Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )

2 - broj stranica V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic

Softimage XSI

V
Boris Smislov
poruka May 14 2005, 09:48
Poruka #1

Grupa: Članovi 1
Datum reg.: 14-May 05
Član broj: 635

kakav je programm softimage XSI?
ima li neko iskustva?
moze li neko konkretno da opishe prednosti ovog programa u odnosu na druge?

Ovu poruku je izmenio pailhead: May 14 2005, 12:45
Go to the top of the page

+Quote Post
daniloxl
poruka May 14 2005, 16:20
Poruka #2

Grupa: Članovi
Datum reg.: 15-April 05
Član broj: 504

subjektivno kratko i konkretno...najbolji
malo dublje..alat je alat

+Quote Post
_ZOa_
poruka May 15 2005, 01:47
Poruka #3

Datum reg.: 17-January 05
Član broj: 36

XSI je dosta mladji u odnosu na Mayu, Max i LW, sto se i vidi naravno. Ne mislsim nista negativno. Neke stvari su integrisane neverovatno dobro, mada k`o sto Danilo rece, alat je alat a navika je navika.

pozz
z

+Quote Post
headcutter
poruka May 15 2005, 14:25
Poruka #4

eye from the sky

Grupa: Admin
Član broj: 24

CITAT (daniloxl @ May 14 2005, 17:20)
malo dublje..alat je alat
*

"u rukama Mandušića Vuka biće svaka puška ubojita"

+Quote Post
Djorzgul
poruka May 15 2005, 14:27
Poruka #5

Datum reg.: 22-January 05
Član broj: 115

mene je najvishe kod njega privlacio, i dalje privlaci, sega-mega super mental rej... i uopsthe nacin na koji se prave shading networks-i...
ko zna, da se nisam ovoliko navikao na maju, i da me ne mrzi da kretjem ispocetka sa ucenjem... verovatno bih izabrao xsi...

+Quote Post
daniloxl
poruka May 15 2005, 15:10
Poruka #6

evo pauze, pa da malo opsirnije opisem prednosti XSI-a koje sam ja video...
Prva prednost je sto program "radi"...zaista radi, jako je stabilan sto se za mayu ne bi moglo reci, nema pucanja u sred rendera itd...MR je osnovni renderer tako da je 100% implementiran u XSI sto se opet za mayu ne moze reci...alati za modeliranje su jako dobri i prosti sto je najbitnije za brz rad...
sub-d radi odlicno i kontrolise se na +- sto je jako zgodno za brzi preview ne...

render region radi unutar viewport-a i uopste nije za poredjenje sa ipr-om maye...syflex je implementiran u XSI tako da o cloth simulaciji nema potrebe diskutovati...rendertree radi na potpuno istom principu kao Hypershade s' tim sto je obogacen sa dosta vise nodova pored kojih su i fantasticni toon shader ili legacy atmosphere koji je kompletna simulacija neba sa suncem, oblacima, zvezdama, prasinom u vazduhu, mesecom koje je sve moguce animirati...

kada je o animaciji rec, ko jednom otkrije XSI animation editor bice mu tesko vratiti se na magarca zvanog graph editor, animation mixer takodje moze posluziti alias-u za novi i bolji trax editor...alati za karakternu animaciju su besprekorni, pocevsi od modelinga gde je XSI kao polaznu tacku obezbedio character builder kojim na klik dobijas gotovu glavu i "hiljadu" parametara za podesavanje nosa, usta, cela, ociju,usiju i svih ostalih elemenata glave...dovedes tako low poly do tacke gde ga manuelno doradis i imas super pravilan mesh...obezbedili su i odlican rig, biped i quadriped na kome pre bindovanja podesavas prelomne tacke, oblasti misica itd...synoptic view je odlican picker za rig tako da karakterna animacija u XSI-u zasluzuje 9+ recimo...

organizacija pasova u XSI-u je neprikosnovena...u jednoj sceni ces istim objektima zadavati koliko ti volja materijala u koliko ti volja pasova unutar kojih mozes postavljati i particije sto dodatno prosiruje manipulaciju...konkretno ako ti treba diffuse pass i recimo dirtmap ili ti occlusion pass, oba ces napraviti u istoj sceni i izrendati sa jednim klikom...za mayu postoji skript tipa ctrl_buffers ali nije ni prici ovoj metodi...

lakoca rada sa alatima za modelovanje je nerealna...recimo curve to mesh alat sadrzi perfektne kontrole za extrude i bevel sa kontrolama generisanja poligona i bevel profila gde je moguce izabrati custom curve za bevel profil...i sve to radi bez pravljenja odvojenih objekata na profilu...

recimo da bih maya cesticama dao malu prednost jer ih je moguce dublje kontrolisati ali samo preko mel skripta...za osnovne potrebe kontrole cestica XSI je obezbedio gomilu gomilu atributa koji se svi kontrolisu slajderima i kojih ima toliko da i nisu bas osnovne..

XSI u sebi ima integrisan FX editor koji je kao jedan mini shake unutar XSI-a sa sve PS nalik plugovima i efektima...upalis dual layout na dva monitora, u jednom modelujes, animiras, rendas a na drugom isti render odmah ubacujes u post produkciju i sve to unutar jedne scene u jednom XSI-u...fantazija...

ponestaje mi vremena od pauze pa da ne duljim...kratki rezime, XSI dolazi iz firme koja je napravila Softimage 3D, izmislila IK, probila MR sa GI i FG tehnikama itd...alat koji su radili 3d manijaci sa gomilom iskustva sto bi se reklo od nule bez sastavljanja 15 programa u jedan...sve je totalno integrisano i dise jedno sa drugim sto je za mayu recimo nemoguce reci..

eto

+Quote Post
Djorzgul
poruka May 16 2005, 11:59
Poruka #7

^malo poetskije ispricano laugh.gif ali je istina...
prosto sam pozeleo da ga odmah instaliram batalim ovu maju koja me sve vishe smara...

+Quote Post
Boris Smislov
poruka May 16 2005, 15:07
Poruka #8

CITAT (daniloxl @ May 15 2005, 15:10)
ponestaje mi vremena od pauze pa da ne duljim...kratki rezime, XSI dolazi iz firme koja je napravila Softimage 3D, izmislila IK, probila MR sa GI i FG tehnikama itd...alat koji su radili 3d manijaci sa gomilom iskustva sto bi se reklo od nule bez sastavljanja 15 programa u jedan...sve je totalno integrisano i dise jedno sa drugim sto je za mayu recimo nemoguce reci..
*

hvala na trudu. zvuchi prilichno inspirativno, mislim da me pokrenulo da se pozabavim igrachkom. nije mi jasno zasto XSI nema popularnost maye ili max-a? ja sam uvjek imao itisak da je to program koji odumire.

+Quote Post
forgotten
poruka May 16 2005, 15:18
Poruka #9

Datum reg.: 28-January 05
Član broj: 164

CITAT (Boris Smislov @ May 16 2005, 15:07)
nije mi jasno zasto XSI nema popularnost maye ili max-a? ja sam uvjek imao itisak da je to program koji odumire.
*

Kako nema? Pusti ti nas Srbe, pitaj nekog na stranim forumima da cujes odgovore. Inace, HL2 modeli su uradjeni upravo ovim programom cool.gif

+Quote Post
Boris Smislov
poruka May 16 2005, 17:22
Poruka #10

pa idi npr. na cg-talk pod 'jobs' i pogledaj sta se od poznavanja softwarea trazi npr. u USA.

+Quote Post
thinker
poruka May 16 2005, 18:12
Poruka #11

Član broj: 34

posto je moj prvi kontakt sa 3d-om bio softimage na SGI stanicama, oduvek sam bio fan soft-a a potom i XSI-ja
fazon je sto dok sam ga se dokopao, max mi je vec poprilicno lezao i onda ne znam,.. nisam stigao da ga naucim...mada je elite proggy :))
coolness factor = 100.

+Quote Post
pailhead
poruka May 16 2005, 18:18
Poruka #12

Grupa: VIP
Datum reg.: 18-January 05
Član broj: 51

Meni se kod softimaga najvise svidja cena. 8 puta je jeftiniji od maxa, za $500 dobijes fenomenalan profesionalni paket. Druga stvar, otprilike i jedina za koju znam, jeste nacin na koji se riguje lice, nisam siguran dal neki drugi paket ima nesto slicno.

+Quote Post
Djorzgul
poruka May 16 2005, 21:02
Poruka #13

ima poslova. ILM ga koristi za animaciju dosta...
uglavnom se u filmskoj industriji fura kombinacija xsi & maya...
valjda je jedan od maxovih problema to stho ne radi pod linuxom...
nemam pojma...

+Quote Post
cg
poruka May 16 2005, 22:00
Poruka #14

character animator

Grupa: VIP
Član broj: 31

CITAT (Alfred @ May 16 2005, 21:02)
ILM ga koristi za animaciju dosta...
*
ep3 je maya exclusive.

+Quote Post
markovicd.
poruka May 16 2005, 22:27
Poruka #15

Datum reg.: 21-January 05
Član broj: 91

meni su likovi iz inostransva rekli... kada sdam spomenuo softimage...

"the tool of gods " wink.gif

+Quote Post
petkobre
poruka May 16 2005, 23:50
Poruka #16

Datum reg.: 12-April 05
Član broj: 486

meni je paznju privukao kad sam odgledao animatrix (u odjavnoj spici se bas dosta pominje). ne znam samo koliko je user friendly, mislim ono da mi ne treba znanje doktora fizike za cestice?

+Quote Post
spine
poruka May 17 2005, 10:00
Poruka #17

Datum reg.: 23-January 05
Član broj: 117

Njegov UI je IMHO neshto najnelogichnije shto sam imao prilike da probam posle FormZ-a (nije da ih poredim, samo UI) i ZBrusha. To je verovatno jedni razlog za ogroman pad popularnosti u zadnjih par godina. Ko ga ispeche svaka chas, al shto da se muchim wink.gif

Ziveli

+Quote Post
daniloxl
poruka May 17 2005, 11:01
Poruka #18

zanimljivo...meni je XSI UI najlogicniji moguci...veliki prostor za viewport-ove na centru i svi alati na dva panela sa strane koji imaju cak i autohide opciju...
odusevljavaju me i pripremljeni layout-i za dual monitore, lake precice 1,2,3,4 za modeling,animation,render,simulation..

valja ga probati malo dublje pa ceniti...

+Quote Post
thinker
poruka May 17 2005, 12:37
Poruka #19

Član broj: 34

da i meni je skroz logishan,.. ma kad se setim softimage 3d-a.. to je bio bas strahopostova-bilan interfejs :)))
onako crno siv i sa color coded segmentima (model, animate, render, tako nesto)

+Quote Post
Djorzgul
poruka May 17 2005, 12:59
Poruka #20

meni smeta to stho sam u majinom interfejsu brz kao zmaj a u xsijevom... phuh... n e znam gde mi je dube a gde glava... ali onda se setim kako u prapocecima maje nisam mogao da iskordiniram prste da rade kako treba...
sve se da savladati... e, i zBrush... u startu sam bio u fazonu : bem ti interfejs... a, evo sada ni ne razmishljam o tome...
ti prelasci sa interfjsa na interfejs su slicni menjanju materijala u vajanju npr.
u pocetku ti se cini da nikada netjes umeti da nestho napravish u kamenu posle dve godine rada u glini... kad ono, mic po mic, na kraju i bude nestho od svega...

+Quote Post

2 - broj stranica V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Lo-fi verzija Trenutno vreme: Monday 20. May 2013 - 06:12

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora.
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije.
Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora Dizajn Zone i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.