Viralni marketing, stigao u Srbiju |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Viralni marketing, stigao u Srbiju |
Dec 29 2006, 23:06
Poruka
|
|
|
Pozdrav,
Namerno nisam hteo da stavljam ovo u temu "politički marketing" jer je reč o nečem sasvim novom. Dakle, napravili smo verovatno prvu viralnu kampanju u Srbiji i "viralni agent" je pušten u sajbermrežu pre par dana. Dobro ide. Za prva dva dana bilo je već nekoliko hiljada ljudi na sajtu. Zamolio bih vas da prokometarišete kako ste doživeli sajt, na šta ste prvo kliknuli itd. Svi komentari koji bi mogli da unaprede sve ovo su vrlo dobrodošli. Postoji već topic o svemu ovome u ćaskanju. I naravno budite maštoviti i prosledite ovo na što više adresa svojim prijateljima. Ako se ova kampanja dobro pokaže, slika o Internetu kao mediju za advertajzing u Srbiji može da se drastično promeni - a to može samo da koristi svima nama na forumu. Ovo je advertajzing gde vi pokazujete koliko ste kreativni, a ne mi. Ovo smo napravili za ljude - za VAS Hvala! Istok Ovu poruku je izmenio Christopher Carrion: Dec 30 2006, 00:31 |
|
|
|
|
Dec 29 2006, 23:32
Poruka
|
|
|
Ovo je jedan značajan iskorak, slobodno mogu reći veoma važan momenat za advertajzig/politički marketing/marketing u Srbiji, a možda i šire!!!
Ukoliko se ova akcija pokaže kao efikasna, interesantna, održiva, zasiguran sam da će političari možda i malo razmisliti o potencijalu... A bogme ovo govori da su već počeli, da razmišljaju u tom pravcu |
|
|
|
|
Dec 30 2006, 00:15
Poruka
|
|
|
I naravno budite maštoviti i prosledite ovo na što više adresa svojim prijateljima. Ako se ova kampanja dobro pokaže, slika o Internetu kao mediju za advertajzing u Srbiji može da se drastično promeni - a to može samo da koristi svima nama na forumu. Ovo je advertajzing gde vi pokazujete koliko ste kreativni, a ne mi. Ovo smo napravili za ljude - za VAS Ovo je već bilo spomenuto u temi o političkom marketingu gde postoji i link ka sajtu za one koji žele da se informišu. Iako može zvučati čudno, mislim da je deo koji sam quotovao (zlo)upotreba ovog dela foruma koja nema za cilj popularizaciju Interneta kao medija za advertising iako je svakako pogodno (i ne u potpunosti netačno) da se tema tako predstavi. Viralni marketing (kao i svaka druga vrsta marketinga) ima za cilj promociju nečega što za krajnji cilj ima da se to nešto proda. U zavisnosti od vrste advertisinga metode se razlikuju ali je cilj uvek isti. U ovom slučaju, primarni cilj nije da se pokaže kreativnost ljudi (slučajno ili namerno se mešaju cilj i sredstvo), već je to samo alat kojim se promoviše određena politička ideja. Koriste se već postojeći dostupni kanali komunikacije da bi se putem preporuke koja je sada mnogo efikasnija jer su u pitanju tehnološki superiorni načini komuniciranja (internet, e-mail) povećao awareness kada je u pitanju određena ideja ili proizvod (ili politička partija i njen program). Interesovanje koje se generiše ne raste linearno već eksponencijalno (poput razmožavanja virusa - otuda i naziv "viralni marketing") - ljudi pričaju o sajtu, šalju jedni drugima linkove... a što sve doprinosi da se priča o nečemu širi. Kako na forumu nema politike, bez obzira na lično mišljenje o određenim političkim opcijama, ja ovo ne mogu da dozvolim. Svaka priča o viralnom ili bilo kom drugom modusu promovisanja proizvoda na ovom delu foruma je više nego dobrodošla. Ali, samo promovisanje proizvoda nije. Jednostavno, to je stvar principa i nadam se da svi to mogu da razumeju. Linkovi su obrisani a svako dalje direktno ili indirektno promovisanje sajta će voditi zaključavanju teme. |
|
|
|
|
Dec 30 2006, 01:58
Poruka
|
|
|
Možda stoji ovo što je Christopher rekao, iako se ne slažem u potpunosti, ali bravo za jedan od retkih viral pokušaja ovde.
|
|
|
|
|
Dec 30 2006, 02:07
Poruka
|
|
|
Kao što rekoh - PREDIZBORNI POLITIČKI MARKETING.
Ova tema je o viralnom marketingu. Molim sve da se uključe u diskusiju jer je, koliko je meni poznato, ovo prvenac u korišćenju ovog alata kod nas. Vredi podržati napore Istoka i ekipe jer iz njihovog iskustva možemo mnogo da naučimo o budućem implementiranju viralnog marketinga na ovim prostorima. |
|
|
|
|
Dec 30 2006, 02:16
Poruka
|
|
|
Ok, razumem zašto su linkovi obrisani, i hvala administratoru što je uopšte ostavio temu.
Znači samo još jednom da zamolim ljude da nam ukažu na sve stvari koje su im bile nedovoljno jasne na sajtu jer ideja weba i jeste u tome da se sve koriguje prema feedbacku od korisnika. Hvala kolege! |
|
|
|
|
Jan 9 2007, 11:10
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 76 Datum reg.: 3-September 05 Lokacija: Novi Sad Član broj: 1,595 |
Evo mog doprinosa ovoj temi:
http://www.mysurfer.biz/magazin/prva-kvali...kampanja-33-142 |
|
|
|
Jan 9 2007, 11:26
Poruka
|
|
|
Odličan tekst, Dragane. Hvala.
|