada stigne kod nas (5 `dina) ljudi ce misliti da je neko invalidsko vozilo...
|
|
|
|
|
Jun 8 2005, 11:19
Poruka
|
|
|
nije pitanje kada će da stigne nego koliko će da košta...
|
|
|
|
|
Jun 8 2005, 11:48
Poruka
|
|
|
Cena je 5ooo$, dok ga se zuti ne doFate!
|
|
|
|
|
Jun 8 2005, 12:44
Poruka
|
|
|
Ma totalno je smeshno.... vozilo odrzava ravnotezu... ti se nagnesh napred ono krene... nagnesh se nazad ono ide nazad... "podvlaci" se pod tebe...
Svejedno je totalno smeshno... trotinet.... Zagadjenje ce smanjiti i druge stvari na struju... Nije ovo nikakvo revolucionarno cudo.. samo dobra kampanja (secam se da je jedno vreme bilo ludilo, svi su mislili da ce da leti!). |
|
|
|
|
Jun 8 2005, 13:30
Poruka
|
|
|
ja bi ga vozio, ali za 5000$ pazaris novu Vespu i da te vidi Bog
|
|
|
|
|
Jun 8 2005, 13:35
Poruka
|
|
|
a autonomija mu je smesno mala...do 20 milja
|
|
|
|
|
Jun 8 2005, 13:38
Poruka
|
|
|
a i brzina nije nesto, kontam da ce ova stvar biti lepa za nekih 5 godina. Koncept je doyaya. Dobro je i to kako se naginjes tako stvar ubrzava i usporava i skrece levo, desno.
|
|
|
|
|
Jun 8 2005, 14:23
Poruka
|
|
|
CITAT (Che che @ Jun 8 2005, 12:44) (secam se da je jedno vreme bilo ludilo, svi su mislili da ce da leti!). Pa da... sećam se nekih verzija o homo-kinetičkom zglobu koga izvadiš iz džepa, raspakuješ, i on te safely baci na želenju tačku. Ali na stranu to! meni je jasno da pojam trotineta predstavlja podsmeh sam po sebi ako pokušaš da ukažeš kako bi on ustvari mogao biti i nešto drugo. Tome je kriv razvojni put industrije koji je tu formu, igrom slučaja ili ne, svojevremeno namenio deci pa ga mi danas svojim iskustvenim nasleđem doživljavamo na taj način. Isto tako, ako se pretpostavi da je većini čovečanstva auto (kao direktni suparnik) nametnut i kao statusni simbol (sa svim posledicama koje to slede), onda je za pretpostaviti da će masovna reakcija biti upravo: ma to je smešno - trotinet! Pri tome ja ne napadam ovaj stav. On je legitiman i posledica je nečijeg drugačijeg razmišljanj ili potreba. Postovao sam ovu temu jer me je upravo i zanimala percepcija ove ideje i eventualno moguća rasprava na ovu temu. Sa druge strane, gledano iz ugla nekoga ko se trudi da uvek dobije noviju i jednostavniju ideju u drugim sferama interfejsa, ovaj pomak ka "prirodnoj reakciji" (odnosno nemanja potrebe da nečim dodatno reaguješ ili upravljaš) predstavlja veliku ideju. Isto tako, podrazumevam da je ovo teško shvatljivo dok se stvar ne isproba na sopstvenom doživljaju. Naravno, dati proizvod nije kompletan po tom pitanju (samo je pravolinijsko kretanje rešeno na ovaj način) ali ko zna kakva bi sledeća reinkarnacija mogla biti? Možda bi se približio nekoj prihvatljivijoj spoljnoj formi ili udovoljio nečijem razmišljanju da se radije leži dok se kreće... |
|
|
|
Jun 9 2005, 15:08
Poruka
|
|
|
|
|
Jun 13 2005, 19:54
Poruka
|
|
|
|
|
Jun 18 2005, 22:17
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 13 Datum reg.: 16-June 05 Lokacija: Beograd Član broj: 958 |
|
|
|
|
Jun 27 2005, 12:59
Poruka
|
|
|
uf drug mi je pricao ima i link negde na netu lika koji je sam napravio segway...
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 22. May 2013 - 18:34 |