Master studije u inostranstvu...., informacije |
Dobrodošli, goste ( Prijava | Registracija )
![]() ![]() |
Master studije u inostranstvu...., informacije |
Oct 27 2006, 14:33
Poruka
|
|
|
Cao. Vidim ovde zanimljiv topic, pa da se i ja ukljucim...
A jeste razmisljali o Slovackoj i Bratislavi? Ja sam ovde upisala doktorske studije i stvarno mi se cini strava. Doduse, ovde sam tek mesec dana pa ne mogu da tvrdim 100% ali stvarno je ok. Slovacka je usla u EU pa se ovde jako mnogo gradi, jako puno putuje, puno je stranaca. Idealno za nas! A i Bratislava je pretarana...taj stari grad je kao da si negde i Italiji. Studije su na slov jeziku ali moze i na eng. Uglavnom svi znaju eng. Takodje nude mogucnost i raznih razmena...A sto se finansija tice...skolarina je u internoj formi 6500 Eura a externoj 2200. Doduse, ja sam dobila stipendiju od Ministarstva skolstva Slov Republike i ne placam studije. Znaci sve moze.Samo na vreme da se skontas...onda ti treba gooooooooomila papirologije i trcanja tamo-vamo ali se isplati. Doduse, stipendija je mala (oko 200Eur a prosecna plata je oko 500) ali posla ima puno. Ako ne neko sljakanje u struci, onda uvek mozes da odes na studentske brigade i zaradis 10-20Eur dnevno. Znaci, sve u svemu nije lose. A skola je stvarno kvalitetna....Kad pogledas biografije starijih arh vec sa 'imenom', svako ima neku 'istoriju' i u Bratislavi. Poz! Ako nekog nesto zanima, dzast ask mi. Inace, ja sam arh zavrsila u NS a sad sam tu upisala urbanizam |
|
|
|
|
Feb 18 2009, 01:24
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 1 Datum reg.: 17-February 09 Član broj: 27,790 |
zanima me da li ko zna nesto poblize reci o Akademiji del Luso. Da li je to privatni fakultet , mislim na deo nakon te specijalizacije u Bg u Kolarac. Da li je isplativo i koliko zavrsiti te studije ? Koliko se feng sui uci na arhitekturi ?
|
|
|
|
Feb 18 2009, 02:27
Poruka
|
|
|
zanima me da li ko zna nesto poblize reci o Akademiji del Luso. Da li je to privatni fakultet , mislim na deo nakon te specijalizacije u Bg u Kolarac. Da li je isplativo i koliko zavrsiti te studije ? Koliko se feng sui uci na arhitekturi ? feng sui? mora da si šenuo. ako hoćeš da zaluđuješ neku babu (krevet okrenut u pravcu smrt itd.) netreba ti faks, dovoljna je neka brošura i malo inspiracije. |
|
|
|
|
Feb 18 2009, 08:19
Poruka
|
|
|
zanima me da li ko zna nesto poblize reci o Akademiji del Luso. Da li je to privatni fakultet , mislim na deo nakon te specijalizacije u Bg u Kolarac. Da li je isplativo i koliko zavrsiti te studije ? Koliko se feng sui uci na arhitekturi ? Na BGD univerzitetu se velika i ogromna paznja posvecuje bas upravo FENG-SHUJU. Naime, polaganje ispita ti zavisi uglavnom od vetrova sa Karaburme, nocnog reda voznje GSPa i ko zna cega sve ne jos...tako dolazis polako do spoznaje da je sve povezano i da je to sto si ti spremio ispit samo mali deo onoga sto si trebao uraditi za polaganje istog. Naime, pljuvanje u saht, brojanje ograde, ceskanje po nosu su sve vrlo vazne stvari koje mogu da uticu da dobijes 6 ili 7. Na taj nacin se prosvecujes i prihvatas kosmicki mir. |
|
|
|
|
Feb 18 2009, 11:41
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi Poruke: 261 Datum reg.: 7-November 06 Član broj: 7,202 |
Na BGD univerzitetu se velika i ogromna paznja posvecuje bas upravo FENG-SHUJU. Naime, polaganje ispita ti zavisi uglavnom od vetrova sa Karaburme, nocnog reda voznje GSPa i ko zna cega sve ne jos...tako dolazis polako do spoznaje da je sve povezano i da je to sto si ti spremio ispit samo mali deo onoga sto si trebao uraditi za polaganje istog. Naime, pljuvanje u saht, brojanje ograde, ceskanje po nosu su sve vrlo vazne stvari koje mogu da uticu da dobijes 6 ili 7. Na taj nacin se prosvecujes i prihvatas kosmicki mir. |
|
|
|
Mar 3 2009, 19:59
Poruka
|
|
|
Grupa: Članovi 1 Poruke: 80 Datum reg.: 5-November 08 Član broj: 25,033 |
Gde su sta rade:
Ljudi koji su ovde diskutovali pre nekoliko godina? Vidim da je tema stara, ali sva sreca jos uvek aktuelna.... Bilo bi zanimljivo cuti ljude koji su se spremali na upis ili su vec studirali fakultete o kojima se ovde raspravljalo...neki su dosad trebalo i da zavrse pa bi bilo zanimljivo videti taj put, tj. gde su oni sada, cime se bave u kojim domenima, kompanijama, zemljama za koje pare i sl.? Pitam ovo izmedju ostalog i zbog toga jer je na DZ u poslednje vreme neobicno mnogo puta bilo postavljeno pitanja o studiranju umetnickih skola sto je izrodilo puno zustrih rasprava (videti diskusije na subforumima fotografija i film&video) sa odgovorima na pitanja ona vecita, koja skola, sta, kad, gde , kako, za koliko itd... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-fi verzija | Trenutno vreme: Wednesday 19. June 2013 - 12:59 |