Nikon EN-EL3e - pitanje, Broj snimaka - koliko? |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Nikon EN-EL3e - pitanje, Broj snimaka - koliko? |
Jan 15 2007, 11:01
Poruka
|
|
|
Koliki broj snimaka je optimum na D80 sa ovom baterijom:
- bez ugradjenog blica i - kada se koristi ugradjeni blic ... prvo, drugo, trece .... punjenje? Ako postoji neka tabela molio bih za link. Pozz |
|
|
|
|
Jan 15 2007, 11:30
Poruka
|
|
|
Pa brate probaj. nogo zavisi da li je bateija Nikon ili Triax ili vec sta. Takodje najvise zavisi od temperature, duzine ekspozicije. Svakako su ti podaci nebitni i mozes samo da se zajebes.
Racunaj da mozes da dvaput napnis karticu od gigabajt u RAW sta god da radis. To je vise nego ddovoljno za normalan rad. Ako ti treba vise, ne oslanjaj se na tu jednu bateriju, nego kupi jos jednu. |
|
|
|
|
Jan 15 2007, 12:12
Poruka
|
|
|
ne znam za tvoj, bas juce sam isp...eo na tu temu:
nikon baterija: napolju (dakle veliki shareni jpg-ovi)(dakle temperature mnogo blize nuli, nego plus dvadesetu) 419 snimaka juche je pokazivalo kad je izdahnula napunjena pre 20ak dana. triax baterija: svi snimci sinoc u kuci na svetlozutoj jednobojnoj pozadini (dakle mali jpegovi)(dakle na plus dvadeset i 2-3-4 stepena : trenutno stanje: batt.metter: 57%, pic. meter: 131. zakljucak. ako ides na iole vazno slikanje, moras da imas jos minimum jednu bateriju u dzepu. (toplo ti preporucujem nikon bateriju koja je malo skuplja, ali kad podelis cenu sa nervima, doci ces do zakljucka da je zapravo jeftinija. p.s. pise ti u juzer menjulu koliki je kapacitet (za de dvesta recimo vidim da nisu slagali za raw-ove, za ono basic jpeg - mozda isto ne lazu, ali nisam nesto siguran da neko kupi de dvesta da bi s' njime slikao slike velicine pristojne postanske markice.. |
|
|
|
|
Jan 15 2007, 12:27
Poruka
|
|
|
1600 snimaka sa Triax - ovom baterijom EN EL 2 u Nikonu D70... Svadba Jpgovi raznih kvaliteta ... dosta pregleda, nešto i sa blicem.
Elem, Kada smo već kod baterija, Triaxpower 2800 mAh u AA kućištu su izdržale preko 1000 snimaka u SB 800. Snaga je varirala, medjutim bilo je i rafalnih snimaka (potpis mlade, mladoženje, kumova)... Zaključak: zavisno od očekivanog posla filuj i baterije. Od viška energije glava ne boli ... |
|
|
|
|
Jan 15 2007, 12:33
Poruka
|
|
|
Da i ja ishvalim Triax od 2800mAh, oko 360 snimaka manuelno namesten blic na 1/1 snage, i nisu bile jos prazne.
|
|
|
|
|
Jan 16 2007, 14:18
Poruka
|
|
|
Ima li neke razlike izmedju EN-EL3a i EN-EL3e? Ja koristim obe i u praksi nisam primetio neku razliku, mada ih nikad nisam precizno testirao.
|
|
|
|
|
Apr 25 2007, 15:53
Poruka
|
|
|
Verovatno ih koristiš na D70/50
Na D200 radi samo EN-EL3e, koja u sebi ima složeniju elektroniku i koja pokazuje preostalu snagu u procentima, životni vek baterije i broj snimaka urađen od poslednjeg punjenja (naravno, na D200..ne znam za D80). |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Saturday 25. May 2013 - 00:14 |