Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

Reply to this topicStart new topic

Koji objektiv?, Za Sony Alpha 100

V
Sasha_cg
poruka Apr 7 2007, 20:02
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 19-February 07
Član broj: 9,269

huh.gif Koji je objektiv dobar za Sony Alpha 100?Onaj koji dolazi uz aparat ne cini me zadovoljnim.
Hvala
Go to the top of the page

+Quote Post
Abdee
poruka Apr 7 2007, 20:05
Poruka #2

Duhovni vođa

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 16-January 05
Član broj: 13

Pa ima ih raznih... Od 50 do 5000 evara... Sta ti treba? Neki univerzalni zum? Telac?

Sta ti smeta kod 18-70 koji dolazi uz Alfu? Taj objektiv je prilicno dobar (za jedan kit)....

+Quote Post
Sasha_cg
poruka Apr 7 2007, 20:17
Poruka #3

Datum reg.: 19-February 07
Član broj: 9,269

Pa htio bih malo bolji od toga sto dodje u pakovanju.Koji najvise kosta 500 eura.

+Quote Post
Abdee
poruka Apr 7 2007, 21:00
Poruka #4

Duhovni vođa

Grupa: Foto urednici
Datum reg.: 16-January 05
Član broj: 13

A sta mislis kad kazes "malo bolji"? Brzi, svetliji, duzi, kraci, metalni...?

+Quote Post
golum
poruka Apr 8 2007, 08:45
Poruka #5

Datum reg.: 25-July 05
Član broj: 1,287

Pre nego sto zviznes pare za neki novi Sony/Sigma/Tamron objektiv pokusaj na netu ili nekoj berzi da iscackas polovne Minoltine objektive. Ima sjajnih za ne toliko velike novce...

Pozdrav

+Quote Post
AMomcil
poruka Apr 8 2007, 09:48
Poruka #6

Grupa: Članovi
Datum reg.: 17-January 05
Član broj: 21

Jedan od razloga zbog kojih sam otišao od Sony-a zimus je problem nabavke Minoltinih prajmova. Nisam uspeo da iščačkam ništa što valja polovno u Srbiji, a na ebay-u su cene kvalitetnih stakala postale zaista smešno visoke.

Nazad na temu - Sigma 17-70 je vrlo zgodan izbor, postiže lepe rezultate, ima i dobar makro mod.
Ja sam želeo Tamron 17-50/2.8 zbog svetlosne jačine, ali i oštrine na širem delu. Nameravao sam da mi putni Alfa komplet budu Tamroni 17-50 i 90 macro, dobro se dopunjuju. Međutim, nije ih tada bilo za Sony..

Verovatno će odlučujući faktor biti šta možeš nabaviti u Sony/Minolta priključku.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 15:32

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.